Skocz do zawartości

  •         

Zdjęcie

Streamowanie na YT - GTA V gubi tekstury, ścinki


10 odpowiedzi w tym temacie

#1 Kendall

Kendall

    Świeżo zarejestrowany

  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 07 styczeń 2017 - 09:49

Witam.

Od jakiegoś czasu próbuję streamować GTA V i lipa. Jak gram na online bez streama wszystko świetnie chodzi. Gdy włączam stream to w GTA V znikają budynki, ścinki po nawet 15sekund. 

 

PROCESOR: i5 6600K

KARTA GRAFICZNA: GeForce GTX 960 wersja 4GB

8GB RAM od HyperX DDR4 2133mhz

 

Mój internet:

 

Ping: 22

Download: 51.64mb/s

Upload: 7.63mb/s


Użytkownik Kendall edytował ten post 07 styczeń 2017 - 09:50


#2 yerba

yerba

    Yerba Mate

  • Użytkownik
  • 1316 postów

Napisano 07 styczeń 2017 - 11:56

W jakiej streamujesz jakości? Uprzedzam, że full hd 60fps to nie jest dla i5-tki


CPU: i5 6600k @4.5Ghz (Cache 4.2) 1.32V
Cooler: Fortis 3 v2
Mobo: Asrock Z170 Gaming K4
RAM: Corsair Vengeance LPX 2x8gb 3000mhz
GPU: Msi GTX 980Ti Gaming 6G
PSU: SPC SUPREMO M2 550W
SSD: Crucial MX300 275GB
CASE: SPC Aquarius M60W



 


#3 _VeV_

_VeV_

    Stały bywalec

  • Użytkownik
  • 4580 postów

Napisano 08 styczeń 2017 - 12:00

a ja bym zarezykował że to może być wina gtx960 - szyna 128bit się zapycha i objawy pasują ...
podkręć jej pamięci do oporu , ale rdzenia nie ruszaj bo tylko możesz pogorszyć i daj znać czy pomogło :]


POTRZEBUJESZ POMOCY ? PISZ PW , Nie odpowiadam na spam

CPU: Intel I5 4670k Cooler: BQ Pure Rock  MOBO: Asrock Fatal1ty B85 Killer  GPU: XFX RX470 RS RAM: Goodram Play 8GB 1600mhz cl11+ goodram 4gb 1066mhz HDD: Seagate 1Tb {st1000dm003} HDDv2 Seagate 250gb {st3250310AS} PSU: Seasonic Eco 430w CASE: Corsair 200R

nk18gnymy849_t.jpg


#4 Kendall

Kendall

    Świeżo zarejestrowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 08 styczeń 2017 - 12:40

W jakiej streamujesz jakości? Uprzedzam, że full hd 60fps to nie jest dla i5-tki

720p



#5 yerba

yerba

    Yerba Mate

  • Użytkownik
  • 1316 postów

Napisano 08 styczeń 2017 - 03:15

ile fpsów?


CPU: i5 6600k @4.5Ghz (Cache 4.2) 1.32V
Cooler: Fortis 3 v2
Mobo: Asrock Z170 Gaming K4
RAM: Corsair Vengeance LPX 2x8gb 3000mhz
GPU: Msi GTX 980Ti Gaming 6G
PSU: SPC SUPREMO M2 550W
SSD: Crucial MX300 275GB
CASE: SPC Aquarius M60W



 


#6 Kendall

Kendall

    Świeżo zarejestrowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 08 styczeń 2017 - 03:57

Bez streama 60fps 

Z streamem różnie, najpierw 60 po scince 31 i znow 60 albo z 12 fps powraca do 60 


FG42 (08 styczeń 2017 - 04:17 ):
Zbędny cytat. Używaj przycisku @Oznacz.

