Skocz do zawartości

  •         

Zdjęcie

Pokaż Swoje wnętrze


5896 odpowiedzi w tym temacie

#101 matidop

matidop

    ROG | Overclocker

  • Użytkownik
  • 10081 postów

Napisano 05 lipiec 2012 - 10:40

Green-Ivan - SilentiumPC Brutus 410, bardzo dobra obudowa wg. mnie ( w środku jest już referent GF 9800GT ;) ), miejsca wystarczająco, kurzu praktycznie brak, dobry obieg powietrza i możliwość zamontowania nawet Noctua NH-D14 oraz kart dość sporych (32cm).

Zasilacz spisuję się ok, ale coś się stało z wentylatorem ( zasilacz ma już swoje lata :P ), ale jestem z niego bardzo zadowolony.Nie jest głośny, cały zestaw jest ledwo słyszalny.

#102 Green-Ivan

Green-Ivan

    Bushi

  • Moderator
  • 9214 postów

Napisano 05 lipiec 2012 - 11:42

Wielkie dzięki matidop.Właśnie przymierzam się do kupna nowej obudowy bo do tej co mam ledwo mi wchodzi HD5770 od Asusa,na dodatek słabo wentylowana więc 80°C - 83°C na karcie po 20 minutach grania w wiedźmina 2 to norma.Nie chciałem wydawać jakiejś wielkiej sumy na obudowę.Jak w niej wygląda zarządzanie nieużywanymi kablami jest je gdzie tam upchnąć.

NIE UDZIELAM PORAD IT NA PW!
 
"Gdy inni mówią o tobie źle, to nie odpłacaj złem, lecz raczej zastanów się nad tym, czy nie mogłeś sumienniej wykonywać swych obowiązków"
"Musisz w ten sposób ukształtować swoją duszę, by największy brutal nie odważył się zaczepić twojej osoby nawet wówczas, gdy najspokojniej sobie siedzisz".
"Wstyd jest jako blizna na drzewie, nie znika, lecz powiększa się z czasem" - Nitobe Inazō


#103 matidop

matidop

    ROG | Overclocker

  • Użytkownik
  • 10081 postów

Napisano 06 lipiec 2012 - 01:53

Za tackę na dyski.Mi tam miejsca starczyło na wszystko.

#104 foh23

foh23

    Stały bywalec

  • Użytkownik
  • 1263 postów

Napisano 07 lipiec 2012 - 11:04

Lekka zmiana we wnętrzu drugiego kompa o czym pisałem już w naj. Teraz:
- P5K-E
- e2200@2.93GHz (1.32V) -> na asusie trzyma przy niższym vcore, pewnie dzięki 8 fazom które dają stabilniejsze napięcie niż na p35 neo2, co od razu widać, ale za to musiałem dać vtt na 1.3V.
- 2x2GB PC2-6400 cl6 Kingston (niższe latencje i wyższe taktowania za drogie :P ). Na razie nie próbowałem nic więcej z nich cisnąć, bo pamięci to wredny temat, a nie mam czasu ani ochoty na babranie się z nimi.
- 9800GT Gainward
- MC-350 Modecom (grzeje się jak diabli, chyba Akasa Amber za słabo dmucha użyta do fanswapa)
- chłodzenie cepa boxowe :E Dzięki temu temp. po 70 stopni w stresie, obroty 2800/min. łomot jak diabli. Ale to się zmieni już zapewne w poniedziałek :E
- no i buda szefa, jeden z modeli Mesh.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Wcześniej siedział P5VD2-MX na którym nie dało się poszaleć z OC więc poszła zamiana na P5K-E. Teraz z kolei problem to to chłodzenie boxowe, no ale jak już pisałem w poniedziałek idę na zakupy :E Zastanawiam się nad Zalman CNPS10X Performa. No chyba że macie lepszą propozycję.

#105 Green-Ivan

Green-Ivan

    Bushi

  • Moderator
  • 9214 postów

Napisano 07 lipiec 2012 - 11:22

Ja proponuje chłodzenie Thermalright HR-02 Macho Rev. 2.

NIE UDZIELAM PORAD IT NA PW!
 
