Skocz do zawartości

  •         

Zdjęcie

Problem z obrazem - karta graficzna R9 280X


42 odpowiedzi w tym temacie

#1 tomix

tomix

    Advanced Member

  • Użytkownik
  • 77 postów

Napisano 17 maj 2017 - 10:27

Witam, nie wiem jak dokonca nazwac problem, ktory wystepuje u mnie. Podczas korzystania z jakis "gierek" po jakims czasie obraz wywala na wzor pionowych paskow, wczesniej nic takiego nigdy nie mialo miejsca, gdy pojawi sie ta usterka jedynie co pomaga to wylaczenie komputera i ponowne wlaczenie, restart nie dziala tak jak i zreszta klawiatura, dioda sygnalizujace prace pada rowniez gasnie.

Dla lepszego zrozumienia tematu nagralem obraz

https://www.youtube....h?v=DSFG20ZgzHE


FG42 (18 maj 2017 - 01:25 ):
Poprawiłem tytuł tematu.


#2 HAL900

HAL900

    Stały bywalec

  • Użytkownik
  • 4039 postów

Napisano 17 maj 2017 - 10:42

Bys sie pochwalił sprzetem.........


 I7 6700K @4.4GHZ /MSI Z270 SLI PLUS /GeForce® GTX 1070 Xtreme Gaming  2050/8700 MHZ

16GB RAM   DDR4  2133MHZ @CL 11 / Crucial MX300 525  GB / Crucial MX200 500 GB  / WD  2TB  / WD 500GB

Chieftec 650W /Fractal ARC R2  /aim SC808 /Microlab Solo7c/ Beyerdynamic DT 990 Pro /ISK-580/ Qpad MK-90 / Dream Machines DM1 Pro / BenQ 27" LED GW2760HS Flicker-free


#3 tomix

tomix

    Advanced Member

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 77 postów

Napisano 17 maj 2017 - 10:49

msi z97-g43, intel g3258, amd r9 280x, thermaltake 530W, ssd, 2x hdd


Użytkownik tomix edytował ten post 17 maj 2017 - 10:50


#4 HAL900

HAL900

    Stały bywalec

  • Użytkownik
  • 4039 postów

Napisano 17 maj 2017 - 11:28

Czyscisz choc radiatory w pc ?


 I7 6700K @4.4GHZ /MSI Z270 SLI PLUS /GeForce® GTX 1070 Xtreme Gaming  2050/8700 MHZ

16GB RAM   DDR4  2133MHZ @CL 11 / Crucial MX300 525  GB / Crucial MX200 500 GB  / WD  2TB  / WD 500GB

Chieftec 650W /Fractal ARC R2  /aim SC808 /Microlab Solo7c/ Beyerdynamic DT 990 Pro /ISK-580/ Qpad MK-90 / Dream Machines DM1 Pro / BenQ 27" LED GW2760HS Flicker-free


#5 tomix

tomix

    Advanced Member

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 77 postów

Napisano 18 maj 2017 - 08:25

oczywiscie, dbam o zywotnosc/temperatury



#6 Rafii

Rafii

    Dużo pisze

  • Użytkownik
  • 535 postów

Napisano 18 maj 2017 - 08:27

Karta podkręcana? Jakie temperatury?

PC1 :                                                                                                                                     

Obudowa- fractal design r3
GPU - Gtx 970 MSI GAMING 
CPU - I5 6600
Mobo - B150 M3 GAMING
Chłodzenie Cpu - grandis xe1236
PSU- Corsair cx600
Ram - Crucial Ballistix Sport 2400MHz 2x8gb

 

PC2: 

Obudowa - Phanteks Eclipse P400S

GPU - Gtx 980Ti Asus Matrix 
CPU - i5 7600k
Mobo - Z270 MSI Gaming M3
Chłodzenie Cpu - grandis xe1236 v2
PSU - be quiet! Pure Power 10 700W 
Ram - HyperX Predator 3000Mhz 2x8gb
 

#7 tomix

tomix

    Advanced Member

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 77 postów

Napisano 18 maj 2017 - 08:42

karta nie podkrecona, temp tez raczej wporzadku, sterowane msi afterbernerem ~50 - 60c


Użytkownik tomix edytował ten post 18 maj 2017 - 08:46


#8 HAL900

HAL900

    Stały bywalec

  • Użytkownik
  • 4039 postów

Napisano 18 maj 2017 - 09:09

jaki to dokładnie r9 280 x ?


