Jump to content

  •         

Photo

Intel xeon problem po OC


9 replies to this topic

#1 Nightmare96a

Nightmare96a

    Advanced Member

  • Użytkownik
  • 51 posts

Posted 08 April 2017 - 01:31 PM

Witam posiadam xeona x5450 3.0Ghz na płycie Asus p5g41t m LE udało mi sie z niego wykręcić 3.5 Ghz lecz podczas testów w Cinebench r15 wyniki są niższe od standardowego taktowania o jakieś 5-9 pkt w czym tkwi problem? na 3.5 Ghz ma 1.29 v 

 

Tak samo np w grach gdzie bardziej wykorzystywany jest procek Fps jest niższy...

 

Testowałem programami i procesor jest stabilny.



#2 FG42

FG42

    VX-120

  • Moderator
  • 1,698 posts

Posted 08 April 2017 - 01:41 PM

Automatyczna wiadomość


Ten temat został przeniesiony


HardwareProcesoryHardwareWszystko o OC


CPU:  i7 3770K 4,5GHz                                                  SSD: Crucial MX-100 256GB                   Creative Sound Blaster X-Fi Titanium HD

COOLER: Noctua NH-U12P SE2                                  HDD: WD Caviar Blue 500GB                  Logitech  K120

MOBO: Gigabyte Z77X-UD5H Rev.1.1                         PSU: Corsair CMP SU-850TXV2            Logitech  Performance MX

RAM: Kingston HyperX XMP 1600MHz 16GB CL9    CASE: big tower NZXT Phantom            2x LG IPS/LED224

GPU: Gigabyte GTX-670 OC


#3 HAL900

HAL900

    Stały bywalec

  • Użytkownik
  • 3,878 posts

Posted 08 April 2017 - 01:41 PM

np z power limitem


 I7 6700K @4.4GHZ /MSI Z270 SLI PLUS /GeForce® GTX 1070 Xtreme Gaming  2050/8700 MHZ

16GB RAM   DDR4  2133MHZ @CL 11 / Crucial MX300 525  GB / Crucial MX200 500 GB  / WD  2TB  / WD 500GB

Chieftec 650W /Fractal ARC R2  /aim SC808 /Microlab Solo7c/ Beyerdynamic DT 990 Pro /ISK-580/ Qpad MK-90 / Dream Machines DM1 Pro / BenQ 27" LED GW2760HS Flicker-free


#4 Nightmare96a

Nightmare96a

    Advanced Member

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 51 posts

Posted 08 April 2017 - 02:14 PM

Czyli za mało dostaje napięcia?



#5 HAL900

HAL900

    Stały bywalec

  • Użytkownik
  • 3,878 posts

Posted 08 April 2017 - 03:13 PM

Mocy czyli napiecia razy prad


 I7 6700K @4.4GHZ /MSI Z270 SLI PLUS /GeForce® GTX 1070 Xtreme Gaming  2050/8700 MHZ

16GB RAM   DDR4  2133MHZ @CL 11 / Crucial MX300 525  GB / Crucial MX200 500 GB  / WD  2TB  / WD 500GB

Chieftec 650W /Fractal ARC R2  /aim SC808 /Microlab Solo7c/ Beyerdynamic DT 990 Pro /ISK-580/ Qpad MK-90 / Dream Machines DM1 Pro / BenQ 27" LED GW2760HS Flicker-free


#6 _VeV_

_VeV_

    Stały bywalec

  • Użytkownik
  • 4,156 posts

Posted 08 April 2017 - 03:17 PM

czyli tryb wysoka wydajność w windowsie na początek a potem szukaj czy w biosie nie masz coś z power limit ...


POTRZEBUJESZ POMOCY ? PISZ PW , Nie odpowiadam na spam

CPU: Intel I5 4670k Cooler: BQ Pure Rock  MOBO: Asrock Fatal1ty B85 Killer  GPU: XFX RX470 RS RAM: Goodram Play 8GB 1600mhz cl11+ goodram 4gb 1066mhz HDD: Seagate 1Tb {st1000dm003} HDDv2 Seagate 250gb {st3250310AS} PSU: Seasonic Eco 430w CASE: Corsair 200R

nk18gnymy849_t.jpg


#7 Nightmare96a

Nightmare96a

    Advanced Member

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 51 posts

Posted 08 April 2017 - 08:00 PM

Gdzie to można znaleźć? Windows 10 64bit. 



#8 foh23

foh23

    Stały bywalec

  • Użytkownik
  • 1,256 posts

Posted 08 April 2017 - 08:05 PM

A temperatura procka jaka podczas obciążenia? Nie działa już throtlling? Sprawdzałeś jakie jest taktowanie przy max obciążeniu?

 

edit:

Clipboard01.jpg

Clipboard02.jpg

Clipboard03.jpg

Clipboard04.jpg


photo hosting sites

 

A tu masz opcje zasilania przy czym nie wierzę że to jest przyczyną.


Edited by foh23, 08 April 2017 - 08:10 PM.


#9 Nightmare96a

Nightmare96a

    Advanced Member

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 51 posts

Posted 08 April 2017 - 09:36 PM

max 70 stopni na najcieplejszym rdzeniu jest Podczas obciażenia occt 30 min caly czas bylo 3.3Ghz Lecz gdy dałem na 3.5 po jakiś 2 min zegary spadaly do 2.0 na kilka sekund po czym znowu na 3.5.

 

Cinebench 3,0Ghz Stock miałem 315pkt a na 3,3Ghz miałem 309pkt... Na 3,5Ghz 298pkt



#10 _VeV_

_VeV_

    Stały bywalec

  • Użytkownik
  • 4,156 posts

Posted 17 April 2017 - 03:26 PM

a VRM czyli sekcja zasilania się nie gotuje czasem ?


POTRZEBUJESZ POMOCY ? PISZ PW , Nie odpowiadam na spam

CPU: Intel I5 4670k Cooler: BQ Pure Rock  MOBO: Asrock Fatal1ty B85 Killer  GPU: XFX RX470 RS RAM: Goodram Play 8GB 1600mhz cl11+ goodram 4gb 1066mhz HDD: Seagate 1Tb {st1000dm003} HDDv2 Seagate 250gb {st3250310AS} PSU: Seasonic Eco 430w CASE: Corsair 200R

nk18gnymy849_t.jpg




Reply to this topic



  


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

  Copyright power by: ITPC.NET.PL