Skocz do zawartości

  •         

Zdjęcie

Problemy prawdopodobnie z grafiką EVGA GTX 670

evga gtx 670 nvidia problem lagi

51 odpowiedzi w tym temacie

#1 dawidg

dawidg

    Początkujący

  • Użytkownik
  • 24 postów

Napisano 13 grudzień 2016 - 06:53

Witam. Jakiś czas temu byłem w posiadaniu zestawu:

  • Procesor: Intel Core i5 2500T 2.3 GHz
  • Pamięć: 2x Patriot 4 GB 1333 MHz
  •  2x Kingston Hyper X 2GB 1600 MHz
  • Płyta główna: Gigabyte H77-DS3H
  • Karta graficzna: EVGA GTX 670 2 GB
  • Dysk: SanDisk SSD 128GB
  •  WD Black 1TB
  • Zasilacz: Chieftec 500W
  • System: Windows 10 Pro 64 bit

Na tym zestawie miałem przyjemność pracować około roku. Do czasu nagłych bluescreenów, które pojawiały się tylko pod obciążeniem. Jakakolwiek gra powodowała wysypanie się systemu. Próbowałem formatów, itd. jednak nie przyniosło to żadnego skutku. W końcu doszło do sytuacji, że komputer wcale nie dał się włączyć i nie szło nawet wejść do biosu, lekko zakręcił się na kilka sekund wiatraczek zasilacza i żadnej innej reakcji nie było. Jak się okazało płyta skończyła swój żywot i trzeba było nabyć nową. Postanowiłem złożyć w miarę aktualny zestaw. Oto parametry:

  • Procesor: Intel Core i5 6600K 3.5GHz podkręcony do 4.2
  • Pamięć: 2x Corsair 8 GB 3000 MHz
  • Płyta główna: Gigabyte Z170-Gaming-K3

Resztę przełożyłem z poprzedniego zestawu. W planach mam do końca grudnia nabyć GTX 1070. Problem polega na tym, że nowsze gry, wymagające większej mocy nie działają stabilnie na tym komputerze pomimo wymiany podzespołów. Po ok. 5-10 minutach od włączenia gry potrafi wysypać niebieski ekran, albo łapać lagi takie jak na załączonym poniżej filmie. Liczę, że uda się rozwiązać problem. 

 

https://youtu.be/K4a-lGRpn68



#2 MiK

MiK

    Ostatni konsolowiec forum.

  • Moderator
  • 1395 postów

Napisano 13 grudzień 2016 - 07:28

Reinstalowałeś windowsa? 


Płyta główna: Msi Z77A-G45 Procesor: i5 3570K @ 4.2GHz Chłodzenie procesora: Zalman Performa Pamięć RAM: Kingston HyperX 2x4GB 1600MHz Karta graficzna: Asus GTX1050 Zasilacz: Seasonic G-550 Dysk twardy: intel SSD 330 60 GB + Seagate 1TB Karta muzyczna: Sound Blaster Z Zestaw Audio: Edifier R1600T III Obudowa: Corsair Carbide 330R Monitor: Dell P2214H. 

 

kaz.png Trust me, I'm an engineer.


#3 dawidg

dawidg

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 24 postów

Napisano 13 grudzień 2016 - 07:33

I to nie raz.

#4 MiK

MiK

    Ostatni konsolowiec forum.

  • Moderator
  • 1395 postów

Napisano 13 grudzień 2016 - 07:35

A na grafice zintegrowanej? 670 odłącz. 


Użytkownik MiK edytował ten post 13 grudzień 2016 - 07:36

Płyta główna: Msi Z77A-G45 Procesor: i5 3570K @ 4.2GHz Chłodzenie procesora: Zalman Performa Pamięć RAM: Kingston HyperX 2x4GB 1600MHz Karta graficzna: Asus GTX1050 Zasilacz: Seasonic G-550 Dysk twardy: intel SSD 330 60 GB + Seagate 1TB Karta muzyczna: Sound Blaster Z Zestaw Audio: Edifier R1600T III Obudowa: Corsair Carbide 330R Monitor: Dell P2214H. 

