Skocz do zawartości

  •         

Zdjęcie

Problem z Windows 10


Najlepsza odpowiedź Ren , 01 luty 2017 - 04:05

Przede wszystkim sprawdź kondycje i stan dysku. Sprawdź system pod kontem niechcianego oprogramowania. Insider czy nie ?

 

A jak nie chce ci sie bawić to tak jak kolega wyżej. lub jeszcze proście "przywracanie do stanu początkowego".

 

 

PS. Ja siedzę na Insider. Aktualizacja z 8.1. Jako insider mam często aktualizację i tego typu problemów nigdy nie miałem.

Przejdź do postu


5 odpowiedzi w tym temacie

#1 pitrusek46

pitrusek46

    Świeżo zarejestrowany

  • Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 31 styczeń 2017 - 08:33

Witam mam problem z Windowsem 10. Otóż często przy instalacji gier/aplikacji pojawia się wokół okna instalatora zielona ramka. Gdy tak się dzieję instalator normalnie prowadzi proces instalacji który nie kończy się żadnym błędem ani nagłym przerwaniem instalacji, ale mimo to program/gra nie pojawia się na dysku, tak jakby nigdy nie została zainstalowana, nie tworzy się nawet folder instalacyjny. Nie instalują się również aktualizacje np. Steam aktualizuje się przy każdym włączeniu komputera. To samo tyczy się Mozilli i Origina. Nie wiem czym spowodowany jest ten problem. Przeszukałem wiele stron ale na żadnej nie znalazłem rozwiązania. Windows 10 był aktualizowany z Windowsa 8 podczas tego okresu gdy można to było zrobić za darmo.


Użytkownik pitrusek46 edytował ten post 31 styczeń 2017 - 08:40


#2 lasuh1984

lasuh1984

    Świeżo zarejestrowany

  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 01 luty 2017 - 10:19

Witam.Polecam czystą instalacje win 10 z nośnika ,mi nawet sterowników nie chciał  instalować po aktualizacji z 7  . Najróżniejsze cuda się dzieją po aktualizacji na win 10, w moim przypadku zawsze pomagał format i czysta instalacja .


OS: Win 10 Home/64 CPU:  INTEL CORE i7 4790k  4.4ghz    COLLER: Be Quiet Silent Loop 280  MOBO: Asus Maximus VII Ranger

RAM: 2x8Gb Geil Veloce 1866mhz  GPU: Asus Strix 1070ROG  SSD: GoodRam Irydium pro 240   SSD 2: PNY Cs1311  120gb

HDD: SEagate 3.5  2Tb Sata 3  7200rpm  64m HDD 2: Seagate 6Tb 3.5 5800rpm 128m  PSU: Corsair CX750m  Case: PanzerMax  Mouse: Logitech g600 

Keyboard: Steelseries Apex m800  / Tracer trk323  

LCD: Benq XL2720z /Dell 1908FTP,,

  


#3 Ren

Ren

    Forumowicz

  • Użytkownik
  • 153 postów

Napisano 01 luty 2017 - 04:05   Najlepsza odpowiedź

Przede wszystkim sprawdź kondycje i stan dysku. Sprawdź system pod kontem niechcianego oprogramowania. Insider czy nie ?

 

A jak nie chce ci sie bawić to tak jak kolega wyżej. lub jeszcze proście "przywracanie do stanu początkowego".

 

 

PS. Ja siedzę na Insider. Aktualizacja z 8.1. Jako insider mam często aktualizację i tego typu problemów nigdy nie miałem.



#4 pitrusek46

pitrusek46

    Świeżo zarejestrowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 01 luty 2017 - 07:30

W przypadku gdy zdecyduje się na "przywracanie do stanu początkowego" usunął mi się również sterowniki do karty graficznej? Pytam ponieważ nigdy tego nie robiłem a nie chce narobić sobie dodatkowych problemów.



#5 Ren

Ren

    Forumowicz

  • Użytkownik
  • 153 postów

Napisano 01 luty 2017 - 08:18

jeśli instalowałeś jakieś dodatkowe to tak usuną się. System będzie wyglądał tak jak byś go na świeżo zainstalował. Ale sterowniki do kary będą tylko te systemowe.



#6 pitrusek46

pitrusek46

    Świeżo zarejestrowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 04 luty 2017 - 10:44

Wszystko już działa. Dzięki wielkie za pomoc.





Dodaj odpowiedź



  


Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

  Copyright power by: ITPC.NET.PL