 I7 6700K @4.4GHZ /MSI Z270 SLI PLUS /GeForce® GTX 1070 Xtreme Gaming  2050/8700 MHZ

16GB RAM   DDR4  2133MHZ @CL 11 / Crucial MX300 525  GB / Crucial MX200 500 GB  / WD  2TB  / WD 500GB

Chieftec 650W /Fractal ARC R2  /aim SC808 /Microlab Solo7c/ Beyerdynamic DT 990 Pro /ISK-580/ Qpad MK-90 / Dream Machines DM1 Pro / BenQ 27" LED GW2760HS Flicker-free


#9 tomix

tomix

    Advanced Member

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 77 postów

Napisano 18 maj 2017 - 09:11

Royal Queen 3GB od Club 8+6pin

1050\1500


Użytkownik tomix edytował ten post 18 maj 2017 - 09:13


#10 HAL900

HAL900

    Stały bywalec

  • Użytkownik
  • 4039 postów

Napisano 18 maj 2017 - 09:25

No to zeby było te 60 stopni to chyba musisz miec z 3000 rpm

 

Zgraj bios programem (gpu-z 1zakładka) i wrzuc na upload


 I7 6700K @4.4GHZ /MSI Z270 SLI PLUS /GeForce® GTX 1070 Xtreme Gaming  2050/8700 MHZ

16GB RAM   DDR4  2133MHZ @CL 11 / Crucial MX300 525  GB / Crucial MX200 500 GB  / WD  2TB  / WD 500GB

Chieftec 650W /Fractal ARC R2  /aim SC808 /Microlab Solo7c/ Beyerdynamic DT 990 Pro /ISK-580/ Qpad MK-90 / Dream Machines DM1 Pro / BenQ 27" LED GW2760HS Flicker-free


#11 tomix

tomix

    Advanced Member

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 77 postów

Napisano 18 maj 2017 - 09:39

wrzucam rom z biosem

http://uploadfile.pl...006---f1jd.html

a co do predkosci to nie znam dokladnych obrotow, ale jest to okolo 50-60%



#12 HAL900

HAL900

    Stały bywalec

  • Użytkownik
  • 4039 postów

Napisano 18 maj 2017 - 09:44

tu masz bios

https://www.dropbox....t/1234.rom?dl=0

tu flaszer

https://www.dropbox....sh_274.zip?dl=0

 

sie uruchamia jako admin , load , programe , restart


 I7 6700K @4.4GHZ /MSI Z270 SLI PLUS /GeForce® GTX 1070 Xtreme Gaming  2050/8700 MHZ

16GB RAM   DDR4  2133MHZ @CL 11 / Crucial MX300 525  GB / Crucial MX200 500 GB  / WD  2TB  / WD 500GB

Chieftec 650W /Fractal ARC R2  /aim SC808 /Microlab Solo7c/ Beyerdynamic DT 990 Pro /ISK-580/ Qpad MK-90 / Dream Machines DM1 Pro / BenQ 27" LED GW2760HS Flicker-free


#13 tomix

tomix

    Advanced Member

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 77 postów

Napisano 18 maj 2017 - 09:46

z moim jest  cos nie tak ?

jest tam dual bios, wystarczy jesli zamianie tylko jeden ?