"Gdy inni mówią o tobie źle, to nie odpłacaj złem, lecz raczej zastanów się nad tym, czy nie mogłeś sumienniej wykonywać swych obowiązków"
"Musisz w ten sposób ukształtować swoją duszę, by największy brutal nie odważył się zaczepić twojej osoby nawet wówczas, gdy najspokojniej sobie siedzisz".
"Wstyd jest jako blizna na drzewie, nie znika, lecz powiększa się z czasem" - Nitobe Inazō


#106 foh23

foh23

    Stały bywalec

  • Użytkownik
  • 1263 postów

Napisano 08 lipiec 2012 - 10:06

@Green-Ivan trochę wielkie bydle z tego Thermalright'a. Cena też o 40 dychy większa niż Zalmana.

Edyta:
Zamówiłem Thermalright Ultra-120 eXtreme + Scythe Slip Stream 120mm :E Wyjdzie mnie 158 zeta w Proline tylko muszę poczekać aż z centrali ściągną do Poznania :P

#107 matidop

matidop

    ROG | Overclocker

  • Użytkownik
  • 10081 postów

Napisano 08 lipiec 2012 - 10:52

A nie lepiej Zalman CNPS10X Performa? ;)

#108 foh23

foh23

    Stały bywalec

  • Użytkownik
  • 1263 postów

Napisano 08 lipiec 2012 - 11:24

Już za późno :P Zamówienie poszło ;)

#109 Green-Ivan

Green-Ivan

    Bushi

  • Moderator
  • 9214 postów

Napisano 08 lipiec 2012 - 11:46

Złóż relacje ze skuteczności tego chłodzenia.Też muszę kupić coś wydajniejszego.Na boxie nie mogę przeskoczyć granicy 3,1GHz.

NIE UDZIELAM PORAD IT NA PW!
 
"Gdy inni mówią o tobie źle, to nie odpłacaj złem, lecz raczej zastanów się nad tym, czy nie mogłeś sumienniej wykonywać swych obowiązków"
"Musisz w ten sposób ukształtować swoją duszę, by największy brutal nie odważył się zaczepić twojej osoby nawet wówczas, gdy najspokojniej sobie siedzisz".
"Wstyd jest jako blizna na drzewie, nie znika, lecz powiększa się z czasem" - Nitobe Inazō


#110 foh23

foh23

    Stały bywalec

  • Użytkownik
  • 1263 postów

Napisano 08 lipiec 2012 - 12:53

ok jak tylko założę to powiem co i jak. Jestem ciekaw także ile uda mnie się pocisnąć na tym chłodzeniu e2200 ;)

#111 Green-Ivan

Green-Ivan

    Bushi

  • Moderator
  • 9214 postów

Napisano 08 lipiec 2012 - 01:00

Życzę wyciśnięcia 4GHz.

NIE UDZIELAM PORAD IT NA PW!
 
"Gdy inni mówią o tobie źle, to nie odpłacaj złem, lecz raczej zastanów się nad tym, czy nie mogłeś sumienniej wykonywać swych obowiązków"
"Musisz w ten sposób ukształtować swoją duszę, by największy brutal nie odważył się zaczepić twojej osoby nawet wówczas, gdy najspokojniej sobie siedzisz".
"Wstyd jest jako blizna na drzewie, nie znika, lecz powiększa się z czasem" - Nitobe Inazō


#112 foh23

foh23

    Stały bywalec

  • Użytkownik
  • 1263 postów

Napisano 10 lipiec 2012 - 05:46

Dołączona grafika Dołączona grafika

Dołączona grafika Dołączona grafika


Nowa zabawka już w posiadaniu i użytku. No cóż jest jakiś problem na styku cepa z podstawką i przepływie nań ciepła w tymże miejscu. Najpierw zużyłem resztkę Arctic Silver 5. Pasta była już tak gęsta że ciężko było ją rozsmarować. Uzyskałem jednak cienką warstwę.

Niestety temp. były z dupy wzięte. Nie pozostało nic innego jak demontaż. Po demontażu było wyraźnie widać że nie było wszędzie styku cepa z podstawką radiatora.

No to zabawa od nowa. Tym razem poszła w ruch pasta dołączona do zestawiku. Niestety to jakieś silikonowe dziadostwo. Z drugiej strony miałem jej po prostu więcej i też więcej tegoż świństwa nałożyłem. Tym razem efekt lepsiejszy. Mam przy tych samych nastawach 10 stopni mniej niż wcześniej + ciszę. Czyli z 70 stopni zeszliśmy do 60 w stresie.