 

kaz.png Trust me, I'm an engineer.


#5 HAL900

HAL900

    Stały bywalec

  • Użytkownik
  • 3889 postów

Napisano 13 grudzień 2016 - 08:51

Daj wynik 3dmarka 2013

Zrob occt ( 0.5H0 dla cpu , gpu ( bez vsync) i psu i sprawdz czy sie na czyms nie wysypie

Temp gpu jak sa lagi ?


 I7 6700K @4.4GHZ /MSI Z270 SLI PLUS /GeForce® GTX 1070 Xtreme Gaming  2050/8700 MHZ

16GB RAM   DDR4  2133MHZ @CL 11 / Crucial MX300 525  GB / Crucial MX200 500 GB  / WD  2TB  / WD 500GB

Chieftec 650W /Fractal ARC R2  /aim SC808 /Microlab Solo7c/ Beyerdynamic DT 990 Pro /ISK-580/ Qpad MK-90 / Dream Machines DM1 Pro / BenQ 27" LED GW2760HS Flicker-free


#6 dawidg

dawidg

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 24 postów

Napisano 13 grudzień 2016 - 11:24

Lagi zaczynały się przy 83 stopniach. Postanowiłem zmienić pastę w grafice i temp spadły do 77. Jednak ta temperatura dopiero po pół godziny w programie furemark czy jakoś tak. Byłem jeszcze u kolegi dziś z kartą po wymianie pasty i u niego banglało na bardzo wysokich gta v przy 60-70fps, co mnie bardzo zszokowało, bo u mnie ten wynik nigdy nie był osiągalny na poprzednim zestawie.

#7 HAL900

HAL900

    Stały bywalec

  • Użytkownik
  • 3889 postów

Napisano 13 grudzień 2016 - 11:25

No to ci sie przegrzewa i tylewydmuchaj kurz jak jest .Temp cpu tez sprawdz


Użytkownik HAL900 edytował ten post 13 grudzień 2016 - 11:25

 I7 6700K @4.4GHZ /MSI Z270 SLI PLUS /GeForce® GTX 1070 Xtreme Gaming  2050/8700 MHZ

16GB RAM   DDR4  2133MHZ @CL 11 / Crucial MX300 525  GB / Crucial MX200 500 GB  / WD  2TB  / WD 500GB

Chieftec 650W /Fractal ARC R2  /aim SC808 /Microlab Solo7c/ Beyerdynamic DT 990 Pro /ISK-580/ Qpad MK-90 / Dream Machines DM1 Pro / BenQ 27" LED GW2760HS Flicker-free


#8 dawidg

dawidg

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 24 postów

Napisano 13 grudzień 2016 - 11:39

Cpu jest w normie. Zobaczę jeszcze raz u mnie jak będzie działało.

#9 HAL900

HAL900

    Stały bywalec

  • Użytkownik
  • 3889 postów

Napisano 13 grudzień 2016 - 11:41

Co prawda masz tam limit power ale na furmarku lub kombustorzenie sprawdzaj .Lepiej jakasgre siedzaca na gpu typu wiedzmin 3 lub crysis 3

Podgraj z 10 min i daj mi 2 zakłade gpu-z tak aby wartosci nie spadły (zaraz po wyjsciu z gry)

Zgraj tez biosi wrzuc na upload


Użytkownik HAL900 edytował ten post 13 grudzień 2016 - 11:42

 I7 6700K @4.4GHZ /MSI Z270 SLI PLUS /GeForce® GTX 1070 Xtreme Gaming  2050/8700 MHZ

16GB RAM   DDR4  2133MHZ @CL 11 / Crucial MX300 525  GB / Crucial MX200 500 GB  / WD  2TB  / WD 500GB

