Skocz do zawartości

  •         

Zdjęcie

Procesor po OC - problem po zaniku zasilania

problem z q6600

2 odpowiedzi w tym temacie

#1 malymagic

malymagic

    Początkujący

  • Użytkownik
  • 20 postów

Napisano 25 luty 2017 - 12:17

czesc

 

Jakis czas temu, we wrzesniu grupka tu ludkow pomagała mi w podkreceniu q6600, no i doszlismy do tego, ze najlepszym wyborem bedzie 4x 2.66 ghz, komputer przyspieszyl ja zadowolony, ale.. wczoraj po wichurach komputer sie kilka razy sam zrestartowal ( zaniki prądu) po uspokojeniu sie pogody zauwazyłem ze komputer zwolnil, zobaczylem w everescie ma 4x 2.13, a jak sie da prawym klawiszem myszy na moj komputer, wlasciowosci pokazuje zegar 2.40ghz, a bios pokazuje ze zegar ma 2.66.. co jest nie tak?


FG42 (25 luty 2017 - 01:01 ):
Poprawiłem tytuł tematu.


#2 MiK

MiK

    Ostatni konsolowiec forum.

  • Moderator
  • 1464 postów

Napisano 26 luty 2017 - 02:01

Zresetuj bios jak potrafisz wszystko potem ustawić. 


Płyta główna: Msi Z77A-G45 Procesor: i5 3570K @ 4.2GHz Chłodzenie procesora: Zalman Performa Pamięć RAM: Kingston HyperX 2x4GB 1600MHz Karta graficzna: Asus GTX1050 Zasilacz: Seasonic G-550 Dysk twardy: intel SSD 330 60 GB + Seagate 1TB Karta muzyczna: Sound Blaster Z Zestaw Audio: Edifier R1600T III Obudowa: Corsair Carbide 330R Monitor: Dell P2214H. 

 

Konsole: Playstation 2, Playstation 3, Playstation 4, Playstation Vita, Playstation TV, Xbox 360, Xbox One S, Sega Genesis. 

 

Trust me, I'm an engineer.


#3 malymagic

malymagic

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 20 postów

Napisano 26 luty 2017 - 04:50

zresetowałem bios i było przez pewien czas ok, potem załaczyłem gre i zaczelo nieco scinac, wszedłem do everesta sprawdzic jak procesor sobie radzi i okazalo sie ze znow spadla wartość zegara na procesorze do 2133mhz





Dodaj odpowiedź



  


Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

  Copyright power by: ITPC.NET.PL