Z drugiej strony taki wynik to wciąż kicha. Ale nie mam innej pasty już w domu by 3ci raz podejść do tematu. Nadto boję się że i tak nie da się przeskoczyć tego problemu, bo mam wrażenie że sama czapa od cepa jest coś nie halo i trza by lapping zrobić. Normalnie czemu nie ale młody jak na igłach, jakby miał owsiki w tyłku, łazi, truje kiedy będzie mógł pograć, a ja już mam dosyć jego mędzenia. Także na razie odpuszczę na trochę, kupię w międzyczasie nową pastę (będzie trza wybrać coś z asortymentu "pro") i jak znajdę natchnienie to jeszcze raz zaatakuje.

Jak nadal nic z tego to pozostaje lapping :P

BTW
Montaż tego wymaga naprawdę stalowych nerwów. Mianowicie jest problem ze złapaniem gwintu przez śruby z otworami w backplate. "Pająk" dociskający sprężynuje już na samym początku i po wkręceniu jednej śruby (oczywiście tylko lekko aby zwój chwycił) druga po przekątnej już nie dochodzi do otworu. Trzeba jednocześnie docisnąć i przekręcić, a że wszystko miota się jak tylko może to takie coś staje się dość trudnym zadaniem.

#113 Blackwhite

Blackwhite

    Stały bywalec

  • Autor tematu
  • Administrator
  • 3539 postów

Napisano 10 lipiec 2012 - 06:01

TR jest znany z tego,ze ma nierowny docisk i p[odstawke wygieta w banana.Sporo sztuk mialo rowniez problem z dociskiem podstawki, ja bym na poczatku sprawdzil to ;)

#114 foh23

foh23

    Stały bywalec

  • Użytkownik
  • 1263 postów

Napisano 10 lipiec 2012 - 06:05

Czyli rozumiem że najpierw polerka podstawki się kłania. Czyli trza się zaopatrzyć w papier wodny :E

Powiem że to całkiem możliwe. Sama podstawka na dotyk nie jest idealnym lustrem (lekko chropowata) a i to co pisałem wyżej, po demontażu na podstawce nie wszędzie odcisnęła się pasta termoprzewodząca.

Edit
A docisk to może same sprężynki w śrubach dają nierówny docisk. Ale wówczas musiałbym jakieś na zamianę znaleźć, i najlepiej z wyczuciem ale bezpośrednio bez sprężynek dowalić.

#115 Blackwhite

Blackwhite

    Stały bywalec

  • Autor tematu
  • Administrator
  • 3539 postów

Napisano 10 lipiec 2012 - 08:48

niektorzy podkladali gumowe podkladki,zeby wyrownac docisk.

#116 dudek970

dudek970

    Świeżo zarejestrowany

  • Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 17 lipiec 2012 - 03:41

http://desmond.image...jpg&res=landing

AMD Phenom II 955 + Zalman CNPS10X Performa
Gigabyte MA790XT-UD4P
Kingston 2x2GB 1333Mhz CL9
Gigabyte HD6850 1024mb/256bit
Chieftec GPS-500AB @ bequiet Silent Wings USC
WD 5000AAKS-00A7B2 + WD 071A My Passport 500GB
Fractal Core 3000 + ABB FC4 Controller
Win7 Ultimate 64b
Jakiś wszystko mający napęd

#117 SilenS

SilenS

    Master

  • Użytkownik
  • 929 postów

Napisano 17 lipiec 2012 - 05:11

Wczoraj poskładane na szybko.. obecnie ma ręce i nogi dobrze schłodzony :P dalsze prace nad kablami zapewne na dniach.




Dołączona grafika Dołączona grafika

Dołączona grafika Dołączona grafika

#118 matidop

matidop

    ROG | Overclocker

  • Użytkownik
  • 10081 postów

Napisano 17 lipiec 2012 - 05:47

Fajna obudowa, a tak to nie ma co komentować zbytnio :)

#119 SilenS

SilenS

    Master

  • Użytkownik
  • 929 postów

Napisano 17 lipiec 2012 - 06:24

AeroCool Striker X.. reszta co tu komentować.. wyglądać jak wygląda, ma śmigać i tak robi :)

#120 Patryk94

Patryk94

    Jestę Hejterę Haswella

  • Użytkownik
  • 252 postów

Napisano 17 lipiec 2012 - 07:30

Oto moje piękności:

Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

No, chyba nie


#121 Blackwhite

Blackwhite

    Stały bywalec

  • Autor tematu
  • Administrator
  • 3539 postów

Napisano 17 lipiec 2012 - 08:34

Cooler zaslania wszystko :P

#122 Patryk94

Patryk94

    Jestę Hejterę Haswella

  • Użytkownik
  • 252 postów

Napisano 17 lipiec 2012 - 08:43

niestety zasłania, ale to ma działać a nie się dobrze prezentować :P
BTW.tam i tak nic ciekawego nie ma...RAM jak RAM

No, chyba nie


#123 MarTum

MarTum

    Jestem ALFA I ROMEA

  • Użytkownik
  • 9415 postów

Napisano 19 lipiec 2012 - 08:45

Oto moja maszyna


Wnętrze
Dołączona grafika


Zdjęty front. Enermax w roli głownej
Dołączona grafika

Tył
Dołączona grafika

Dysior i RAM
Dołączona grafika
Dołączona grafika


Zaszło kilkanaście zmian ktorych nie ma na fotkach

- doszły dwie kości Patriota z fajnym czarnym grzebieniem
- rozgałęźnik kabli dla wentyli
- zmieniło sie GPU ale są praktycznie identyczne (gtx 560 windforce na HD 7850 windforce)
- odeszła jedna wiązka zasilania i tego typu drobne zmiany


Podoba sie ?

Sygnaturka.png


#124 foh23

foh23

    Stały bywalec

  • Użytkownik
  • 1263 postów

Napisano 19 lipiec 2012 - 11:04

@MarTum nie no kurde porządek w kabelkach jak u pedanta :E (w pozytywnym znaczeniu). Jedynie EPS trochę dziwnie wygląda, szkoda że nie schowany w głębi, tylko tak na zewnątrz zasiłki. Reszta to czysta profeska :E

#125 MarTum

MarTum

    Jestem ALFA I ROMEA

  • Użytkownik
  • 9415 postów

Napisano 19 lipiec 2012 - 11:38

Bo mam w sobie troche pedanta jesli chodzi o środek kompa :)

Sygnaturka.png


#126 Czarny_II

Czarny_II

    Moderator honoris causa

  • Użytkownik
  • 2128 postów

Napisano 20 lipiec 2012 - 04:50

MarTum, a nie chcesz pozbyć się tych Goodramów? :P Moim brakuje towarzystwa.

Spoiler

ns40yz-2.png


#127 graci26

graci26

    Dużo pisze

  • Użytkownik
  • 600 postów

Napisano 20 lipiec 2012 - 10:13

MarTum, a nie chcesz pozbyć się tych Goodramów? :P Moim brakuje towarzystwa.

http://allegro.pl/2x...2484380239.html
Tylko takie znalazłem :D Sam się na takie czaiłem ale chyba nie robili wersji DDR3 ?

#128 Green-Ivan

Green-Ivan

    Bushi

  • Moderator
  • 9214 postów

Napisano 20 lipiec 2012 - 04:30

Dobra jak wszyscy się tak chwalą wnętrzem to ile ja coś wrzucę.Przepraszam bardzo za jakość,ale nie dorobiłem się nigdy aparatu cyfrowego robione telefonem.Kable mam ułożone tyle na ile pozwala mi obudowa.To linki to kilku fotek:
http://imageshack.us... ... 71411.jpg/
http://imageshack.us... ... 71310.jpg/
http://imageshack.us... ... 71411.jpg/
http://imageshack.us... ... 71346.jpg/

NIE UDZIELAM PORAD IT NA PW!
 
"Gdy inni mówią o tobie źle, to nie odpłacaj złem, lecz raczej zastanów się nad tym, czy nie mogłeś sumienniej wykonywać swych obowiązków"
"Musisz w ten sposób ukształtować swoją duszę, by największy brutal nie odważył się zaczepić twojej osoby nawet wówczas, gdy najspokojniej sobie siedzisz".
"Wstyd jest jako blizna na drzewie, nie znika, lecz powiększa się z czasem" - Nitobe Inazō


#129 Czarny_II

Czarny_II

    Moderator honoris causa

  • Użytkownik
  • 2128 postów

Napisano 20 lipiec 2012 - 05:08

Nie, chodzi mi o 2x2 :) A co do DDR3, to zrobili - http://www.agito.pl/... ... 58950.html - szkoda, że też są ciężkie do zdobycia.