Użytkownik tomix edytował ten post 18 maj 2017 - 09:46


#14 HAL900

HAL900

    Stały bywalec

  • Użytkownik
  • 4039 postów

Napisano 18 maj 2017 - 09:53

wystarczy .A czyjest cos nie tak to sobie sprawdzisz po wgraniu


 I7 6700K @4.4GHZ /MSI Z270 SLI PLUS /GeForce® GTX 1070 Xtreme Gaming  2050/8700 MHZ

16GB RAM   DDR4  2133MHZ @CL 11 / Crucial MX300 525  GB / Crucial MX200 500 GB  / WD  2TB  / WD 500GB

Chieftec 650W /Fractal ARC R2  /aim SC808 /Microlab Solo7c/ Beyerdynamic DT 990 Pro /ISK-580/ Qpad MK-90 / Dream Machines DM1 Pro / BenQ 27" LED GW2760HS Flicker-free


#15 tomix

tomix

    Advanced Member

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 77 postów

Napisano 18 maj 2017 - 10:02

rozumiem, ze podbiles napiecie, co za tym idzie tdp i poprawilesz krzywa fan ?

 

wlasnie sprawdzam roznice ...


Użytkownik tomix edytował ten post 18 maj 2017 - 10:03


#16 HAL900

HAL900

    Stały bywalec

  • Użytkownik
  • 4039 postów

Napisano 18 maj 2017 - 10:10

i zblokowałem bosta


 I7 6700K @4.4GHZ /MSI Z270 SLI PLUS /GeForce® GTX 1070 Xtreme Gaming  2050/8700 MHZ

16GB RAM   DDR4  2133MHZ @CL 11 / Crucial MX300 525  GB / Crucial MX200 500 GB  / WD  2TB  / WD 500GB

Chieftec 650W /Fractal ARC R2  /aim SC808 /Microlab Solo7c/ Beyerdynamic DT 990 Pro /ISK-580/ Qpad MK-90 / Dream Machines DM1 Pro / BenQ 27" LED GW2760HS Flicker-free


#17 tomix

tomix

    Advanced Member

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 77 postów

Napisano 18 maj 2017 - 10:16

pierwszy test i odrazu roznica, zamiast paskow - brak sygnalu,wylaczenie, ponowne wlaczenie, brak obrazu ? po chwili sie pojawil, odpalilem gierke,silnie daly znac o sobie cewki, ale puki co dziala, przeszedlem fragment z filmiku bez wylaczania jak narazie.

 dalsze testy ...



#18 HAL900

HAL900

    Stały bywalec

  • Użytkownik
  • 4039 postów

Napisano 18 maj 2017 - 10:18

Ta karta jest bardzo stara ?


 I7 6700K @4.4GHZ /MSI Z270 SLI PLUS /GeForce® GTX 1070 Xtreme Gaming  2050/8700 MHZ

16GB RAM   DDR4  2133MHZ @CL 11 / Crucial MX300 525  GB / Crucial MX200 500 GB  / WD  2TB  / WD 500GB

Chieftec 650W /Fractal ARC R2  /aim SC808 /Microlab Solo7c/ Beyerdynamic DT 990 Pro /ISK-580/ Qpad MK-90 / Dream Machines DM1 Pro / BenQ 27" LED GW2760HS Flicker-free


#19 tomix

tomix

    Advanced Member

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 77 postów

Napisano 18 maj 2017 - 10:20

znowu to samo ...

stara ? hmm ... kupiona chyba w 2014

 

wokolo rdzenia sa jakies male uklady jeszcze, kiedys zapapralem je troche przez pospiech, czy to moze miec z tym cos wspolnego ?

pasta niby nie przewodzi podobno, ale cos mi sie kojazy, ze po zmianie suwaku biosu i wlasnie tym incydentem z pasta to zaczelo sie dziac


Użytkownik tomix edytował ten post 18 maj 2017 - 10:23


#20 HAL900

HAL900

    Stały bywalec

  • Użytkownik
  • 4039 postów

Napisano 18 maj 2017 - 10:21

Pokaz 2 zakładke gpu-z podczas 5 minutowego obciazenia z gry


 I7 6700K @4.4GHZ /MSI Z270 SLI PLUS /GeForce® GTX 1070 Xtreme Gaming  2050/8700 MHZ

