Skocz do zawartości

  •         

Zdjęcie

Windows 10 problem z Twitch.


24 odpowiedzi w tym temacie

#1 Nightmare96a

Nightmare96a

    Advanced Member

  • Użytkownik
  • 51 postów

Napisano 09 maj 2017 - 08:35

Witam mam problem  podczas ogladania Liva na Twitch w jakości 1080p 60 fps obraz klatkuje przy 720p 60 fps tego nie ma... Na yt nie ma takich problemów.

 

Użycie procesora nie przekracza 30% na 1080p 60 fps a mimo to zacina obraz "nie dzwiek" Ktoś pomoże ? Windows 10 64bit.Gdy kiedyś miałem Windowsa Xp nie miałem takich problemów.



#2 HAL900

HAL900

    Stały bywalec

  • Użytkownik
  • 3900 postów

Napisano 09 maj 2017 - 09:11

A jaka masz karte gr ?


 I7 6700K @4.4GHZ /MSI Z270 SLI PLUS /GeForce® GTX 1070 Xtreme Gaming  2050/8700 MHZ

16GB RAM   DDR4  2133MHZ @CL 11 / Crucial MX300 525  GB / Crucial MX200 500 GB  / WD  2TB  / WD 500GB

Chieftec 650W /Fractal ARC R2  /aim SC808 /Microlab Solo7c/ Beyerdynamic DT 990 Pro /ISK-580/ Qpad MK-90 / Dream Machines DM1 Pro / BenQ 27" LED GW2760HS Flicker-free


#3 yerba

yerba

    Yerba Mate

  • Użytkownik
  • 1287 postów

Napisano 09 maj 2017 - 10:52

może wspomaganie sprzętowe wyłącz w ustawieniach przeglądarki. Nie wiem czy to coś da  ale warto spróbować


CPU: i5 6600k @4.5Ghz (Cache 4.2) 1.32V
Cooler: Fortis 3 v2
Mobo: Asrock Z170 Gaming K4
RAM: Corsair Vengeance LPX 2x8gb 3000mhz
GPU: Msi GTX 980Ti Gaming 6G
PSU: SPC SUPREMO M2 550W
SSD: Crucial MX300 275GB
CASE: SPC Aquarius M60W



 


#4 elex

elex

    Świeżo zarejestrowany

  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 10 maj 2017 - 01:38

No i najważniejsze z jakiej przeglądarki korzystasz? Sprawdzałeś na innej? 


Pozdrawiam księgowa Kraków :)


#5 Nightmare96a

Nightmare96a

    Advanced Member

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 51 postów

Napisano 10 maj 2017 - 06:14

Google chrome. Grafika GTX 970.

 

Na internet explorer działa normalnie... 


Użytkownik Nightmare96a edytował ten post 10 maj 2017 - 06:18


#6 HAL900

HAL900

    Stały bywalec

  • Użytkownik
  • 3900 postów

Napisano 10 maj 2017 - 06:40

Nightmare96a

 

dokładnie jaka wersja ?


 I7 6700K @4.4GHZ /MSI Z270 SLI PLUS /GeForce® GTX 1070 Xtreme Gaming  2050/8700 MHZ

16GB RAM   DDR4  2133MHZ @CL 11 / Crucial MX300 525  GB / Crucial MX200 500 GB  / WD  2TB  / WD 500GB

Chieftec 650W /Fractal ARC R2  /aim SC808 /Microlab Solo7c/ Beyerdynamic DT 990 Pro /ISK-580/ Qpad MK-90 / Dream Machines DM1 Pro / BenQ 27" LED GW2760HS Flicker-free


#7 Nightmare96a

Nightmare96a

    Advanced Member

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 51 postów

Napisano 10 maj 2017 - 06:59

Gigabyte 4gb 



#8 HAL900

HAL900

    Stały bywalec

  • Użytkownik
  • 3900 postów

Napisano 10 maj 2017 - 07:20

oc czy g1 lub inna ?


 I7 6700K @4.4GHZ /MSI Z270 SLI PLUS /GeForce® GTX 1070 Xtreme Gaming  2050/8700 MHZ

16GB RAM   DDR4  2133MHZ @CL 11 / Crucial MX300 525  GB / Crucial MX200 500 GB  / WD  2TB  / WD 500GB

Chieftec 650W /Fractal ARC R2  /aim SC808 /Microlab Solo7c/ Beyerdynamic DT 990 Pro /ISK-580/ Qpad MK-90 / Dream Machines DM1 Pro / BenQ 27" LED GW2760HS Flicker-free


#9 Nightmare96a

Nightmare96a

    Advanced Member

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 51 postów

Napisano 10 maj 2017 - 07:23

g1  A czemu pytasz? Na chromie w 1080 p zacina a na explorer nie zacina... 


