Skocz do zawartości

  •         

Zdjęcie

Ogromny problem z pingiem


8 odpowiedzi w tym temacie

#1 Zbyszek381

Zbyszek381

    Świeżo zarejestrowany

  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 30 czerwiec 2018 - 10:28

Witam. Od jakiegoś tygodnia mam problem z różnym pingiem. Skacze on ciągle od 43 jaki mam standardowy do 300-1500 ms. Nie da się rozmawiać z nikim przez skype czy inne takie jak ciągle ping skacze.
Wszystko niby okey wina nadawcy, lecz tak nie może być. Mieszkam w starym domu gdzie praktycznie jest słaby zasięg. Więc postanowiłem wysłać internet przez antene z budowy. Wszystko było okey az do tego właśnie czasu. Podłączając się bezpośrednio do funboxa mam bardzo szybkosc jak na umowie czyli 80/7 z 41ms stałym. Wszystkie kable, które idą do switch'ów mają taką sama prędkość i jak odbieram internet to jest włąsnie problem z tym ze jest ogromny ping.

Antena - nanostation m5
Router podłączony do odbiornika od tp-linka jakiś

Z góry dziękuje za pomoc



#2 gavron7

gavron7

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 83 postów

Napisano 01 lipiec 2018 - 08:08

O masakra. Nic nie wiadomo z tego postu.
Jaki dostawca? Jaka szybkość neta? Jaki sprzęt? Łączysz się po kablu czy WiFi? I najważniejsze - do czego ten ping?

No i jeszcze jedno. Co w twoim poście robi m5 z tplinkiem i funbox? Bo to 2 różne technologie ?!

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka

#3 Zbyszek381

Zbyszek381

    Świeżo zarejestrowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 01 lipiec 2018 - 02:07

Funboxa ma tylko orange więc oczywiste. Prędkość jest podana proszę przeczytać jeszcze raz.
Od routera kablem do pc. Do wszystkiego ping. Po prostu nie zależnie gdzie skacze ping.

Jak co robi? Od funboxa jest sygnał zmieniany na poe aż do anteny, z odbiornika na aktualnym mieszkaniu zamieniany sygnał poe na LAN i z tego adaptera idzie do TP-linka.

#4 gavron7

gavron7

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 83 postów

Napisano 01 lipiec 2018 - 08:13

1. Się nie denerwuj no tak napisałeś ze nie było wiadomo jak masz podłączone
2. To sprawdź ping do wszystkiego w sieci lokalnej i czegoś w necie jednocześnie.
3. Jak znajdziesz winowajce to daj znać to powiem Ci do dalej można z tym zrobić.



Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka

#5 Zbyszek381

Zbyszek381

    Świeżo zarejestrowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 01 lipiec 2018 - 09:05

Nigdzie się nie zdenerowałem.

Tylko, że to nie ma sensu co Pan (bo nie jesteśmy na "ty") napisał, bo jakbym wiedział co jest/ może byc winowajcom to bym nie pisał tutaj tematu.

Pozdrawiam


Użytkownik Zbyszek381 edytował ten post 01 lipiec 2018 - 09:07


#6 gavron7

gavron7

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 83 postów

Napisano 02 lipiec 2018 - 07:59

Mów jak chcesz do mnie a ja dalej na Ty będę mówił bo tak łatwiej. Poza tym napisałem Ci rozwiązanie problemu - wykonaj to co napisałem i wtedy będziesz znał winowajce. .. napisz co stanowi problem i wtedy zmienimy ustawienia tego czegoś. ... za dużo urządzeń masz po drodze aby napisać Ci od razu lekarstwo.
Gdybyś się tak nie spinal od początku tylko normalnie przeczytał i odpowiedział to pewnie już miałbyś pp problemie.

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka

#7 Zbyszek381

Zbyszek381

    Świeżo zarejestrowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 02 lipiec 2018 - 09:38

No to proszę sprawdzone jest cała linia do anteny i od adaptera po stronie odbiornika aż do komputeraJuż to pisałemProblem jest na Lini antena - odbiornik - adapter - komputer. I teraz proszę o pomoc jak wyróżnić dokładnego winowajce 



#8 gavron7

gavron7

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 83 postów

Napisano 02 lipiec 2018 - 09:56

Skoro sprawdziłes to co pisałem to poproszę o wyniki pingow do konkretnych urządzeń w tym samym czasie i do neta?! Cały czas Ci pisze ze bez tego nie ruszymy!



Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka
PS. A tak w ogóle to sygnał nie jest zmieniany na żadne Poe bo Poe to tylko pchnięcie zasilania ta sama skretka do urządzenia. I to nie żaden konwerter/adapter tylko zasilacz

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka

#9 gavron7

gavron7

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 83 postów

Napisano 05 lipiec 2018 - 08:59

Wiec? Potrzebujesz rozwiązania czy odouszczasz

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka



Dodaj odpowiedź



  


Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

  Copyright power by: ITPC.NET.PL