Chieftec 650W /Fractal ARC R2  /aim SC808 /Microlab Solo7c/ Beyerdynamic DT 990 Pro /ISK-580/ Qpad MK-90 / Dream Machines DM1 Pro / BenQ 27" LED GW2760HS Flicker-free


#10 dawidg

dawidg

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 24 postów

Napisano 14 grudzień 2016 - 12:12

Teraz 11 minut siedział ten furmark. Z 15 minut grałem w GTA V na bardzo wysokich i fps też trzymał się na poziomie 60-80. Skorygowałem jeszcze sposób pracy wentylatora. Dotychczas prawie był niesłyszalny, teraz daje o sobie znać. :) Miałem uruchomiony w tle program od EVGA ten Precision X i tam temperatura trzymała się na poziomie 60 stopni. W jaki sposób ten bios zgrać?

 

Dobra już mam. :)

 

Oto pliczek z biosem:

http://www.wyslij-pl...256---jhn7.html


Użytkownik dawidg edytował ten post 14 grudzień 2016 - 12:20


#11 HAL900

HAL900

    Stały bywalec

  • Użytkownik
  • 3889 postów

Napisano 14 grudzień 2016 - 12:19

Wez daj gpu-z najnowszy


jakby robiło problem ze zgraniem wyłacz grafe w menadzer urzadzen


 I7 6700K @4.4GHZ /MSI Z270 SLI PLUS /GeForce® GTX 1070 Xtreme Gaming  2050/8700 MHZ

16GB RAM   DDR4  2133MHZ @CL 11 / Crucial MX300 525  GB / Crucial MX200 500 GB  / WD  2TB  / WD 500GB

Chieftec 650W /Fractal ARC R2  /aim SC808 /Microlab Solo7c/ Beyerdynamic DT 990 Pro /ISK-580/ Qpad MK-90 / Dream Machines DM1 Pro / BenQ 27" LED GW2760HS Flicker-free


#12 dawidg

dawidg

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 24 postów

Napisano 14 grudzień 2016 - 12:42

No tutaj dałem wydaje mi się z aktualnego gpuz.



#13 HAL900

HAL900

    Stały bywalec

  • Użytkownik
  • 3889 postów

Napisano 14 grudzień 2016 - 12:44

A 2 zakładka gpu-z podczas gry ?


 I7 6700K @4.4GHZ /MSI Z270 SLI PLUS /GeForce® GTX 1070 Xtreme Gaming  2050/8700 MHZ

16GB RAM   DDR4  2133MHZ @CL 11 / Crucial MX300 525  GB / Crucial MX200 500 GB  / WD  2TB  / WD 500GB

Chieftec 650W /Fractal ARC R2  /aim SC808 /Microlab Solo7c/ Beyerdynamic DT 990 Pro /ISK-580/ Qpad MK-90 / Dream Machines DM1 Pro / BenQ 27" LED GW2760HS Flicker-free


#14 dawidg

dawidg

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 24 postów

Napisano 14 grudzień 2016 - 05:12

Podrzucę jutro po 16 bo już późna godzina, a rano trzeba wstawać.


Proszę bardzo:

Spoiler

20 min w GTA V na bardzo wysokich.


Użytkownik FG42 edytował ten post 15 grudzień 2016 - 04:57


#15 HAL900

HAL900

    Stały bywalec

  • Użytkownik
  • 3889 postów

Napisano 14 grudzień 2016 - 05:16

Nuie widze max clock oraz vgpu bo spadło


 I7 6700K @4.4GHZ /MSI Z270 SLI PLUS /GeForce® GTX 1070 Xtreme Gaming  2050/8700 MHZ

16GB RAM   DDR4  2133MHZ @CL 11 / Crucial MX300 525  GB / Crucial MX200 500 GB  / WD  2TB  / WD 500GB