Użytkownik Nightmare96a edytował ten post 10 maj 2017 - 07:25


#10 HAL900

HAL900

    Stały bywalec

  • Użytkownik
  • 3900 postów

Napisano 10 maj 2017 - 07:34

https://www.dropbox....qh/123.rom?dl=0

 

tu masz bios

https://www.dropbox....21_x64.zip?dl=0

tu flaszer

 

sie przeciaga na flaszer , zatwierdza i restartuje


 I7 6700K @4.4GHZ /MSI Z270 SLI PLUS /GeForce® GTX 1070 Xtreme Gaming  2050/8700 MHZ

16GB RAM   DDR4  2133MHZ @CL 11 / Crucial MX300 525  GB / Crucial MX200 500 GB  / WD  2TB  / WD 500GB

Chieftec 650W /Fractal ARC R2  /aim SC808 /Microlab Solo7c/ Beyerdynamic DT 990 Pro /ISK-580/ Qpad MK-90 / Dream Machines DM1 Pro / BenQ 27" LED GW2760HS Flicker-free


#11 Nightmare96a

Nightmare96a

    Advanced Member

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 51 postów

Napisano 10 maj 2017 - 08:59

To są sterowniki ? Co mi to da? Mam najnowsze...



#12 HAL900

HAL900

    Stały bywalec

  • Użytkownik
  • 3900 postów

Napisano 10 maj 2017 - 09:03

To jest bios a da ci ze bedzie gicio


 I7 6700K @4.4GHZ /MSI Z270 SLI PLUS /GeForce® GTX 1070 Xtreme Gaming  2050/8700 MHZ

16GB RAM   DDR4  2133MHZ @CL 11 / Crucial MX300 525  GB / Crucial MX200 500 GB  / WD  2TB  / WD 500GB

Chieftec 650W /Fractal ARC R2  /aim SC808 /Microlab Solo7c/ Beyerdynamic DT 990 Pro /ISK-580/ Qpad MK-90 / Dream Machines DM1 Pro / BenQ 27" LED GW2760HS Flicker-free


#13 Nightmare96a

Nightmare96a

    Advanced Member

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 51 postów

Napisano 11 maj 2017 - 05:42

A do grafiki Radeon HD 6950 gigabyte 1 Gb OC też jest taki bios? Bo kolega ma ten sam problem ... 



#14 HAL900

HAL900

    Stały bywalec

  • Użytkownik
  • 3900 postów

Napisano 11 maj 2017 - 07:19

Niech kolega napisze na forum i zapoda swoj bios programem gpu-z

Ten ci pomogł czy zostało jak było ?


 I7 6700K @4.4GHZ /MSI Z270 SLI PLUS /GeForce® GTX 1070 Xtreme Gaming  2050/8700 MHZ

16GB RAM   DDR4  2133MHZ @CL 11 / Crucial MX300 525  GB / Crucial MX200 500 GB  / WD  2TB  / WD 500GB

Chieftec 650W /Fractal ARC R2  /aim SC808 /Microlab Solo7c/ Beyerdynamic DT 990 Pro /ISK-580/ Qpad MK-90 / Dream Machines DM1 Pro / BenQ 27" LED GW2760HS Flicker-free


#15 Nightmare96a

Nightmare96a

    Advanced Member

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 51 postów

Napisano 11 maj 2017 - 08:24

Wiesz co wgralem ten bios ale też co poklikałem w ustawieniach przeglądarki wiec nie wiem w sumie co pomogło ale działa :D Dał mi ss z GPU-z więc wstawiam problem ma ten sam laguje mu na 1080p https://scr.hu/KNNg2L



#16 HAL900

HAL900

    Stały bywalec

  • Użytkownik
  • 3900 postów

Napisano 11 maj 2017 - 08:37

ss z 1 zakładki nie jest mi potrzebny a plik rom


 I7 6700K @4.4GHZ /MSI Z270 SLI PLUS /GeForce® GTX 1070 Xtreme Gaming  2050/8700 MHZ

16GB RAM   DDR4  2133MHZ @CL 11 / Crucial MX300 525  GB / Crucial MX200 500 GB  / WD  2TB  / WD 500GB

Chieftec 650W /Fractal ARC R2  /aim SC808 /Microlab Solo7c/ Beyerdynamic DT 990 Pro /ISK-580/ Qpad MK-90 / Dream Machines DM1 Pro / BenQ 27" LED GW2760HS Flicker-free


#17 Nightmare96a

Nightmare96a

    Advanced Member

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 51 postów

Napisano 12 maj 2017 - 05:09

A gdzie to jest bo nie możemy znaleźć 



#18 HAL900

HAL900

    Stały bywalec

  • Użytkownik
  • 3900 postów

Napisano 12 maj 2017 - 05:39

1 zakładka gpu-z (strzałka)