Spoiler

ns40yz-2.png


#130 MarTum

MarTum

    Jestem ALFA I ROMEA

  • Użytkownik
  • 9415 postów

Napisano 20 lipiec 2012 - 09:27

Zielony Ivanie - leć do kumpla po cyfrówkę. Komputery strasznie tracą na wyglądzie gdy robi im się foty słabym aparatem

Czarny - DobreRamy zostają u mnie. Dobrze im obok Patriotów z irokezami. Chyba sie icg pozbede dopiero jak bedzie DDR4 :mrgreen:

Sygnaturka.png


#131 Green-Ivan

Green-Ivan

    Bushi

  • Moderator
  • 9214 postów

Napisano 20 lipiec 2012 - 09:56

Eh jak bym miał jeszcze od kogo na szybko pożyczyć aparat, muszę odżałować i kupić sobie jakiś w miarę tani a dobry aparat.Mi dziś na nieszczęście jeszcze zdechła kość ramu.

NIE UDZIELAM PORAD IT NA PW!
 
"Gdy inni mówią o tobie źle, to nie odpłacaj złem, lecz raczej zastanów się nad tym, czy nie mogłeś sumienniej wykonywać swych obowiązków"
"Musisz w ten sposób ukształtować swoją duszę, by największy brutal nie odważył się zaczepić twojej osoby nawet wówczas, gdy najspokojniej sobie siedzisz".
"Wstyd jest jako blizna na drzewie, nie znika, lecz powiększa się z czasem" - Nitobe Inazō


#132 mar923

mar923

    Świeżo zarejestrowany

  • Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 23 lipiec 2012 - 08:39

O to moja maszyna. Przepraszam za jakość zdjęć ponieważ są robione telefonem.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Wiem że kable można lepiej poukładać, może to kiedyś zrobię :)
MSI P67A-GD53 B3 // Intel Core i5-2400 3,8 Ghz // WD 1 TB Black // Pioneer DVR-215D // 8GB Kingston HyperX blu cl9 @ 1333 MHz// Asus GTX 670 DirectCU 2 // Tacens Radix V 850W // Cooler Master CM 690 Dominator II Advanced Black // win7 64

Dołączona grafika

#133 graci26

graci26

    Dużo pisze

  • Użytkownik
  • 600 postów

Napisano 23 lipiec 2012 - 09:53

Trochę syf z kabelkami i to boxowe chłodzenie :/ Ogólnie ta obudowa Cooler Master mi się bardzo podoba, a najbardziej w białej wersji kolorystycznej :D Biały Dominator II to jest to co bym chciał ale szkoda pieniążków ;)

#134 matidop

matidop

    ROG | Overclocker

  • Użytkownik
  • 10081 postów

Napisano 30 lipiec 2012 - 06:18

Zaraz mi ktoś napiszę że mam pierdolnik w obudowie, ale trudno :D

Dołączona grafika
Dołączona grafika

Ogółem zasilacz i tak zostanie wymieniony na XFX XXX Core 650W / ZT 650W / Corsair TX650M

Brakuje mi tylko 100zł...w sobotę może zarobię więcej to mnie będzie stać :)

PS. Muszę zmienić sygnaturę bo 160GB mój Samsung który mi służył 3 lata poszedł w odstawkę i pracuje u siostry ;)

#135 Ascaro

Ascaro

    Dużo pisze

  • Użytkownik
  • 645 postów

Napisano 30 lipiec 2012 - 06:22

Zaraz mi ktoś napiszę że mam pierdolnik w obudowie, ale trudno :D


Nie da się ukryć :D . Ale nie - tak na poważnie to nie jest aż tak źle. U mnie do niedawna było jeszcze gorzej :). Dopiero od jakiegoś czasu jest trochę porządniej jeśli chodzi o ułożenie kabli ;) .

#136 matidop

matidop

    ROG | Overclocker

  • Użytkownik
  • 10081 postów

Napisano 30 lipiec 2012 - 06:32

Jak zmieniam zasilacz to nie widzę sensu teraz używać opasek zaciskowych itp. bo i tak to nie ma sensu, a opaski mi się przydają ;) Potem coś wymyślę.