Użytkownik FG42 edytował ten post 08 styczeń 2017 - 04:16


#7 _VeV_

_VeV_

    Stały bywalec

  • Użytkownik
  • 4580 postów

Napisano 08 styczeń 2017 - 04:04

mówię ci sprawdź grafikę tak jak zaproponowałem , jak będzie skutek to będzie wiadomo z czym mamy do czynienia ...

jak nie to to znaczy że proc nie daje rady


Użytkownik _VeV_ edytował ten post 08 styczeń 2017 - 04:04

POTRZEBUJESZ POMOCY ? PISZ PW , Nie odpowiadam na spam

CPU: Intel I5 4670k Cooler: BQ Pure Rock  MOBO: Asrock Fatal1ty B85 Killer  GPU: XFX RX470 RS RAM: Goodram Play 8GB 1600mhz cl11+ goodram 4gb 1066mhz HDD: Seagate 1Tb {st1000dm003} HDDv2 Seagate 250gb {st3250310AS} PSU: Seasonic Eco 430w CASE: Corsair 200R

nk18gnymy849_t.jpg


#8 yerba

yerba

    Yerba Mate

  • Użytkownik
  • 1316 postów

Napisano 08 styczeń 2017 - 05:13

chodziło mi o to w ilu fpsach stream odpalasz. jak w 60fps to może to być właśnie przez procesor i to zwłaszcza w mieście gdzie wykorzystanie jest 100%. Karta graficzna np u mnie w mieście jest obciążona w 60% więc u Ciebie nie musi do 100% dochodzić. A z tego co wiem to 3/4 gry jeździsz po mieście jeśli chodzi o online.


I tak ja VeV napisał też wyklucz tę ewentualność z szyną 128bit


CPU: i5 6600k @4.5Ghz (Cache 4.2) 1.32V
Cooler: Fortis 3 v2
Mobo: Asrock Z170 Gaming K4
RAM: Corsair Vengeance LPX 2x8gb 3000mhz
GPU: Msi GTX 980Ti Gaming 6G
PSU: SPC SUPREMO M2 550W
SSD: Crucial MX300 275GB
CASE: SPC Aquarius M60W



 


#9 Kendall

Kendall

    Świeżo zarejestrowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 08 styczeń 2017 - 06:47

A oto chodzi. To stream odpalam w 30fps 


FG42 (08 styczeń 2017 - 07:00 ):
Nie cytuj wypowiedzi poprzedzającej chyba, że odnosisz się do jej części. Używaj przycisku @Oznacz.

Użytkownik FG42 edytował ten post 08 styczeń 2017 - 06:59


#10 yerba

yerba

    Yerba Mate

  • Użytkownik
  • 1316 postów

Napisano 08 styczeń 2017 - 06:53

czyli to raczej karta graficzna skoro, w 30fps streamujesz. 


CPU: i5 6600k @4.5Ghz (Cache 4.2) 1.32V
Cooler: Fortis 3 v2
Mobo: Asrock Z170 Gaming K4
RAM: Corsair Vengeance LPX 2x8gb 3000mhz
GPU: Msi GTX 980Ti Gaming 6G
PSU: SPC SUPREMO M2 550W
SSD: Crucial MX300 275GB
CASE: SPC Aquarius M60W



 


#11 _VeV_

_VeV_

    Stały bywalec

  • Użytkownik
  • 4580 postów

Napisano 08 styczeń 2017 - 06:56

niech sprawdzi tak jak proponowałem ... niestety na 128bit szynę w 960 się masa ludzi napchała bo woleli nvidię a tutaj im odpłacilii xD


POTRZEBUJESZ POMOCY ? PISZ PW , Nie odpowiadam na spam

CPU: Intel I5 4670k Cooler: BQ Pure Rock  MOBO: Asrock Fatal1ty B85 Killer  GPU: XFX RX470 RS RAM: Goodram Play 8GB 1600mhz cl11+ goodram 4gb 1066mhz HDD: Seagate 1Tb {st1000dm003} HDDv2 Seagate 250gb {st3250310AS} PSU: Seasonic Eco 430w CASE: Corsair 200R

nk18gnymy849_t.jpg




Dodaj odpowiedź



  


Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

  Copyright power by: ITPC.NET.PL