16GB RAM   DDR4  2133MHZ @CL 11 / Crucial MX300 525  GB / Crucial MX200 500 GB  / WD  2TB  / WD 500GB

Chieftec 650W /Fractal ARC R2  /aim SC808 /Microlab Solo7c/ Beyerdynamic DT 990 Pro /ISK-580/ Qpad MK-90 / Dream Machines DM1 Pro / BenQ 27" LED GW2760HS Flicker-free


#21 tomix

tomix

    Advanced Member

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 77 postów

Napisano 18 maj 2017 - 10:39

wygenerowanie loga jest problematyczne, czy zrobienie screena, za szybko sie wylacza, moze to troche potrwac ...


kawalek loga

http://uploadfile.pl...054---l7xt.html



#22 HAL900

HAL900

    Stały bywalec

  • Użytkownik
  • 4039 postów

Napisano 18 maj 2017 - 10:45

To nacisnij pytajnik w 1 zakładce gpu-z i daj screnna po 30 sekundach z 2 zakładki

 

Max temp zanotowana w grzeobecnie ?



pasta niby nie przewodzi podobno, ale cos mi sie kojazy, ze po zmianie suwaku biosu i wlasnie tym incydentem z pasta to zaczelo sie dziac

 

Moze sie cos przegrzewa np sekcja zasilania i vram .Wszystkie termpady sa i sa całe ?


Niestety sekcja zasilania pada ci na karcie .Długo sie nią nie nacieszysz


Tak poza jak maszmiernik to pomierz napiecia na zasilaczu


 I7 6700K @4.4GHZ /MSI Z270 SLI PLUS /GeForce® GTX 1070 Xtreme Gaming  2050/8700 MHZ

16GB RAM   DDR4  2133MHZ @CL 11 / Crucial MX300 525  GB / Crucial MX200 500 GB  / WD  2TB  / WD 500GB

Chieftec 650W /Fractal ARC R2  /aim SC808 /Microlab Solo7c/ Beyerdynamic DT 990 Pro /ISK-580/ Qpad MK-90 / Dream Machines DM1 Pro / BenQ 27" LED GW2760HS Flicker-free


#23 tomix

tomix

    Advanced Member

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 77 postów

Napisano 18 maj 2017 - 10:45

pady wydaja sie cale, nigdy ich nie sciagalem wsumie, sa od nowosci

 

czyli sekcja ... ? nie da rady nic z tym zrobic rozumiem ... ?


Użytkownik tomix edytował ten post 18 maj 2017 - 10:46


#24 HAL900

HAL900

    Stały bywalec

  • Użytkownik
  • 4039 postów

Napisano 18 maj 2017 - 10:49

zobacz jeszcze sobie ten bios

https://www.dropbox..../12344.rom?dl=0


 I7 6700K @4.4GHZ /MSI Z270 SLI PLUS /GeForce® GTX 1070 Xtreme Gaming  2050/8700 MHZ

16GB RAM   DDR4  2133MHZ @CL 11 / Crucial MX300 525  GB / Crucial MX200 500 GB  / WD  2TB  / WD 500GB

Chieftec 650W /Fractal ARC R2  /aim SC808 /Microlab Solo7c/ Beyerdynamic DT 990 Pro /ISK-580/ Qpad MK-90 / Dream Machines DM1 Pro / BenQ 27" LED GW2760HS Flicker-free


#25 tomix

tomix

    Advanced Member

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 77 postów

Napisano 18 maj 2017 - 10:55

co do miernika ... posiadam, tylko nie wiem dokonca jak go uzyc, nie mam zadnych pkt pomiarowych,a wskaznik jest zagruby zeby od tylu zlacza go wepchnac np do 8pin od karty

 

sprawdzam bios ...


