Skocz do zawartości

  •         

Zdjęcie

Goodram CX300 120GB - błąd SMART w Biosie


3 odpowiedzi w tym temacie

#1 blackcats

blackcats

    Świeżo zarejestrowany

  • Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 10 luty 2017 - 10:10

Kolega kupił dysk SSD jak wyżej. 
 
Wpiął go do komputera i w P.O.S.T pokazuje taki błąd 
 

Spoiler

Goodram CX300 120GB - błąd SMART w Biosie 
 
Płyta główna to Asrock 960GM-VGS3 FX robiłem flash biosa i bez zmian. podmieniałem ram i bez efektu. Sprawdzałem S.M.A.R.T programikiem Goodrama i dysk jest ok zmienaiłem kable SATA. 
 
 
O dziwo w moim komputerze wszystko jest ok. Dysk się instaluje i działa poprawnie. 
 
Obstawiam zasilacz (niskie napięcia) lub jakaś niekompatybilność. 
 
Inne dyski na tej płycie dzałają poprawnie(HDD) 
 
Jakieś porady??


FG42 (10 luty 2017 - 12:04 ):
Wstawiłem zdjęcie w spoiler.

Użytkownik FG42 edytował ten post 10 luty 2017 - 12:03


#2 FG42

FG42

    VX-120

  • Moderator
  • 1748 postów

Napisano 10 luty 2017 - 12:04

Automatyczna wiadomość


Ten temat został przeniesiony


HardwareKomputeryHardwareDyski Twarde


CPU:  i7 3770K 4,5GHz                                                   SSD 1:  ADATA SU900  256GB              Creative Sound Blaster X-Fi Titanium HD

COOLER:  Noctua NH-U12P SE2                                  SSD 2:  Crucial MX100 256GB             Logitech  K120

MOBO:  Gigabyte Z77X-UD5H Rev.1.1                         HDD 1:  WD Caviar Blue 500GB           Logitech  Performance MX

RAM:  Kingston HyperX XMP 1600MHz 16GB CL9     HDD 2:  WD Caviar Blue 1TB               2x LG IPS/LED224

GPU:  Gigabyte GTX-670 OC

PSU: Corsair CMP SU-850TXV2

CASE: big tower NZXT Phantom


#3 _VeV_

_VeV_

    Stały bywalec

  • Użytkownik
  • 5406 postów

Napisano 10 luty 2017 - 12:10

a jaki tam jest zasilacz ?

próbowałeś podłączyć SSD pod inne porty sata ?


POTRZEBUJESZ POMOCY ? PISZ PW , Nie odpowiadam na spam

CPU: Intel I5 4670k Cooler: Scythe Mugen 5 PCGH  MOBO: Asrock Fatal1ty B85 Killer  GPU: XFX RX470 RS RAM: Goodram Play 8GB 1600mhz cl11+ HyperXfury 2x4gb 1866mhz  SSD : Samsung 850EVO 250gb HDD: Seagate 1Tb {st1000dm003} HDDv2 Seagate 250gb {st3250310AS} PSU: Seasonic Focus Plus 550w CASE: Corsair 200R

nk18gnymy849_t.jpg


#4 valocho

valocho

    Entuzjasta

  • Użytkownik
  • 249 postów

Napisano 10 luty 2017 - 01:16

wyłącz ahci zobacz czy ruszy lub aktualizacja firmware dysku


Użytkownik valocho edytował ten post 10 luty 2017 - 01:16

| Filmowanie, animacje, efekty specjalne i inne takie. | AAE CS5, PS CS5, AU CS5.5, SV Pro 12, C4D Studio R12, Blackmagic Fusion 7.5 | 550D (BMPCC niedługo), obiektywy, lampy, filtry, rig, blendy i inne takie |




Dodaj odpowiedź



  


Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

  Copyright power by: ITPC.NET.PL