Skocz do zawartości

  •         

Zdjęcie

Powolne działanie systemu po uruchomieniu


4 odpowiedzi w tym temacie

#1 XsimonNGc

XsimonNGc

    Dużo pisze

  • Użytkownik
  • 339 postów

Napisano 17 marzec 2017 - 08:53

Witam

Po uruchomieniu komputera system strasznie powoli działa. Zużycie dysku wynosi cały czas 50% po paru minutach problem ustępuje jednak denerwuje strasznie (przeglądarka się nie chce odpalic czasami)

System Windows 10 Home 64-bit zainstalowany na dysku SSD.

Pozdrawiam


CPU: I3 6100 Skylake

MOBO: MSI B150m MORTAR

GPU: GIGABYTE GTX 960 4GB Windforce2X

RAM: HYPERX FURY 8GB DDR4 2133mhz (2x4)

COOLER: SPARTAN 3 PRO

PSU: ANTEC VP500

HDD: SEAGATE 500GB

SSD: HYPERX SAVAGE 120GB

CASE: GLADIUS M20

 

Mouse: SS Rival 300

Mousepad: SS Qck+

Keyboard: Roccat Ryos TKL Pro

 

iiyama ProLite X2483HSU


#2 XsimonNGc

XsimonNGc

    Dużo pisze

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 339 postów

Napisano 19 marzec 2017 - 09:42

Dodam że jak włączę menedżer zadań i dam zakładkę wydajność to czas pracy wynosi ponad 2 dni a komputer chodzi pare minut.


CPU: I3 6100 Skylake

MOBO: MSI B150m MORTAR

GPU: GIGABYTE GTX 960 4GB Windforce2X

RAM: HYPERX FURY 8GB DDR4 2133mhz (2x4)

COOLER: SPARTAN 3 PRO

PSU: ANTEC VP500

HDD: SEAGATE 500GB

SSD: HYPERX SAVAGE 120GB

CASE: GLADIUS M20

 

Mouse: SS Rival 300

Mousepad: SS Qck+

Keyboard: Roccat Ryos TKL Pro

 

iiyama ProLite X2483HSU


#3 dtanfal

dtanfal

    Dużo pisze

  • Użytkownik
  • 459 postów

Napisano 19 marzec 2017 - 06:33

Sprobuj ponownej instalcji systemu lub zresetowaniu systemu do stanu poczatkowego ;)

 

Sprawdz tez dysk pod katem bledow programami do sprawdzania ssd :)


Użytkownik dtanfal edytował ten post 19 marzec 2017 - 06:35

CPU: Intel Pentium 4 451 3,2 Ghz
RAM: 512 MB DDR2 SAMSUNG, 1 GB DDR2 KINGSTON
 GPU: Zintergowane
HDD: WDC WD800JD-00HKA0
OS: Windows XP Professional SP3 (x86)

#4 valocho

valocho

    Entuzjasta

  • Użytkownik
  • 203 postów

Napisano 21 marzec 2017 - 09:20

odpal linuxa z pendriva np. ubuntu podziałaj trochę w przeglądarce, odpal w tle monitor systemu, odpal GtkPerf i patrzy czy nie zachowuje się dziwnie komputer - wyeliminujemy problem sprzętowy (oprócz ssd)

na Windowsie możesz sprawdzić CrystalDiskInfo i HD Tune stan SSD

zakładam, że instalują się aktualizacje na super nowym systemie microshitu i mamy powtórkę z xp tylko nie z svchost a użyciem dysku


| Filmowanie, animacje, efekty specjalne i inne takie. | AAE CS5, PS CS5, AU CS5.5, SV Pro 12, C4D Studio R12, Blackmagic Fusion 7.5 | 550D (BMPCC niedługo), obiektywy, lampy, filtry, rig, blendy i inne takie |


#5 Ren

Ren

    Forumowicz

  • Użytkownik
  • 155 postów

Napisano 24 marzec 2017 - 06:33

A może ty go nie wyłączasz tylko hibernujesz?





Dodaj odpowiedź



  


Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

  Copyright power by: ITPC.NET.PL