Skocz do zawartości

  •         

Zdjęcie

Zaszyfrowany Dysk - Wawe


8 odpowiedzi w tym temacie

#1 Gryzlacz

Gryzlacz

    Początkujący

  • Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 18 czerwiec 2017 - 09:06

Kupiłem od gościa dysk 320 gb jest on zaszyfrowany jakimś Wawe.

podpiąłem go jako drugi dysk, nie ma go w mój komputer ale jest w zarządzanie dyskami jako nieprzydzielone, próbowałem przydzielić go ale wyskakuje błąd ' nie można wykonać żądania z powodu błędu urządzenia We/Wy '



#2 Chinczyk25

Chinczyk25

    Advanced Member

  • Użytkownik
  • 67 postów

Napisano 18 czerwiec 2017 - 09:47

@Gryzlacz

specyfikacje dysku mi podaj

 

i

 

czy normalnie możesz włączyć komputer jeśli tak to

 

Menedżer urządzeń -> odinstaluj po kolei wszystko,co znajduje się w gałęzi >kontrolery uniwersalnej magistrali szeregowej< (koncentrator,kontroler hosta...) oraz odłącz wszystko z gniazd USB. 
Zrestartuj komputer i poczekaj cierpliwie, aż od nowa zainstalują się sterowniki USB - podłącz dysk i sprawdź, jak komputer zareaguje.

 

Przyczyną może też być zbyt mała wydajność prądowa wyjścia USB.możesz spróbować podłaczyć dodatkowe zasilanie lub podwójny kabel usb

 

P.S. Najlepiej Sprzedaj ten dysk :> taki pro tip ^^


Użytkownik Chinczyk25 edytował ten post 18 czerwiec 2017 - 09:59

CPU: i7 7700 3.6GHz

 

Mobo: Gigabyte H110M-S2V 2133Mhz

 

RAMGoodRam DDR4 16gb (2x8) 2133 CL15

 

GPU: AMD Radeon r9 380 Nitro OC 4gb

 

PSU: Huntkey 700w

 

CASE : SPC Gladius M20 Pure Black

 

HDD : Toshiba P300 1tb


#3 valocho

valocho

    Entuzjasta

  • Użytkownik
  • 232 postów

Napisano 19 czerwiec 2017 - 12:23

odpal dysk pod dban i go wyzeruj następnie, format na ntfs pod MiniTool Partition Wizard i będzie działać


| Filmowanie, animacje, efekty specjalne i inne takie. | AAE CS5, PS CS5, AU CS5.5, SV Pro 12, C4D Studio R12, Blackmagic Fusion 7.5 | 550D (BMPCC niedługo), obiektywy, lampy, filtry, rig, blendy i inne takie |


#4 Gryzlacz

Gryzlacz

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 19 czerwiec 2017 - 12:39

@Gryzlacz

specyfikacje dysku mi podaj

 

i

 

czy normalnie możesz włączyć komputer jeśli tak to

 

Menedżer urządzeń -> odinstaluj po kolei wszystko,co znajduje się w gałęzi >kontrolery uniwersalnej magistrali szeregowej< (koncentrator,kontroler hosta...) oraz odłącz wszystko z gniazd USB. 
Zrestartuj komputer i poczekaj cierpliwie, aż od nowa zainstalują się sterowniki USB - podłącz dysk i sprawdź, jak komputer zareaguje.

 

Przyczyną może też być zbyt mała wydajność prądowa wyjścia USB.możesz spróbować podłaczyć dodatkowe zasilanie lub podwójny kabel usb

 

P.S. Najlepiej Sprzedaj ten dysk :> taki pro tip ^^

 

@Gryzlacz

specyfikacje dysku mi podaj

 

i

 

czy normalnie możesz włączyć komputer jeśli tak to

 

Menedżer urządzeń -> odinstaluj po kolei wszystko,co znajduje się w gałęzi >kontrolery uniwersalnej magistrali szeregowej< (koncentrator,kontroler hosta...) oraz odłącz wszystko z gniazd USB. 
Zrestartuj komputer i poczekaj cierpliwie, aż od nowa zainstalują się sterowniki USB - podłącz dysk i sprawdź, jak komputer zareaguje.

 

Przyczyną może też być zbyt mała wydajność prądowa wyjścia USB.możesz spróbować podłaczyć dodatkowe zasilanie lub podwójny kabel usb

 

P.S. Najlepiej Sprzedaj ten dysk :> taki pro tip ^^

ja go mam podłączony przez kabel sata



#5 Chinczyk25

Chinczyk25

    Advanced Member

  • Użytkownik
  • 67 postów

Napisano 19 czerwiec 2017 - 12:56

nie wiem próbowałem coś pomóc ,najlepiej zrób tak jak Ci napisałem sprzedaj ten dysk i tyle.


CPU: i7 7700 3.6GHz

 

Mobo: Gigabyte H110M-S2V 2133Mhz

 

RAMGoodRam DDR4 16gb (2x8) 2133 CL15

 

GPU: AMD Radeon r9 380 Nitro OC 4gb

 

PSU: Huntkey 700w

 

CASE : SPC Gladius M20 Pure Black

 

HDD : Toshiba P300 1tb


#6 Gryzlacz

Gryzlacz

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 20 czerwiec 2017 - 09:45

odpal dysk pod dban i go wyzeruj następnie, format na ntfs pod MiniTool Partition Wizard i będzie działać

przez dban bardzo dlugo zeruje ;'/ minelo 1:16:30 a jest dopiero 00.30 %



#7 valocho

valocho

    Entuzjasta

  • Użytkownik
  • 232 postów

Napisano 20 czerwiec 2017 - 12:17

może dałeś za mocny algorytm, quick erase jest najszybszy i wystarczy w zupełności


| Filmowanie, animacje, efekty specjalne i inne takie. | AAE CS5, PS CS5, AU CS5.5, SV Pro 12, C4D Studio R12, Blackmagic Fusion 7.5 | 550D (BMPCC niedługo), obiektywy, lampy, filtry, rig, blendy i inne takie |


#8 Gryzlacz

Gryzlacz

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 20 czerwiec 2017 - 03:46

właśnie taki wybralem.. masakra



#9 valocho

valocho

    Entuzjasta

  • Użytkownik
  • 232 postów

Napisano 21 czerwiec 2017 - 06:27

to może pod minitoolem daj tylko wipe i potem format


| Filmowanie, animacje, efekty specjalne i inne takie. | AAE CS5, PS CS5, AU CS5.5, SV Pro 12, C4D Studio R12, Blackmagic Fusion 7.5 | 550D (BMPCC niedługo), obiektywy, lampy, filtry, rig, blendy i inne takie |




Dodaj odpowiedź



  


Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

  Copyright power by: ITPC.NET.PL