Użytkownik tomix edytował ten post 18 maj 2017 - 10:55


#26 HAL900

HAL900

    Stały bywalec

  • Użytkownik
  • 4039 postów

Napisano 18 maj 2017 - 11:00

Jak chcesz np sprawdzic napiecie12 v pod obciazeniem to moz esz skorzystac z 8 lub 6 pin .Dajesz na czarne i kolor


No w sumie to nie kolor bo tam sa czarne kable .Ale bez róznicy podłaczasz gdzie ci sie podoba az znajdziesz + i mase


Takz poza tym trzeba byłoby zmienic procesornp na i5 4690K bo nawet mafii 3 nie uruchomisz ;)


 I7 6700K @4.4GHZ /MSI Z270 SLI PLUS /GeForce® GTX 1070 Xtreme Gaming  2050/8700 MHZ

16GB RAM   DDR4  2133MHZ @CL 11 / Crucial MX300 525  GB / Crucial MX200 500 GB  / WD  2TB  / WD 500GB

Chieftec 650W /Fractal ARC R2  /aim SC808 /Microlab Solo7c/ Beyerdynamic DT 990 Pro /ISK-580/ Qpad MK-90 / Dream Machines DM1 Pro / BenQ 27" LED GW2760HS Flicker-free


#27 tomix

tomix

    Advanced Member

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 77 postów

Napisano 18 maj 2017 - 11:08

tak, bede zmienial na tego 4690k

co do poslugiwania sie miernikiem to to rozumiem, problem w tym, ze wskazniki (bolce) do napiecia i masy sa za grube by wepchnac je z tylu wtyczki w celu pomiaru, a odpiecie i pomiar sie mija z celem bo musi to byc obciazone przeciez

 

puki co zmiejszenie taktowania i undervolting sprawily, ze gierka sie jeszcze nie wykrzaczyla od ~10min


Użytkownik tomix edytował ten post 18 maj 2017 - 11:10


#28 HAL900

HAL900

    Stały bywalec

  • Użytkownik
  • 4039 postów

Napisano 18 maj 2017 - 11:10

Bez sensu nie jest bo zanotujesz napiecie przed awaria czy nie spadnie ponizej 11.4 v


 I7 6700K @4.4GHZ /MSI Z270 SLI PLUS /GeForce® GTX 1070 Xtreme Gaming  2050/8700 MHZ

16GB RAM   DDR4  2133MHZ @CL 11 / Crucial MX300 525  GB / Crucial MX200 500 GB  / WD  2TB  / WD 500GB

Chieftec 650W /Fractal ARC R2  /aim SC808 /Microlab Solo7c/ Beyerdynamic DT 990 Pro /ISK-580/ Qpad MK-90 / Dream Machines DM1 Pro / BenQ 27" LED GW2760HS Flicker-free


#29 tomix

tomix

    Advanced Member

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 77 postów

Napisano 18 maj 2017 - 11:36

do tej pory objaw nie wystapil, przed chwila sprawdzilem napiecie na odlaczonych od karty przewodach 2x 6, 12,26v



#30 HAL900

HAL900

    Stały bywalec

  • Użytkownik
  • 4039 postów

Napisano 18 maj 2017 - 11:42

Zaistaluj sobie msi afterburner i sprawdz sobie max clock dla karty .Tylko nie testuj jak ten log z gpu-z bo tam było 70% i karta ni9e była depnieta .

Do testów graficznych uzywa sie gry siedzacej na gpu np metro bez vsynci np z ssaa


 I7 6700K @4.4GHZ /MSI Z270 SLI PLUS /GeForce® GTX 1070 Xtreme Gaming  2050/8700 MHZ

16GB RAM   DDR4  2133MHZ @CL 11 / Crucial MX300 525  GB / Crucial MX200 500 GB  / WD  2TB  / WD 500GB

Chieftec 650W /Fractal ARC R2  /aim SC808 /Microlab Solo7c/ Beyerdynamic DT 990 Pro /ISK-580/ Qpad MK-90 / Dream Machines DM1 Pro / BenQ 27" LED GW2760HS Flicker-free


#31 tomix

tomix

    Advanced Member

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 77 postów

Napisano 18 maj 2017 - 11:53

mam metro, wiec wlacze bencza, afterbernera posiadam, masz na mysli zwiekszenia taktowania rdzenia ?