Teraz chce jeszcze kartę dźwiękową kupić x2 ( dla siebie i dla siostry ) CREATIVE SB AUDIGY SE :) Kupię 2 używane za 40zł sztuka z Warszawy i spokój :) Mam nadzieję że się zmieści tam gdzieś w ten pierdolnik :D

W sumie to nie układam kabli bo i tak nie mam jakichś wysokich temperatur.Kit z tym że jest zły obieg powietrza jak i tak mam teraz chwilowo budę otwartą (ciepło jest na zewnątrz i grafika się grzeje co nagrzewa blachę i oddaje ciepło na Performe ).

#137 Ascaro

Ascaro

    Dużo pisze

  • Użytkownik
  • 645 postów

Napisano 30 lipiec 2012 - 06:36

Nie no, jak i tak masz zmieniać zasilacz to pewnie, że nie ma sensu układać już tych kabli. Szczególnie, że temperatury masz dobre :) .

#138 matidop

matidop

    ROG | Overclocker

  • Użytkownik
  • 10081 postów

Napisano 30 lipiec 2012 - 06:47

65 na grafie @ Auto
CPU X6 1600T 3.8GHz Max 30 stopni @ 100% Performa
Dyski po 30 stopni ;)

Wg. mnie jest naprawdę spoko.Grafika już swoje lata ma za sobą i pewnie ją sprzedam nie długo.

#139 Mateusz5042

Mateusz5042

    Dużo pisze

  • Użytkownik
  • 307 postów

Napisano 06 sierpień 2012 - 11:09

matidop te chłodzenie CPU jest aż tak wydajne :shock: bo właśnie po świętach bd zmieniał Procesor i od razu chłodzenie to jak ci tak dobrze sobie rodzi to może i ja się skusze na te chłodzenie ;), A jak z poziomem hałasu pod obciążeniem ?

4472812691.png
 


#140 matidop

matidop

    ROG | Overclocker

  • Użytkownik
  • 10081 postów

Napisano 07 sierpień 2012 - 12:35

U mnie chodzi cały czas na 100% i jakoś nie jest zbyt głośny.Karta graficzna jest głośniejsza...

PS. Razem ze znajomym składam :)

Dołączona grafika

W skrócie:

AMD Phenom II X2 555 @ X4 B55 3.5GHz (myślę że da radę więcej)
ASUS M4A785TD-V EVO
GoodRam 2x4GB 1600MHz 1.5V CL9
Zasilacz CoolerMaster M520 80+
ASUS Radeon HD5850 1GB DC
2xSamsung SpinPoint F3 1TB (HD103SJ)

Obudowa o ile się nie mylę to Lian Li PC-A05N

Jak widać WC :) Ja się na tym nie znam więc on wszystko składa i robi...oczywiście patrzę i w jakiś tam sposób się uczę od niego :) Jak skończymy to dam więcej zdjęć.

#141 Ultravoxpl

Ultravoxpl

    Dużo pisze

  • Użytkownik
  • 444 postów

Napisano 08 sierpień 2012 - 03:56

Wszystko to co w podpisie do posta ;) Większego porządku w tej budzie nie da się zrobić, no i jakoś w niedługim czasie wymiana coolera na CPU. Bo przy takim OC się troszkę grzeje w stresie.

http://imageshack.us... ... 63815.jpg/
http://imageshack.us... ... 38241.jpg/
http://imageshack.us... ... 63824.jpg/
Procesor: i3 550 3.20 GHz ---> 4.08 GHz with SilentiumPC Spartan PRO HE924 / Płyta główna: ASUS P7P55-LX / Pamięć RAM: DDR3 Corsair Vengeance 2x4GB 1600 MHz ---> 1700 MHz CL9 / Grafika: Gigabyte GTX 550 Ti OC version / Zasilacz: Cooler Master GX550 80+ bronze / HDD: SAMSUNG 250GB Obudowa: SPC Brutus 410 / Dodatkowo: Notebook MSI FX400 with Intel i3

#142 Mateusz5042

Mateusz5042

    Dużo pisze

  • Użytkownik
  • 307 postów

Napisano 08 sierpień 2012 - 04:35

A o to mój PC-t trochę szrotowanty według waszych no ale jakiś musi być :) . Za dwa dni wstawie z nową kartą ;)



Dołączona grafika

Dołączona grafika


Dołączona grafika

4472812691.png
 


#143 graci26

graci26

    Dużo pisze

  • Użytkownik
  • 600 postów

Napisano 08 sierpień 2012 - 06:06

Dołączona grafika
I po co komu modularny zasilacz ? :lol:
Moje dzisiejsze dzieło ! Układałem kabelki i czyściłem komputer.
Jestem bardzo zadowolony z tego ;)
Obudowa Tracer. Niedługo będą nowe wentylatory Arctic Cooling 8-)

#144 Mateusz5042

Mateusz5042

    Dużo pisze

  • Użytkownik
  • 307 postów

Napisano 08 sierpień 2012 - 09:18

Ja na przykład nie wyobrażam sobie nie mieć zasilacza nie modularnego :?

