Skocz do zawartości

  •         

Zdjęcie

Karta sieciowa, problem z zasiegiem


2 odpowiedzi w tym temacie

#1 lollson

lollson

    Świeżo zarejestrowany

  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 22 styczeń 2018 - 10:49

Witam,
Ostatnio zakupiłem komputer stacjonarny z wmontowana kartą sieciową ( EDIMAX EW-7612PIn V2). Problem wygląda tak że korzystanie z internetu przez Wi Fi jest praktycznie nie możliwe. Komputer od routera dzieli +/- 10m oraz sciana a WI Fi gubi zasięg co minute, a jak już go złapię to szybkość pozostawia wiele do życzenia. Jest to conajmniej dziwnę ponieważ laptop, który jest już wiekowy, położony zaraz obok stacji łapie internet bez problemowo. Mógłby mi ktoś wyjaśnić o co z tym chodzi ?
I router to TP link tl WR841N


#2 gavron7

gavron7

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 83 postów

Napisano 22 styczeń 2018 - 08:45

Niektóre karty nie współpracują poprawnie z niektórymi routerami. Tyle na szybko skoro działa Ci na innym to pewnie w tym problem.

Odpalilbym jeszcze na innym systemie i wtedy będziesz mieć pewność.

Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka

#3 gavron7

gavron7

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 83 postów

Napisano 15 luty 2018 - 11:09

A jaka masz antenę w tej karcie? Jakaś zewnętrzna na kablu czy taka zewnętrzna malutka tuż przy gnieździe ?

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka



Dodaj odpowiedź



  


Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

  Copyright power by: ITPC.NET.PL