Skocz do zawartości

  •         

Zdjęcie

Problem z instalacją jakiejkolwiek gry - błąd ISDone.dll


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
17 odpowiedzi w tym temacie

#1 pepiko4

pepiko4

    Advanced Member

  • Użytkownik
  • 69 postów

Napisano 02 kwiecień 2013 - 10:47

Witam.Mam jeden i ten sam problem podczas instalacji każdej gry. A mianowicie wyskakuje mi błąd ISDone.dll a w treści jest napisane unrac.dll error -7. Pobrałem plik unrac.dll i ISDone.dll wkleiłem do system32 i nic,ciągle to samo. Specyfikacja komputera w sygnaturze. Z góry dziękuje za pomoc. Pozdrawiam
MOBO: Gigabyte M52L-S3P CPU: AMD AthlonII x2 245 2,90 Ghz GPU: ATI RADEON HD4850 1gb RAM: 6GB G-skill DDR2 1066MHz(dual channel)HDD: Western Digital WD5003ABYX 500GB PSU: SilentiumPC Deus G1 500W .

#2 Guest_marcin21164_*

Guest_marcin21164_*
  • Guests

Napisano 02 kwiecień 2013 - 10:49

Jaki system operacyjny ? Gry oryginalne ?

#3 finerek123

finerek123

    zal

  • Użytkownik
  • 4251 postów

Napisano 02 kwiecień 2013 - 10:53

Na czas instalacji wyłącz antywirusa.

#4 pepiko4

pepiko4

    Advanced Member

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 69 postów

Napisano 02 kwiecień 2013 - 11:00

Niestety wyłączenie antywirusa powoduje to samo. Robi tak przy każdej grze czy to oryginalnej czy pobranej. Instalowalem Call of Duty MW3(pobrane) i ten błąd wyskakuje instalowałem Gothic II noc kruka(oryginalna) i także ten sam problem. Dodaje zdjęcie problemu
MOBO: Gigabyte M52L-S3P CPU: AMD AthlonII x2 245 2,90 Ghz GPU: ATI RADEON HD4850 1gb RAM: 6GB G-skill DDR2 1066MHz(dual channel)HDD: Western Digital WD5003ABYX 500GB PSU: SilentiumPC Deus G1 500W .

#5 TheMiki223

TheMiki223

    Dużo pisze

  • Użytkownik
  • 632 postów

Napisano 02 kwiecień 2013 - 11:03

Rób formata.
Jak ja mam takie błędy to się nie bawie tylko format +stery nowe+antywir.
Poszło z dymem.

#6 pepiko4

pepiko4

    Advanced Member

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 69 postów

Napisano 02 kwiecień 2013 - 11:04

Nie no format nie wchodzi w grę. Musi być jakieś wyjście z tego problemu.
MOBO: Gigabyte M52L-S3P CPU: AMD AthlonII x2 245 2,90 Ghz GPU: ATI RADEON HD4850 1gb RAM: 6GB G-skill DDR2 1066MHz(dual channel)HDD: Western Digital WD5003ABYX 500GB PSU: SilentiumPC Deus G1 500W .

#7 Cichy

Cichy

    Myślący

  • Użytkownik
  • 342 postów

Napisano 02 kwiecień 2013 - 11:24

Co ostatnio zmieniłeś/zainstalowałeś przed tym jak się pojawił ten błąd?
Spróbuj przeczyścić rejestr...
Jakiego masz antywirusa?

Wszys­tko po­win­no być tak pros­te, jak to tyl­ko możli­we, ale nie prostsze.
Albert Einstein


Zapraszam Cichy06.blogspot.com


#8 pepiko4

pepiko4

    Advanced Member

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 69 postów

Napisano 02 kwiecień 2013 - 11:27

Mam Norton. Nie wiem co chyba nic takiego. Bo zainstalowane gry działają prawidłowo Fifa 13 i Far Cry 3 a jak chce nowe zainstalować to nagle ten błąd. Podczas instalacji programów nic takiego nie występuje tylko przy grach.
MOBO: Gigabyte M52L-S3P CPU: AMD AthlonII x2 245 2,90 Ghz GPU: ATI RADEON HD4850 1gb RAM: 6GB G-skill DDR2 1066MHz(dual channel)HDD: Western Digital WD5003ABYX 500GB PSU: SilentiumPC Deus G1 500W .

#9 Cichy

Cichy

    Myślący

  • Użytkownik
  • 342 postów

Napisano 02 kwiecień 2013 - 11:42

Spróbuj zainstalować NET Framework i DirectX. Najlepszym rozwiązaniem był by format ale jak nie chcesz to możemy trochę pobłądzić... :D

Wszys­tko po­win­no być tak pros­te, jak to tyl­ko możli­we, ale nie prostsze.
Albert Einstein


Zapraszam Cichy06.blogspot.com


#10 pepiko4

pepiko4

    Advanced Member

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 69 postów

Napisano 02 kwiecień 2013 - 11:54

DirectX 11 mam a NET Framework mam 4,5 najnowsze wszystko także i to nie jest problemem. Nie wiem sam co to może sprawiać. Ściągam inne gry zobaczymy czy i przy tych coś będzie. Bo to repacki a teraz ściągam blackbox jakąś i zobaczymy co ta pokaże.