Chieftec 650W /Fractal ARC R2  /aim SC808 /Microlab Solo7c/ Beyerdynamic DT 990 Pro /ISK-580/ Qpad MK-90 / Dream Machines DM1 Pro / BenQ 27" LED GW2760HS Flicker-free


#16 yerba

yerba

    Yerba Mate

  • Użytkownik
  • 1285 postów

Napisano 14 grudzień 2016 - 08:33

2820rpm? uszy mogą odpaść


CPU: i5 6600k @4.5Ghz (Cache 4.2) 1.32V
Cooler: Fortis 3 v2
Mobo: Asrock Z170 Gaming K4
RAM: Corsair Vengeance LPX 2x8gb 3000mhz
GPU: Msi GTX 980Ti Gaming 6G
PSU: SPC SUPREMO M2 550W
SSD: Crucial MX300 275GB
CASE: SPC Aquarius M60W



 


#17 dawidg

dawidg

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 24 postów

Napisano 14 grudzień 2016 - 09:01

No niestety. Tu ma turbinowy wentylator i to nie jest jakoś specjalnie wydajne. Wrzucam jeszcze raz screena z gpuz:

Spoiler

Z obrotami jest jeszcze lepiej. :D


Użytkownik FG42 edytował ten post 15 grudzień 2016 - 04:58


#18 yerba

yerba

    Yerba Mate

  • Użytkownik
  • 1285 postów

Napisano 14 grudzień 2016 - 10:04

A to referent ok.


CPU: i5 6600k @4.5Ghz (Cache 4.2) 1.32V
Cooler: Fortis 3 v2
Mobo: Asrock Z170 Gaming K4
RAM: Corsair Vengeance LPX 2x8gb 3000mhz
GPU: Msi GTX 980Ti Gaming 6G
PSU: SPC SUPREMO M2 550W
SSD: Crucial MX300 275GB
CASE: SPC Aquarius M60W



 


#19 HAL900

HAL900

    Stały bywalec

  • Użytkownik
  • 3889 postów

Napisano 14 grudzień 2016 - 11:35

tu masz flasher

https://www.dropbox....v5.199.zip?dl=0

https://www.dropbox....8/4466.rom?dl=0

 

tu bios

Wyłacz grafe w menadzer urzadzen i przeciagnij bios na flasher i zatwierdz i zrestartuj


Po wgraniu daj 1 i 2 zakłądke gpu-z podczas gry.

jakby było cos nie ok wyłacz grafe w awaryjnym i pisz


Użytkownik HAL900 edytował ten post 14 grudzień 2016 - 11:38

 I7 6700K @4.4GHZ /MSI Z270 SLI PLUS /GeForce® GTX 1070 Xtreme Gaming  2050/8700 MHZ

16GB RAM   DDR4  2133MHZ @CL 11 / Crucial MX300 525  GB / Crucial MX200 500 GB  / WD  2TB  / WD 500GB

Chieftec 650W /Fractal ARC R2  /aim SC808 /Microlab Solo7c/ Beyerdynamic DT 990 Pro /ISK-580/ Qpad MK-90 / Dream Machines DM1 Pro / BenQ 27" LED GW2760HS Flicker-free


#20 dawidg

dawidg

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 24 postów

Napisano 15 grudzień 2016 - 11:07

A czym się różni bios, który mi udostępniłeś od mojego domyślnego? Dzisiaj popołudniu wgram go.

#21 HAL900

HAL900

    Stały bywalec

  • Użytkownik
  • 3889 postów

Napisano 15 grudzień 2016 - 11:13

Spoiler

 

Jest piękny .Swiruje xD

Po prostu jest lepszy , bardziej wygładzony


Nie bedziesz miał tej teczy w 2 zakładce oraz zegar nie spadnie nawet o 1 mhz


FG42 (15 grudzień 2016 - 11:34 ):
Wstawiłem filmik w spoiler.