#32 HAL900

HAL900

    Stały bywalec

  • Użytkownik
  • 4039 postów

Napisano 18 maj 2017 - 11:54

No sparawdz na ile pojdzie .jak dobre asic to z 1050 powinno bez problemu zrobic


 I7 6700K @4.4GHZ /MSI Z270 SLI PLUS /GeForce® GTX 1070 Xtreme Gaming  2050/8700 MHZ

16GB RAM   DDR4  2133MHZ @CL 11 / Crucial MX300 525  GB / Crucial MX200 500 GB  / WD  2TB  / WD 500GB

Chieftec 650W /Fractal ARC R2  /aim SC808 /Microlab Solo7c/ Beyerdynamic DT 990 Pro /ISK-580/ Qpad MK-90 / Dream Machines DM1 Pro / BenQ 27" LED GW2760HS Flicker-free


#33 tomix

tomix

    Advanced Member

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 77 postów

Napisano 18 maj 2017 - 01:11

co dokladnie oznacza ten asic ? to cos jak uwaronkowania napiecia do osiagow ?

na steam mam metro 2033, to tam byl ten bench ?

 

 

wykonalem kilka testow z uzyciem benchmarku. pomyslnie

zwiekszylem taktowanie do 1050, stabilnie

max 70c z wylaczonymi ustawieniami wentylatora z msi afterbernera, tylko stock z biosu


ostatnie stabilne taktowanie 1070 przy 71c

do tej pory brak wyzej opisywanego problemu

powod ... ?


Użytkownik tomix edytował ten post 18 maj 2017 - 12:51


#34 HAL900

HAL900

    Stały bywalec

  • Użytkownik
  • 4039 postów

Napisano 18 maj 2017 - 01:16

Niesprawna czesc sekcji zasilania , mosfet albo kondensator


Użytkownik HAL900 edytował ten post 18 maj 2017 - 01:31

 I7 6700K @4.4GHZ /MSI Z270 SLI PLUS /GeForce® GTX 1070 Xtreme Gaming  2050/8700 MHZ

16GB RAM   DDR4  2133MHZ @CL 11 / Crucial MX300 525  GB / Crucial MX200 500 GB  / WD  2TB  / WD 500GB

Chieftec 650W /Fractal ARC R2  /aim SC808 /Microlab Solo7c/ Beyerdynamic DT 990 Pro /ISK-580/ Qpad MK-90 / Dream Machines DM1 Pro / BenQ 27" LED GW2760HS Flicker-free


#35 tomix

tomix

    Advanced Member

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 77 postów

Napisano 18 maj 2017 - 01:19

taktowanie 1070 dzialalo tylko w benczu, przy shadow warrior 2 zszedlem juz do 1050 a i tak wywala sterownik



#36 HAL900

HAL900

    Stały bywalec

  • Użytkownik
  • 4039 postów

Napisano 18 maj 2017 - 01:31

to masz tu taki co przypasuje

 

https://www.dropbox....l/1111.rom?dl=0


 I7 6700K @4.4GHZ /MSI Z270 SLI PLUS /GeForce® GTX 1070 Xtreme Gaming  2050/8700 MHZ

16GB RAM   DDR4  2133MHZ @CL 11 / Crucial MX300 525  GB / Crucial MX200 500 GB  / WD  2TB  / WD 500GB

Chieftec 650W /Fractal ARC R2  /aim SC808 /Microlab Solo7c/ Beyerdynamic DT 990 Pro /ISK-580/ Qpad MK-90 / Dream Machines DM1 Pro / BenQ 27" LED GW2760HS Flicker-free


#37 tomix

tomix

    Advanced Member

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 77 postów

Napisano 18 maj 2017 - 05:07

w benchmarku metro wszystko OK, przy gierce znow to samo ... ;/

 

wgralem spowrotem 1000 przy 1,5v, puki co dziala najlepiej


przez okolo 3h nie bylo zadnego problemu przy 1000mhz i 1,5v


Użytkownik tomix edytował ten post 18 maj 2017 - 02:14


#38 HAL900

HAL900

    Stały bywalec

  • Użytkownik
  • 4039 postów

Napisano 18 maj 2017 - 05:09

I fajnie jakby tak zostało ;)


