Skocz do zawartości

  •         

Zdjęcie

Chłodzenie CPU do 320zł LGA 1155


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
27 odpowiedzi w tym temacie

#1 karolbmx44

karolbmx44

    Advanced Member

  • Użytkownik
  • 136 postów

Napisano 07 kwiecień 2013 - 09:54

Tak jak w temacie posuzkuje cos do tej ceny
CPU:AMD Athlon 64 X2 Dual Core 5200+ 2.70Ghz|RAM:1x 1 gb Good Ram 1x 2 gb Good Ram 667Mhz|GPU:Geforce Gt240|MOBO:GA-M61AM2-130R |HDD:Samung HD250HJ|PSU:TAKE ME 400W|Monit:LG Flatron W1952TE 19"

#2 finerek123

finerek123

    zal

  • Użytkownik
  • 4251 postów

Napisano 07 kwiecień 2013 - 09:57

http://www.ceneo.pl/14337282

#3 karolbmx44

karolbmx44

    Advanced Member

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 136 postów

Napisano 07 kwiecień 2013 - 10:02

dam rade wsadzic do zalman Z9U3 ?
CPU:AMD Athlon 64 X2 Dual Core 5200+ 2.70Ghz|RAM:1x 1 gb Good Ram 1x 2 gb Good Ram 667Mhz|GPU:Geforce Gt240|MOBO:GA-M61AM2-130R |HDD:Samung HD250HJ|PSU:TAKE ME 400W|Monit:LG Flatron W1952TE 19"

#4 finerek123

finerek123

    zal

  • Użytkownik
  • 4251 postów

Napisano 07 kwiecień 2013 - 10:04

Wejdzie .

#5 karolbmx44

karolbmx44

    Advanced Member

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 136 postów

Napisano 07 kwiecień 2013 - 10:54

a TEN
http://www.morele.ne...-tc14pe-503424/
CPU:AMD Athlon 64 X2 Dual Core 5200+ 2.70Ghz|RAM:1x 1 gb Good Ram 1x 2 gb Good Ram 667Mhz|GPU:Geforce Gt240|MOBO:GA-M61AM2-130R |HDD:Samung HD250HJ|PSU:TAKE ME 400W|Monit:LG Flatron W1952TE 19"

#6 Czarny_II

Czarny_II

    Moderator honoris causa

  • Użytkownik
  • 2128 postów

Napisano 07 kwiecień 2013 - 11:24

Jest moim zdaniem lepszy od Havika i testy to potwierdzają.

Spoiler

ns40yz-2.png


#7 karolbmx44

karolbmx44

    Advanced Member

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 136 postów

Napisano 07 kwiecień 2013 - 11:38

ok ok a do Z9U3 wejdzie jak myslicie?
CPU:AMD Athlon 64 X2 Dual Core 5200+ 2.70Ghz|RAM:1x 1 gb Good Ram 1x 2 gb Good Ram 667Mhz|GPU:Geforce Gt240|MOBO:GA-M61AM2-130R |HDD:Samung HD250HJ|PSU:TAKE ME 400W|Monit:LG Flatron W1952TE 19"

#8 Czarny_II

Czarny_II

    Moderator honoris causa

  • Użytkownik
  • 2128 postów

Napisano 08 kwiecień 2013 - 12:01

Powinien, bo wysokość mają taką samą - o ile nie mylę głębokości z wysokością.

Spoiler

ns40yz-2.png


#9 TheMiki223

TheMiki223

    Dużo pisze

  • Użytkownik
  • 632 postów

Napisano 08 kwiecień 2013 - 05:55

A noctua Nh-d14 ? Wypada najlepiej na testach w pclabie.
Poszło z dymem.

#10 Czarny_II

Czarny_II

    Moderator honoris causa

  • Użytkownik
  • 2128 postów

Napisano 08 kwiecień 2013 - 12:11

Noctua jest na poziomie Havika. W testach na pclabie nie ma niestety Phanteksa i NZXT.

Spoiler

ns40yz-2.png


#11 TheMiki223

TheMiki223

    Dużo pisze

  • Użytkownik
  • 632 postów

Napisano 08 kwiecień 2013 - 01:26

Nie zgodzę się z tobą, ponieważ te testy mówią coś innego-http://www.overclock...nh-d14_review/1
Poszło z dymem.

