Skocz do zawartości

  •         

Zdjęcie

Wejście ATX12V

Wejście ATX12V

  • Zamknięty Temat jest zamknięty
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 iwotxx

iwotxx

    Świeżo zarejestrowany

  • Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 07 luty 2018 - 12:42

Witam. Mam problem z instalacja nowego zasilacza SilentumPC Vero L2 600V. Poprzednio posiadałem Gembirda Feel2 500W. Po wymienieniu zasilacza znalazłem wejście ATX12V, które wcześniej było podłączone. Pozostałe wtyczki przy SilentumPC to PCI-E, do karty graficznej i do dysku twardego. Czy mogę zostawić nie podłączone wejście ATX12V czy coś z tym zrobić?



#2 _VeV_

_VeV_

    Stały bywalec

  • Użytkownik
  • 6024 postów

Napisano 07 luty 2018 - 12:56

jakiie znowu atx12V ?

kabel atx to 24 pinowa wtyczka ... największa jaką masz przy zasilaczu i wpina się do płyty .


POTRZEBUJESZ POMOCY ? PISZ PW , Nie odpowiadam na spam

CPU: Intel I5 4670k Cooler: Scythe Mugen 5 PCGH  MOBO: Asrock Fatal1ty B85 Killer  GPU: XFX RX470 RS RAM: Goodram Play 8GB 1600mhz cl11+ HyperXfury 2x4gb 1866mhz  SSD : Samsung 850EVO 250gb HDD: Seagate 1Tb {st1000dm003} HDDv2 Seagate 250gb {st3250310AS} PSU: Seasonic Focus Plus 550w CASE: Corsair 200R

 


#3 iwotxx

iwotxx

    Świeżo zarejestrowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 07 luty 2018 - 01:03

jakiie znowu atx12V ?

kabel atx to 24 pinowa wtyczka ... największa jaką masz przy zasilaczu i wpina się do płyty .

24pinowa wtyczka jest podłączona. Została 4pinowa ta atx12V... przy wcześniejszym zasilaczu była podłączona. Przy Silentumie nie mam do niej wejścia.



#4 _VeV_

_VeV_

    Stały bywalec

  • Użytkownik
  • 6024 postów

Napisano 07 luty 2018 - 01:19

możliwe że płyta jakaś starsza i ma tylko 4 piny ... nowe płyty i zasilacze mają 8 pinów ... wtedy ci zostaje wolne 4 piny .


POTRZEBUJESZ POMOCY ? PISZ PW , Nie odpowiadam na spam

CPU: Intel I5 4670k Cooler: Scythe Mugen 5 PCGH  MOBO: Asrock Fatal1ty B85 Killer  GPU: XFX RX470 RS RAM: Goodram Play 8GB 1600mhz cl11+ HyperXfury 2x4gb 1866mhz  SSD : Samsung 850EVO 250gb HDD: Seagate 1Tb {st1000dm003} HDDv2 Seagate 250gb {st3250310AS} PSU: Seasonic Focus Plus 550w CASE: Corsair 200R

 


#5 iwotxx

iwotxx

    Świeżo zarejestrowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 07 luty 2018 - 01:40

Temat do zamknięcia. Poradziłem sobie. Dzięki też za pomoc :)






Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

  Copyright power by: ITPC.NET.PL