Użytkownik FG42 edytował ten post 15 grudzień 2016 - 11:34

 I7 6700K @4.4GHZ /MSI Z270 SLI PLUS /GeForce® GTX 1070 Xtreme Gaming  2050/8700 MHZ

16GB RAM   DDR4  2133MHZ @CL 11 / Crucial MX300 525  GB / Crucial MX200 500 GB  / WD  2TB  / WD 500GB

Chieftec 650W /Fractal ARC R2  /aim SC808 /Microlab Solo7c/ Beyerdynamic DT 990 Pro /ISK-580/ Qpad MK-90 / Dream Machines DM1 Pro / BenQ 27" LED GW2760HS Flicker-free


#22 dawidg

dawidg

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 24 postów

Napisano 15 grudzień 2016 - 12:35

Napewno jest to pod GTX670? Żeby nie było :D

#23 HAL900

HAL900

    Stały bywalec

  • Użytkownik
  • 3889 postów

Napisano 15 grudzień 2016 - 12:39

Na pewno .Po wgraniu sprawdz zegary oraz temperature i obroty w grze .

Jak bedzie latać gicio to zainstaluj msi afterburner i znajdz maksymalne zegary dla gpu i vram


Użytkownik HAL900 edytował ten post 15 grudzień 2016 - 12:39

 I7 6700K @4.4GHZ /MSI Z270 SLI PLUS /GeForce® GTX 1070 Xtreme Gaming  2050/8700 MHZ

16GB RAM   DDR4  2133MHZ @CL 11 / Crucial MX300 525  GB / Crucial MX200 500 GB  / WD  2TB  / WD 500GB

Chieftec 650W /Fractal ARC R2  /aim SC808 /Microlab Solo7c/ Beyerdynamic DT 990 Pro /ISK-580/ Qpad MK-90 / Dream Machines DM1 Pro / BenQ 27" LED GW2760HS Flicker-free


#24 dawidg

dawidg

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 24 postów

Napisano 15 grudzień 2016 - 04:49

Przy próbie wgrywania nowego biosu wyskoczył taki błąd:

5316677400_1326980696.jpg



#25 HAL900

HAL900

    Stały bywalec

  • Użytkownik
  • 3889 postów

Napisano 15 grudzień 2016 - 04:50

A mi wysoczyło abym tam nie wchodziłxD

Co pisze przekopiuj


 I7 6700K @4.4GHZ /MSI Z270 SLI PLUS /GeForce® GTX 1070 Xtreme Gaming  2050/8700 MHZ

16GB RAM   DDR4  2133MHZ @CL 11 / Crucial MX300 525  GB / Crucial MX200 500 GB  / WD  2TB  / WD 500GB

Chieftec 650W /Fractal ARC R2  /aim SC808 /Microlab Solo7c/ Beyerdynamic DT 990 Pro /ISK-580/ Qpad MK-90 / Dream Machines DM1 Pro / BenQ 27" LED GW2760HS Flicker-free


#26 dawidg

dawidg

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 24 postów

Napisano 15 grudzień 2016 - 04:51

Nie mam jak przekopiować, bo od razu znika to okienko. Spróbuję na inny hosting.

Spoiler

Teraz działa? :D


FG42 (15 grudzień 2016 - 04:59 ):
Wstawiłem zdjęcie w spoiler.

Użytkownik FG42 edytował ten post 15 grudzień 2016 - 04:58


#27 HAL900

HAL900

    Stały bywalec

  • Użytkownik
  • 3889 postów

Napisano 15 grudzień 2016 - 04:57

System 64 bit czy 32 ?


