Skocz do zawartości

  •         

Zdjęcie

Po wymianie przestał wyświetlać obraz / HD 7850


4 odpowiedzi w tym temacie

#1 gix2evr

gix2evr

    Advanced Member

  • Użytkownik
  • 146 postów

Napisano 01 grudzień 2018 - 06:17

Siemka, mam taki problem i już nie mam zielonego pojęcia co z tym zrobić. 

Mój komputer strzelił focha i nie chce się uruchomić z dedykowaną kartą graficzną i wyświetla czarny obraz.

Problem kiedyś się pojawiał jak dołożyłem ramu, albo zmieniałem dysk, ale wystarczyło uruchomić pc bez żadnych podłączonych urządzeń i/o,uruchomić na chwilę zrestartować i wszystko działało.

Do czasu, wymieniłem kartę graficzną na HD 7850, wcześniej HD 7770 i komputer uruchamia się wszystko się kręci, ale obrazu brak. Karta jest sprawna, bo była sprawdzana na komputerze mojego brata i wszystko działa. 

Po wyciągnięciu karty, na intrzegrze normalnie startuje, więc zmieniłem w ust. płyty głównej na rozruch z integrą, system normalnie widzi kartę graficzną, sterowniki itd. Myślałem, że z kartą coś nie tak, ale podłączyłem startą kartę graficzną i ten sam problem, czarny ekran, podłączyłem znowu HD 7850 i uruchomił się!, ale po restarcie znowu to samo. Nie mam zielonego pojęcia w czym może siedzieć problem, uprzedzając

1. Zrobiłem update biosa do najnowszej wersji

2. Wyjąłem bateryjkę CMOS

3. Porty są całe

4. Obie grafiki są sprawne na drugim komputerze

 

PC:

CPU: I3 4130

MOBO: MSI H81M-E33

RAM: 8 GB DDR3 GOOD RAM

GPU: Gigabyte WindForce HD 7850 2 GB

PSU: Corsair VS550



#2 fireworklaura

fireworklaura

    Dużo pisze

  • Użytkownik
  • 328 postów

Napisano 02 grudzień 2018 - 12:23

Sprobój powtórzyć sytulacje na drugim PCI od grafiki x4


#3 _VeV_

_VeV_

    Stały bywalec

  • Użytkownik
  • 6739 postów

Napisano 02 grudzień 2018 - 09:43

ta płyta h81 ma tylko 1 slot PCI na grafikę ...



#4 fireworklaura

fireworklaura

    Dużo pisze

  • Użytkownik
  • 328 postów

Napisano 02 grudzień 2018 - 11:19

To ma problem


#5 gix2evr

gix2evr

    Advanced Member

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 146 postów

Napisano 02 grudzień 2018 - 03:58

wyczyściłem styki karty alkoholem i wszystko śmiga





Dodaj odpowiedź



  


Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

  Copyright power by: ITPC.NET.PL