#12 Czarny_II

Czarny_II

    Moderator honoris causa

  • Użytkownik
  • 2128 postów

Napisano 08 kwiecień 2013 - 01:59

Z wyjątkiem pierwszego wykresu (4.0 GHz), Phanteks jest równy lub chłodniejszy od obu. Dla mnie najistotniejszy jest ostatni - Phanteks najlepiej sobie radzi z tak ciepłym procesorem, a Noctua i NZXT mają podobne temperatury. W pierwszych dwóch Noctua jest odrobinę lepsza od NZXT. Osobiście testy i tak mało mówią, bo każdy radiator ma inny wentylator, więc niedoróbki konstrukcji (Noctua) są ratowane przez świetny wentylator - widać to na 3 wykresie.

Spoiler

ns40yz-2.png


#13 TheMiki223

TheMiki223

    Dużo pisze

  • Użytkownik
  • 632 postów

Napisano 08 kwiecień 2013 - 02:11

Mam tą noctue wentyl dobry ale po przeszlifowaniu procka i coolera na błysk temperatury są mniejsze.
Poszło z dymem.

#14 Czarny_II

Czarny_II

    Moderator honoris causa

  • Użytkownik
  • 2128 postów

Napisano 08 kwiecień 2013 - 02:46

Miki, oczywista oczywistość, ale z tego co pamiętać szlifując procesor tracisz gwarancję na niego.

Spoiler

ns40yz-2.png


#15 Prophet120

Prophet120

    Advanced Member

  • Użytkownik
  • 68 postów

Napisano 08 kwiecień 2013 - 04:55

Kup sobie Fortisa od Sillentium PC za 130 zł dokup 2 dobre wentyle i gut :D

#16 finerek123

finerek123

    zal

  • Użytkownik
  • 4251 postów

Napisano 08 kwiecień 2013 - 05:24

Kup sobie Fortisa od Sillentium PC za 130 zł dokup 2 dobre wentyle i gut :D


Haha. Fortis to chińska zabaweczka nawet z 2 wentylami w porównaniu do takiego http://www.morele.ne...-tc14pe-503424/

#17 Prophet120

Prophet120

    Advanced Member

  • Użytkownik
  • 68 postów

Napisano 08 kwiecień 2013 - 09:27

Ten od razu z phanteksem xD Niech kolega powie co będzie na tym coolerze podkręcać bo jak tego proca co ma w opisie to mu chyba kilka kilogramów miedzi niepotrzebne :P No ale jak już to to co podałeś albo jeśli kolega woli dmuchanie na proca i przy okazji sekcje zasilania to coś w tym guście http://www.morele.ne...14cs-bk-551769/

#18 Czarny_II

Czarny_II

    Moderator honoris causa

  • Użytkownik
  • 2128 postów

Napisano 08 kwiecień 2013 - 09:31

Nie wiem skąd ty weźmiesz kilka kilo, i to jeszcze miedzi, w Phanteksie.

Spoiler

ns40yz-2.png


#19 t.luk

t.luk

    Dużo pisze

  • Użytkownik
  • 394 postów

Napisano 09 kwiecień 2013 - 11:44

Haha. Fortis to chińska zabaweczka nawet z 2 wentylami w porównaniu do takiego http://www.morele.ne...-tc14pe-503424/

Ta tzw. "chińska zabaweczka" to od dawna najlepsza opcja w swoim przedziale cenowym (lepszą jest tylko Fera Pro oraz Macho 120) i proszę Cię nie ośmieszaj się porównując go do 2-3 razy droższego coolera...

wielu wie dużo ale nikt nie wie wszystkiego...


#20 finerek123

finerek123

    zal

  • Użytkownik
  • 4251 postów

Napisano 09 kwiecień 2013 - 11:59

Ten od razu z phanteksem xD Niech kolega powie co będzie na tym coolerze podkręcać bo jak tego proca co ma w opisie to mu chyba kilka kilogramów miedzi niepotrzebne :P No ale jak już to to co podałeś albo jeśli kolega woli dmuchanie na proca i przy okazji sekcje zasilania to coś w tym guście http://www.morele.ne...14cs-bk-551769/


Spójrz na temat - Chłodzenie CPU do 320zł LGA 1155

A fortis ma śmiesznie niską wydajność w porównaniu do takiego Phanteksa.