4472812691.png
 


#145 graci26

graci26

    Dużo pisze

  • Użytkownik
  • 600 postów

Napisano 08 sierpień 2012 - 09:49

Ja nie mam modularnego i zwykłą obudowę Tracer wartą... Ja wiem ? 80złmax za nową :E I co ? Zobacz jak ładnie ułożone ^^

#146 Green-Ivan

Green-Ivan

    Bushi

  • Moderator
  • 9214 postów

Napisano 08 sierpień 2012 - 09:57

To wszystko zależy od obudowy i czasu poświęconego na to. U mnie za Chiny Ludowe nie ułożysz ładnie.Nie dość że płyta do której mocuje się mobo jest pełna zaczyna się z jednej strony i kończy się z drugiej strony gdzie na sztywno jest połączona z koszami napędów.Na dodatek jeszcze mobo ma wtyczkę 20+4 za chłodzeniem CPU koło tylnego panelu.

NIE UDZIELAM PORAD IT NA PW!
 
"Gdy inni mówią o tobie źle, to nie odpłacaj złem, lecz raczej zastanów się nad tym, czy nie mogłeś sumienniej wykonywać swych obowiązków"
"Musisz w ten sposób ukształtować swoją duszę, by największy brutal nie odważył się zaczepić twojej osoby nawet wówczas, gdy najspokojniej sobie siedzisz".
"Wstyd jest jako blizna na drzewie, nie znika, lecz powiększa się z czasem" - Nitobe Inazō


#147 Mateusz5042

Mateusz5042

    Dużo pisze

  • Użytkownik
  • 307 postów

Napisano 09 sierpień 2012 - 12:07

Mojej obudowy nigdzie nie kupi bo przyjechała z Norwegi ;) a tak wogóle to dla mnie z zasilaczami modularnymi można bardziej zadbać o ułożenie kabli bo które są nie potrzebne to sobie odłączasz i nie musisz ich nigdzie upychać. A tak po za tym to każdy ma swoje widzimisię i nie bd się sprzeczać który lepsze.

4472812691.png
 


#148 graci26

graci26

    Dużo pisze

  • Użytkownik
  • 600 postów

Napisano 09 sierpień 2012 - 08:51

Nie no chciałbym mieć zasilacz modularny ale gdyby ich nie było to bym nie płakał :D Teraz też nie płacze że mój OCZ nie jest modularny :D I jakoś sobie daje radę.

#149 rataj72

rataj72

    Advanced Member

  • Użytkownik
  • 97 postów

Napisano 09 sierpień 2012 - 12:50

Witam :)
Ostatnio wymiana VX550 na HX650 -nastała cisza.

Następne w kolejności:
Dysk SSD
Buda jakiś fractal albo cm 692 advanced.
Wentylatory albo Scythe Slip Stream albo Enermax UCTB 12.
Zrobienie backplate na Fortisa.

Co do organizacji kabli - w tej obudowie bardzo ciężka sprawa, nic lepszego nie wymyślę.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Intel Core i7 4790k/SPC Fortis 3
Asus Z97-K
Palit GTX1060
12GB DDR3 1600MHz
Corsair HX650W
Samsung 830 128GB
Adata SP900 256GB
2x1TB HDD
Fractal Design R4 Titanium Grey
Soundblaster X-Fi Xtreme Music Gold

//Samsung NP305U1A, 11', 4GB DDR3, 60GB SSD, AMD E450, HD6320.


#150 Blackwhite

Blackwhite

    Stały bywalec

  • Autor tematu
  • Administrator
  • 3539 postów

Napisano 09 sierpień 2012 - 01:20

No ladnie i schludnie poukladane kabelki :)
A zasilacz cichutki, to prawda.



Dodaj odpowiedź



  


Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

  Copyright power by: ITPC.NET.PL