Skocz do zawartości

  •         

Zdjęcie

Gry lagują na bardzo dobrym komputerze

lagi problem

14 odpowiedzi w tym temacie

#1 Sebastian102938

Sebastian102938

    Początkujący

  • Użytkownik
  • 14 postów

Napisano 01 listopad 2017 - 12:03

gdy gram w wiedzmina to chodze i są drop fps to zamiast stałych 60 to są drop do 50 55 fps i wtedy gra laguje w gta v tez tak mam i ustawienia graficzne są na ultra ale na takim komputerze powinna kazda gra pójść na ultra a jak zmienia na najnisze to juz nie ma tego problemu

win 10 64 bit

sterowniki najnowsze

kopałem kryptowaluty 2 tygodnie + granie w cs na najniszych

temperatury karta około 64 proc około 68

instalowalem gry na dysku sdd i hdd i nic

Komputer
Processor - intel i7 -7700 3.6 GHZ 8MB
Graphics Card - GTX 1080 Zotac Mini      
 8 RAM
Motherboard - ASRock H110M DVS R3.0
RAM - 16  2133 mhz
Housing - SilentiumPC Gladius M35T Pure Black
Drives - hdd 1t,sdd 240gb
zasilacz 550 wat corsair


Użytkownik Sebastian102938 edytował ten post 01 listopad 2017 - 12:09


#2 HAL900

HAL900

    Stały bywalec

  • Użytkownik
  • 4839 postów

Napisano 01 listopad 2017 - 01:02

Sprawdzsobie temp oraz wynik 3dmarkiem .jak to i to w normieto nicnie zrobisz



#3 Sebastian102938

Sebastian102938

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 14 postów

Napisano 01 listopad 2017 - 01:03

Sprawdzsobie temp oraz wynik 3dmarkiem .jak to i to w normieto nicnie zrobisz

temperatury karta około 64 proc około 68



#4 _VeV_

_VeV_

    Stały bywalec

  • Użytkownik
  • 6617 postów

Napisano 01 listopad 2017 - 01:20

a sprawdź stan dysku w MHDD bo może tu jest problem bo dysk pada ... http://darmowyintern...dd-tutorial_751 - tu instrukcja i czekamy na fotkę wyników końcowych .



#5 Sebastian102938

Sebastian102938

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 14 postów

Napisano 01 listopad 2017 - 02:14

Sprawdzsobie temp oraz wynik 3dmarkiem .jak to i to w normieto nicnie zrobisz

 

Sprawdzsobie temp oraz wynik 3dmarkiem .jak to i to w normieto nicnie zrobisz

https://www.3dmark.com/3dm/23018452 tu jest test 3dmark


https://www.3dmark.com/3dm/23018452 tu jest test 3dmark 

dobre są te wyniki ?


a sprawdź stan dysku w MHDD bo może tu jest problem bo dysk pada ... http://darmowyintern...dd-tutorial_751 - tu instrukcja i czekamy na fotkę wyników końcowych .

a moge sprawdzić to w hdtune 


a sprawdź stan dysku w MHDD bo może tu jest problem bo dysk pada ... http://darmowyintern...dd-tutorial_751 - tu instrukcja i czekamy na fotkę wyników końcowych .

komputer był kupiony kilka miesiecy temu to by sie juz dysk hdd rozwalił ?



#6 _VeV_

_VeV_

    Stały bywalec

  • Użytkownik
  • 6617 postów

Napisano 01 listopad 2017 - 02:17

@Sebastian102938 zdarza się i tak ... 

HD tune jest nie dokładny , jak chcesz mieć pewność a nie gdybać to MHDD i skan powierzchni .



#7 Sebastian102938

Sebastian102938

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 14 postów

Napisano 01 listopad 2017 - 04:13

@Sebastian102938 zdarza się i tak ... 

HD tune jest nie dokładny , jak chcesz mieć pewność a nie gdybać to MHDD i skan powierzchni .

to zrobie to za kilka dni bo aktualnie nie mam czasu i jak zrobiłem defragmentacje dyskuto jak wczesniej wchodziłem do wiedzmina 3 to miałem na początku 6 fps i po paru sekundach miałem juz 60 a po jak wchodze do gry to mam 20 fps i jak chodze po mapie do tą tylko spadki tam 3,4 fps a przedtem było aż 5,10 wiec troche pomogło ale nadal są zacinki 



#8 Sebastian102938

Sebastian102938

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 14 postów

Napisano 03 listopad 2017 - 02:25

to chyba napewno jest przez dysk bo jak po biegałem troche dłuzej w jednym miescie to juz nei było lagów bo pewnie juz dysk wszystkie wczytał i jak wejdę kamerą w ogien to nagle jest spadek fps to tez moze być przez dysk i w gta v tez tak mam wszystko jest ok ale jak wejdę postacią w jakieś drzewa to nagle tez są drop fps i moze to przez dysk moze dziś zrobie ten test dysku 



#9 _VeV_

_VeV_

    Stały bywalec

  • Użytkownik
  • 6617 postów

Napisano 03 listopad 2017 - 02:31

@Sebastian102938 prosiłem o skan powierzchni i czekam ,, ocenimy co z tym dyskiem .



#10 Sebastian102938

Sebastian102938

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 14 postów

Napisano 07 listopad 2017 - 03:17

przepraszam ze tą tak przeciągam ale nie mam pendrive dopiero za jakieś 2 dni bede miał ale jak chodze w wiedzmine to zuzycie gpu jest np 70% i wsadzam kamere w ogieni i nagle przeskakuje do 90% i wysadze kamere i jest juz 60% i jak są te skakania to wtedy mam taką scinke i nie mozna ustawić zeby jakos uzywała sie ciągle na 90 % ?


Użytkownik Sebastian102938 edytował ten post 07 listopad 2017 - 03:25


#11 Sebastian102938

Sebastian102938

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 14 postów

Napisano 09 listopad 2017 - 10:09

Robie to samo co na poradniku i jak cos wpisuje w konsoli to pisze drive not ready
This drive does not support LBA mode or not deteceted co robic ?

#12 _VeV_

_VeV_

    Stały bywalec

  • Użytkownik
  • 6617 postów

Napisano 09 listopad 2017 - 10:09

A widzi wogole dysk ? Bo może trzeba takjak pisza zmienić tryb pracy kontrolera na IDE. W biosie ?


#13 Sebastian102938

Sebastian102938

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 14 postów

Napisano 10 listopad 2017 - 11:01

Widzi

#14 Sebastian102938

Sebastian102938

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 14 postów

Napisano 24 listopad 2017 - 11:02

nie mam w biosie aby zmienić na tryb IDE szukam i szukam i nie ma



#15 Bośnak

Bośnak

    Świeżo zarejestrowany

  • Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 28 listopad 2017 - 01:52

na moje to coś spaliles, spróbuje ofrmaata i zmiany sterów





Dodaj odpowiedź



  


Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

  Copyright power by: ITPC.NET.PL