#21 karolbmx44

karolbmx44

    Advanced Member

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 136 postów

Napisano 09 kwiecień 2013 - 03:32

chłopaczki cooler bedzie na tym zestawie
http://www.morele.ne...ry/info/QHQrsJ/
CPU:AMD Athlon 64 X2 Dual Core 5200+ 2.70Ghz|RAM:1x 1 gb Good Ram 1x 2 gb Good Ram 667Mhz|GPU:Geforce Gt240|MOBO:GA-M61AM2-130R |HDD:Samung HD250HJ|PSU:TAKE ME 400W|Monit:LG Flatron W1952TE 19"

#22 matidop

matidop

    ROG | Overclocker

  • Użytkownik
  • 10084 postów

Napisano 09 kwiecień 2013 - 04:02

Jest ok, ale sam bym inaczej złożył resztę.

#23 karolbmx44

karolbmx44

    Advanced Member

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 136 postów

Napisano 09 kwiecień 2013 - 05:04

hmm domyslam sie ze chodzi o zasilacz i ram ta?
CPU:AMD Athlon 64 X2 Dual Core 5200+ 2.70Ghz|RAM:1x 1 gb Good Ram 1x 2 gb Good Ram 667Mhz|GPU:Geforce Gt240|MOBO:GA-M61AM2-130R |HDD:Samung HD250HJ|PSU:TAKE ME 400W|Monit:LG Flatron W1952TE 19"

#24 matidop

matidop

    ROG | Overclocker

  • Użytkownik
  • 10084 postów

Napisano 09 kwiecień 2013 - 05:18

Wentylator, ram, zasilacz, obudowa i mysz.

Zamienniki:

SPC Zephyr
Crucial 2x4GB 1600MHz CL9 1.5V Ballistix
XFX Core 550W
Gladius M40
Logitech G400 + podkładka SteelSeries QcK / QcK Mini.

#25 karolbmx44

karolbmx44

    Advanced Member

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 136 postów

Napisano 09 kwiecień 2013 - 05:24

z kilkoma sie zgodze np mycha wiatrak . nie mam pewnosci czy nie brac przypadkiem tych ramów co mam teraz w koszyku ale moze wezme te crucial . co do obudowy nie , nie , nie brzydze sie ta obudowa na sama mysl dlatego wybieram ta co mam teraz

PS . co do myski troche przekracza tyle ile sobie postawiłem cyzli max 100 . jesli mozesz cos doradzic to do max 100
Ps2. jesli juz doradzasz to zwróc uwage na wielkosc chłodzenia i bierz pod uwage ze szerokosc tu sie liczy
CPU:AMD Athlon 64 X2 Dual Core 5200+ 2.70Ghz|RAM:1x 1 gb Good Ram 1x 2 gb Good Ram 667Mhz|GPU:Geforce Gt240|MOBO:GA-M61AM2-130R |HDD:Samung HD250HJ|PSU:TAKE ME 400W|Monit:LG Flatron W1952TE 19"

#26 matidop

matidop

    ROG | Overclocker

  • Użytkownik
  • 10084 postów

Napisano 09 kwiecień 2013 - 05:45

X-748k, ale warto dopłacić te 20zł do G400.Naprawdę.

#27 karolbmx44

karolbmx44

    Advanced Member

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 136 postów

Napisano 09 kwiecień 2013 - 05:53

bez podkładki zda egzamin?
CPU:AMD Athlon 64 X2 Dual Core 5200+ 2.70Ghz|RAM:1x 1 gb Good Ram 1x 2 gb Good Ram 667Mhz|GPU:Geforce Gt240|MOBO:GA-M61AM2-130R |HDD:Samung HD250HJ|PSU:TAKE ME 400W|Monit:LG Flatron W1952TE 19"

#28 matidop

matidop

    ROG | Overclocker

  • Użytkownik
  • 10084 postów

Napisano 09 kwiecień 2013 - 10:02

Jak mysz tym bardziej do grania to z podkładką...




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

  Copyright power by: ITPC.NET.PL