 I7 6700K @4.4GHZ /MSI Z270 SLI PLUS /GeForce® GTX 1070 Xtreme Gaming  2050/8700 MHZ

16GB RAM   DDR4  2133MHZ @CL 11 / Crucial MX300 525  GB / Crucial MX200 500 GB  / WD  2TB  / WD 500GB

Chieftec 650W /Fractal ARC R2  /aim SC808 /Microlab Solo7c/ Beyerdynamic DT 990 Pro /ISK-580/ Qpad MK-90 / Dream Machines DM1 Pro / BenQ 27" LED GW2760HS Flicker-free


#39 tomix

tomix

    Advanced Member

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 77 postów

Napisano 18 maj 2017 - 05:55

czy isnieje szansa na wymiane/diagnoze tych podzespolow bez uzycia "laboratorium" ? pojemnosc kondensatorow jeszzce da rade jakos,ale mosfety ? da sie to sprawdzic jakos ? tzn chcialbym byc pewien przez co wystepuje ten problem opisywany wyzej. te uklady wokolo rdzenia - za co sa odpowiedzialne ? moze to cos z tym zwiazane



#40 HAL900

HAL900

    Stały bywalec

  • Użytkownik
  • 4039 postów

Napisano 18 maj 2017 - 06:02

Mysle ze to niema sensu .

Wymiana sekcji zasilania to ze 150zł min w odpowiednim serwisie a ciezko go znalezc bo sie nie opłaca serwisom grzebac przy kartach gr .Kiedys zajmował sie tym serwis A &D z Wrocławiaale juz chyba nie bo im sie nie opłacało

Jak sie nie bedziesz bawic furmarkiem , kombustorem oraz occt bez vsyncktóry siedzi o 50% bardziej nizgry siedzace na gpu to jest szansa ze ta karta podchodzi bo wyzyłowana nie jest


Użytkownik HAL900 edytował ten post 18 maj 2017 - 06:02

 I7 6700K @4.4GHZ /MSI Z270 SLI PLUS /GeForce® GTX 1070 Xtreme Gaming  2050/8700 MHZ

16GB RAM   DDR4  2133MHZ @CL 11 / Crucial MX300 525  GB / Crucial MX200 500 GB  / WD  2TB  / WD 500GB

Chieftec 650W /Fractal ARC R2  /aim SC808 /Microlab Solo7c/ Beyerdynamic DT 990 Pro /ISK-580/ Qpad MK-90 / Dream Machines DM1 Pro / BenQ 27" LED GW2760HS Flicker-free


#41 tomix

tomix

    Advanced Member

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 77 postów

Napisano 18 maj 2017 - 10:17

puki cos dziala, jakies wskazowki jeszcze ?



#42 HAL900

HAL900

    Stały bywalec

  • Użytkownik
  • 4039 postów

Napisano 18 maj 2017 - 11:02

Ani troche


 I7 6700K @4.4GHZ /MSI Z270 SLI PLUS /GeForce® GTX 1070 Xtreme Gaming  2050/8700 MHZ

16GB RAM   DDR4  2133MHZ @CL 11 / Crucial MX300 525  GB / Crucial MX200 500 GB  / WD  2TB  / WD 500GB

Chieftec 650W /Fractal ARC R2  /aim SC808 /Microlab Solo7c/ Beyerdynamic DT 990 Pro /ISK-580/ Qpad MK-90 / Dream Machines DM1 Pro / BenQ 27" LED GW2760HS Flicker-free


#43 tomix

tomix

    Advanced Member

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 77 postów

Napisano 19 maj 2017 - 08:02

dzieki wielkie za pomoc





Dodaj odpowiedź



  


Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

  Copyright power by: ITPC.NET.PL