Skocz do zawartości

  •         

Zdjęcie

Radeon R9 380X się kończy ?

błędy w obrazie przy 2D ?

9 odpowiedzi w tym temacie

#1 Takpoprostu

Takpoprostu

    Świeżo zarejestrowany

  • Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 12 maj 2017 - 05:20

Witam serdecznie wszystkich ...
 

Miałem okazje wymienić mojego geforca 660tkę na radeona r9 380x. Kilka godzin było dobrze ale  chyba jest coś nie tak z tym Radeonem. Gdy przeglądam internet lub pracuje w systemie po jakimś czasie pokazuja się poziome kolorowe paski mrugające na jeden pixel- jak by jakieś zakłócenie. Zmienie rozdzielczość i i wrócenie do poprzedniej pomaga na chwilę - znikają. Ale za jakiś czas znów... Na czarnym tle sa niebieskie a na jasnym żółte brązowe itd... Dziwne jest to że podczas obrazów 3D obraz idealny. Dzieje się tak w systemie gdy odpalę przeglądarkę, jakiś film, photoshopa itd. 

 

Usunąłem sterowniki z dodaj usun programy w panelu sterowania - wyłączyłem komputer. Wsadziłem Radeona Windows 10 zainstalował soft i stery ale jeszcze z oficjalnej strony Gigabyte dałem mu świeże.

Filmik

Spoiler


FG42 (12 maj 2017 - 05:54 ):
Wstawiłem filmik w spoiler

Użytkownik FG42 edytował ten post 12 maj 2017 - 05:53


#2 HAL900

HAL900

    Stały bywalec

  • Użytkownik
  • 4326 postów

Napisano 12 maj 2017 - 05:41

To sa zakłócenia z kabla co idzie do monitora. Wez umocuj porzadnie


 I7 6700K @4.4GHZ /MSI Z270 SLI PLUS /GeForce® GTX 1070 Xtreme Gaming  2050/8700 MHZ

16GB RAM   DDR4  2133MHZ @CL 11 / Crucial MX300 525  GB / Crucial MX200 500 GB  / WD  2TB  / WD 500GB

Chieftec 650W /Fractal ARC R2  /aim SC808 /Microlab Solo7c/ Beyerdynamic DT 990 Pro /ISK-580/ Qpad MK-90 / Dream Machines DM1 Pro / BenQ 27" LED GW2760HS Flicker-free


#3 Takpoprostu

Takpoprostu

    Świeżo zarejestrowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 12 maj 2017 - 09:44

ale tak dzieje się tylko w 2d w systemie w 3d nie ma tych błędów... I też nie zawsze. teraz np. ich nie widzę.



#4 HAL900

HAL900

    Stały bywalec

  • Użytkownik
  • 4326 postów

Napisano 12 maj 2017 - 09:50

zgraj bios programem gpu-z ( strzałka na 1 zakładce ) i wrzuc na upload


Użytkownik HAL900 edytował ten post 12 maj 2017 - 09:50

 I7 6700K @4.4GHZ /MSI Z270 SLI PLUS /GeForce® GTX 1070 Xtreme Gaming  2050/8700 MHZ

16GB RAM   DDR4  2133MHZ @CL 11 / Crucial MX300 525  GB / Crucial MX200 500 GB  / WD  2TB  / WD 500GB

Chieftec 650W /Fractal ARC R2  /aim SC808 /Microlab Solo7c/ Beyerdynamic DT 990 Pro /ISK-580/ Qpad MK-90 / Dream Machines DM1 Pro / BenQ 27" LED GW2760HS Flicker-free


#5 Takpoprostu

Takpoprostu

    Świeżo zarejestrowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 12 maj 2017 - 10:30

zgraj bios programem gpu-z ( strzałka na 1 zakładce ) i wrzuc na upload

 

oki proszę:

https://megawrzuta.p...a2148d6957.html



#6 HAL900

HAL900

    Stały bywalec

  • Użytkownik
  • 4326 postów

Napisano 12 maj 2017 - 10:40

sprobuj ten bios

https://www.dropbox....ku0/12.rom?dl=0

tu masz flaszer

https://www.dropbox....sh_274.zip?dl=0

sie uruchamia jako admi , load, programe restart


 I7 6700K @4.4GHZ /MSI Z270 SLI PLUS /GeForce® GTX 1070 Xtreme Gaming  2050/8700 MHZ

16GB RAM   DDR4  2133MHZ @CL 11 / Crucial MX300 525  GB / Crucial MX200 500 GB  / WD  2TB  / WD 500GB

Chieftec 650W /Fractal ARC R2  /aim SC808 /Microlab Solo7c/ Beyerdynamic DT 990 Pro /ISK-580/ Qpad MK-90 / Dream Machines DM1 Pro / BenQ 27" LED GW2760HS Flicker-free


#7 Takpoprostu

Takpoprostu

    Świeżo zarejestrowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 12 maj 2017 - 11:19

A to jakiś zmodowany ? Czy oryginalny ?
Bo dziś jak narazie nie widziałem tych paskudnych kresek

#8 HAL900

HAL900

    Stały bywalec

  • Użytkownik
  • 4326 postów

Napisano 13 maj 2017 - 02:17

Zmodowany


wyniki z gieroraz 3dmark w normie ?


 I7 6700K @4.4GHZ /MSI Z270 SLI PLUS /GeForce® GTX 1070 Xtreme Gaming  2050/8700 MHZ

16GB RAM   DDR4  2133MHZ @CL 11 / Crucial MX300 525  GB / Crucial MX200 500 GB  / WD  2TB  / WD 500GB

Chieftec 650W /Fractal ARC R2  /aim SC808 /Microlab Solo7c/ Beyerdynamic DT 990 Pro /ISK-580/ Qpad MK-90 / Dream Machines DM1 Pro / BenQ 27" LED GW2760HS Flicker-free


#9 Takpoprostu

Takpoprostu

    Świeżo zarejestrowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 13 maj 2017 - 02:48

3D Mark Vintage 28983 tyś.
CPU i5 4670k 16gb ramu nic nie kręcone

#10 HAL900

HAL900

    Stały bywalec

  • Użytkownik
  • 4326 postów

Napisano 14 maj 2017 - 02:43

Jesteś za mody na vintage kolego xD

 

Jesli uzwazasz ze jest gicio to ok


 I7 6700K @4.4GHZ /MSI Z270 SLI PLUS /GeForce® GTX 1070 Xtreme Gaming  2050/8700 MHZ

16GB RAM   DDR4  2133MHZ @CL 11 / Crucial MX300 525  GB / Crucial MX200 500 GB  / WD  2TB  / WD 500GB

Chieftec 650W /Fractal ARC R2  /aim SC808 /Microlab Solo7c/ Beyerdynamic DT 990 Pro /ISK-580/ Qpad MK-90 / Dream Machines DM1 Pro / BenQ 27" LED GW2760HS Flicker-free




Dodaj odpowiedź



  


Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

  Copyright power by: ITPC.NET.PL