 I7 6700K @4.4GHZ /MSI Z270 SLI PLUS /GeForce® GTX 1070 Xtreme Gaming  2050/8700 MHZ

16GB RAM   DDR4  2133MHZ @CL 11 / Crucial MX300 525  GB / Crucial MX200 500 GB  / WD  2TB  / WD 500GB

Chieftec 650W /Fractal ARC R2  /aim SC808 /Microlab Solo7c/ Beyerdynamic DT 990 Pro /ISK-580/ Qpad MK-90 / Dream Machines DM1 Pro / BenQ 27" LED GW2760HS Flicker-free


#19 Nightmare96a

Nightmare96a

    Advanced Member

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 51 postów

Napisano 12 maj 2017 - 06:12

O to chodzi? Wziąłem tą strzałkę zapisałem plik. http://www.megafileu...Mhfj/Cayman.rom



#20 HAL900

HAL900

    Stały bywalec

  • Użytkownik
  • 3900 postów

Napisano 12 maj 2017 - 07:53

https://www.dropbox..../345678900?dl=0

 

niech kolega wyprubuje sobie tego biosu .

https://www.dropbox....sh_274.zip?dl=0

ty flaszer

 

sie uruchamia jako admin , load , programe ,restart


 I7 6700K @4.4GHZ /MSI Z270 SLI PLUS /GeForce® GTX 1070 Xtreme Gaming  2050/8700 MHZ

16GB RAM   DDR4  2133MHZ @CL 11 / Crucial MX300 525  GB / Crucial MX200 500 GB  / WD  2TB  / WD 500GB

Chieftec 650W /Fractal ARC R2  /aim SC808 /Microlab Solo7c/ Beyerdynamic DT 990 Pro /ISK-580/ Qpad MK-90 / Dream Machines DM1 Pro / BenQ 27" LED GW2760HS Flicker-free


#21 Nightmare96a

Nightmare96a

    Advanced Member

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 51 postów

Napisano 12 maj 2017 - 08:05

Nie pomogło mu dalej zacina  Jak wyłączy te wspomagania w chromie to obraz sie nie zacina ale spada płynność do 30 fps i użycie procka skacze do 60-70 %


Użytkownik Nightmare96a edytował ten post 12 maj 2017 - 08:11


#22 HAL900

HAL900

    Stały bywalec

  • Użytkownik
  • 3900 postów

Napisano 12 maj 2017 - 08:25

https://www.dropbox....cbc/rt.rom?dl=0

 

niech spróbuje ten a pozniej da mi ss z 1 zakładki gpu-z


 I7 6700K @4.4GHZ /MSI Z270 SLI PLUS /GeForce® GTX 1070 Xtreme Gaming  2050/8700 MHZ

16GB RAM   DDR4  2133MHZ @CL 11 / Crucial MX300 525  GB / Crucial MX200 500 GB  / WD  2TB  / WD 500GB

Chieftec 650W /Fractal ARC R2  /aim SC808 /Microlab Solo7c/ Beyerdynamic DT 990 Pro /ISK-580/ Qpad MK-90 / Dream Machines DM1 Pro / BenQ 27" LED GW2760HS Flicker-free


#23 Nightmare96a

Nightmare96a

    Advanced Member

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 51 postów

Napisano 12 maj 2017 - 08:42

https://scr.hu/2r5BKJ  NIe działa mu dalej



#24 HAL900

HAL900

    Stały bywalec

  • Użytkownik
  • 3900 postów

Napisano 12 maj 2017 - 09:02

No to lipa .Nie pomoge bo to stary radeon podobnego miałem w 2009 roku xD


https://www.dropbox....h/hgjk.rom?dl=0

 

tu ma jeszcze 1 ciekawy biosik z unlokiem na hd6970 i bez limitu oc


 I7 6700K @4.4GHZ /MSI Z270 SLI PLUS /GeForce® GTX 1070 Xtreme Gaming  2050/8700 MHZ

16GB RAM   DDR4  2133MHZ @CL 11 / Crucial MX300 525  GB / Crucial MX200 500 GB  / WD  2TB  / WD 500GB

Chieftec 650W /Fractal ARC R2  /aim SC808 /Microlab Solo7c/ Beyerdynamic DT 990 Pro /ISK-580/ Qpad MK-90 / Dream Machines DM1 Pro / BenQ 27" LED GW2760HS Flicker-free


#25 Nightmare96a

Nightmare96a

    Advanced Member

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 51 postów

Napisano 12 maj 2017 - 09:26

No karta dość stara ale on i tak gra tylko w lol'a czy cs :P Ten bios dał mu z 20 klatek :D Dzięki za starania oraz pomoc mi może jeszcze ktoś bedzie miał jakiś pomysł 





Dodaj odpowiedź



  


Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

  Copyright power by: ITPC.NET.PL