Witam mam problem otóż kupiłem dziś kość firmy GoodRam 4gb 2400hz i mam dwie kości również GoodRam tylko, że 2x4gb 2133hz i mój problem jest taki, że kiedy mam podpięte wszystkie 3 kości razem to Dram led się miga na początku na czerwono potem komp sie odpala i wywala bluescreen a jak podłączam np. goodram 4gb 2400hz i good ram 4gb 2133hz to działa. 2 kości działają ale 3 razem nie chcą. Proszę o pomoc.

Napisano 13 październik 2018 - 07:30
trochę mnie irytuje twoje pytanie ... uwierz że chcę ci pomóc a nie zepsuć sprzęt i jak do tej pory już są pewne postępy .
1.2V mają fabrycznie ... można dawać więcej bo czasem pomaga to ze stabilnością ... 1.5V bym nie dał bo to już za dużo ... ale do 1.4V to jeszcze na luzie .
Napisano 14 październik 2018 - 03:48
https://zapodaj.net/...8bc412.png.html
Jak wszedłem w zakładkę SPD to sprawdziłem sloty na których mam umieszczone kości i jest napisane w każdym slocie 1,2V, czyli nie zmieniło się?
Napisano 14 październik 2018 - 04:10
spd to profil zapisany na pamięci ... nic ciekawego tam dla nas nie ma skoro na domyślnych nie działają i twierdzisz że wszystkie 3 są sprawne .
sprawdź te pamięci memtestem pojedyńczo bo obawiam się że może jednak któras jest uszkodzona ... ale może nie mam racji .
Napisano 14 październik 2018 - 04:37
Sprawdzałem wszystkie 3 kości pojedynczo grając w Fortnite przez 20 minut i na każdej wszystko śmigało tylko razem 3 nie chcą działać
Mogę dać 2 stare razem, działają 1 stara 1 nowa, działają więc nie wiem tylko problem jest w tym, że w 3 nie chcą działać
Napisano 18 październik 2018 - 06:05
No i jeszcze kości nie mogę odesłać, bo była używana
Wywaliło mi błąd IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL co to znaczy? Czytałem, że może być wina złego modułu pamięci.
Teraz udało mi się odpalić grę myślałem, że będzie działać bo przedtem nie udawało się ale po 5 minutach crash i co dziwne nie wywaliło bluescreena
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: pamięć, ram, 3x4, gb, crash
Hardware →
Płyty główne →
Gigabyte GA-AB350M-DS3H V2 - Ram i ProcesorNapisany przez urbciech , 13 gru 2019 ![]() |
|
![]()
|
||
Hardware →
Komputery Mobilne →
Laptop do 3.5k PLNNapisany przez Lerothyn , 27 paź 2019 ![]() |
|
![]()
|
||
Hardware →