Tak przy grze Sniper II blackbox ten sam błąd. Jakieś pomysły co to może robić ?
MOBO: Gigabyte M52L-S3P CPU: AMD AthlonII x2 245 2,90 Ghz GPU: ATI RADEON HD4850 1gb RAM: 6GB G-skill DDR2 1066MHz(dual channel)HDD: Western Digital WD5003ABYX 500GB PSU: SilentiumPC Deus G1 500W .

#11 matidop

matidop

    ROG | Overclocker

  • Użytkownik
  • 10084 postów

Napisano 03 kwiecień 2013 - 12:21

Jak wejdziesz na płytkę z grą to tam są instalki które zaczynają się na IS..rozszerzenie *msi spróbuj jak znajdziesz.

#12 cplerek

cplerek

    Forumowicz

  • Użytkownik
  • 152 postów

Napisano 03 kwiecień 2013 - 06:56

sciagnij tego isdone.dll i wklej do c/windows/system oraz system32 i done.

jeśli to 64 bit system to do c/windows/sywow64

reset pc , jeśli dalej to samo to :
otwórz cmd i wpisz c:/windows/system32 a potem regsvr32 isdone.dll

reset pc i done.

ps. antywirus mógł ci go skasowac.

#13 Cichy

Cichy

    Myślący

  • Użytkownik
  • 342 postów

Napisano 03 kwiecień 2013 - 08:49

sciagnij tego isdone.dll i wklej do c/windows/system oraz system32 i done.

jeśli to 64 bit system to do c/windows/sywow64

reset pc , jeśli dalej to samo to :
otwórz cmd i wpisz c:/windows/system32 a potem regsvr32 isdone.dll

reset pc i done.

ps. antywirus mógł ci go skasowac.


Norton raczej nie kasuje takich plików...

Wszys­tko po­win­no być tak pros­te, jak to tyl­ko możli­we, ale nie prostsze.
Albert Einstein


Zapraszam Cichy06.blogspot.com


#14 cplerek

cplerek

    Forumowicz

  • Użytkownik
  • 152 postów

Napisano 03 kwiecień 2013 - 08:52

wszystkie antywirusy to 'szajsy' a jak nie są dobrze skonfigurowane to już w ogóle, kasują to co nie powinny.
jedynym antywirusem jest twój rozum, anyway to co napisałem wyżej powinno rozwiązać ten problem a jak nie da rady to szybciej zrobisz format niż ogarniesz czemu ten błąd dalej pojawia się.

#15 MarTum

MarTum

    Jestem ALFA I ROMEA

  • Użytkownik
  • 9415 postów

Napisano 03 kwiecień 2013 - 08:56

wiesz kiedy to sie stało ?
Użyj przywracania systemu do punktu kiedy było dobrze.

Sygnaturka.png


#16 pepiko4

pepiko4

    Advanced Member

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 69 postów

Napisano 03 kwiecień 2013 - 10:09

Chłopaki podmieniłem te pliki jeszcze raz. Wyjąłem jedną kość RAM i poszło wszystko bez zarzutu każda jedna gra. Mam jedną kość RAM niestabilną i to było tego winą. Dziękuje wam za zainteresowanie i pomoc. Pozdrawiam :)
MOBO: Gigabyte M52L-S3P CPU: AMD AthlonII x2 245 2,90 Ghz GPU: ATI RADEON HD4850 1gb RAM: 6GB G-skill DDR2 1066MHz(dual channel)HDD: Western Digital WD5003ABYX 500GB PSU: SilentiumPC Deus G1 500W .

#17 Cichy

Cichy

    Myślący

  • Użytkownik
  • 342 postów

Napisano 04 kwiecień 2013 - 01:38

Czyli pliczek był cały czas dobry tylko wczytywany do niestabilnej pamięci ram...

Wszys­tko po­win­no być tak pros­te, jak to tyl­ko możli­we, ale nie prostsze.
Albert Einstein


Zapraszam Cichy06.blogspot.com


#18 pepiko4

pepiko4

    Advanced Member

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 69 postów

Napisano 04 kwiecień 2013 - 03:06

Tak dokładnie. Mogłem od razu sprawdzić RAM. Ale fakt faktem plików UNRAC i ISDone także nie miałem.
MOBO: Gigabyte M52L-S3P CPU: AMD AthlonII x2 245 2,90 Ghz GPU: ATI RADEON HD4850 1gb RAM: 6GB G-skill DDR2 1066MHz(dual channel)HDD: Western Digital WD5003ABYX 500GB PSU: SilentiumPC Deus G1 500W .




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

  Copyright power by: ITPC.NET.PL