 I7 6700K @4.4GHZ /MSI Z270 SLI PLUS /GeForce® GTX 1070 Xtreme Gaming  2050/8700 MHZ

16GB RAM   DDR4  2133MHZ @CL 11 / Crucial MX300 525  GB / Crucial MX200 500 GB  / WD  2TB  / WD 500GB

Chieftec 650W /Fractal ARC R2  /aim SC808 /Microlab Solo7c/ Beyerdynamic DT 990 Pro /ISK-580/ Qpad MK-90 / Dream Machines DM1 Pro / BenQ 27" LED GW2760HS Flicker-free


#28 dawidg

dawidg

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 24 postów

Napisano 15 grudzień 2016 - 04:58

64



#29 HAL900

HAL900

    Stały bywalec

  • Użytkownik
  • 3889 postów

Napisano 15 grudzień 2016 - 05:07

https://www.dropbox....Flash_.zip?dl=0

zobacz na tym flaserze


 I7 6700K @4.4GHZ /MSI Z270 SLI PLUS /GeForce® GTX 1070 Xtreme Gaming  2050/8700 MHZ

16GB RAM   DDR4  2133MHZ @CL 11 / Crucial MX300 525  GB / Crucial MX200 500 GB  / WD  2TB  / WD 500GB

Chieftec 650W /Fractal ARC R2  /aim SC808 /Microlab Solo7c/ Beyerdynamic DT 990 Pro /ISK-580/ Qpad MK-90 / Dream Machines DM1 Pro / BenQ 27" LED GW2760HS Flicker-free


#30 dawidg

dawidg

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 24 postów

Napisano 15 grudzień 2016 - 05:14

Teraz chyba poszło. Okienko zniknęło i nie zdążyłem dokładnie przeczytać. Jedynie coś o EEPROM.



#31 HAL900

HAL900

    Stały bywalec

  • Użytkownik
  • 3889 postów

Napisano 15 grudzień 2016 - 05:17

Eee to watpie bo wgrywa sie z kilkanascie sekund i jeszcze trzeba zatwierdzic .Daj 1 zakaładke gpu-z

https://www.dropbox....kepler.rar?dl=0

jakby nie pykło to sprawdz na tym starym flaserze


 I7 6700K @4.4GHZ /MSI Z270 SLI PLUS /GeForce® GTX 1070 Xtreme Gaming  2050/8700 MHZ

16GB RAM   DDR4  2133MHZ @CL 11 / Crucial MX300 525  GB / Crucial MX200 500 GB  / WD  2TB  / WD 500GB

Chieftec 650W /Fractal ARC R2  /aim SC808 /Microlab Solo7c/ Beyerdynamic DT 990 Pro /ISK-580/ Qpad MK-90 / Dream Machines DM1 Pro / BenQ 27" LED GW2760HS Flicker-free


#32 dawidg

dawidg

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 24 postów

Napisano 15 grudzień 2016 - 05:19

Tam jakieś kropki się jakby ładowały. :D

Spoiler

FG42 (15 grudzień 2016 - 05:27 ):
Wstawiłem zdjęcie w spoiler.

Użytkownik FG42 edytował ten post 15 grudzień 2016 - 05:26


#33 HAL900

HAL900

    Stały bywalec

  • Użytkownik
  • 3889 postów

Napisano 15 grudzień 2016 - 05:26

Pykło

Włacz sobie teraz gre siedzaca nagpu i poghraj z 10 min aby sprawdzic na 2 zakładce jakie sa obr wentylatora , vgpu , mhz, temperaturai perfcap reason jest czysty i nie wbija sie np zielone

Jeli lata gicio to zrób oc na gpu i vram


takimi rzeczami jak kombustor czy furmark sie nie baw chyba ze dla wyniku 1 minutowego albo dla sprawdzenia jakie mhz trzyma


 I7 6700K @4.4GHZ /MSI Z270 SLI PLUS /GeForce® GTX 1070 Xtreme Gaming  2050/8700 MHZ

16GB RAM   DDR4  2133MHZ @CL 11 / Crucial MX300 525  GB / Crucial MX200 500 GB  / WD  2TB  / WD 500GB

Chieftec 650W /Fractal ARC R2  /aim SC808 /Microlab Solo7c/ Beyerdynamic DT 990 Pro /ISK-580/ Qpad MK-90 / Dream Machines DM1 Pro / BenQ 27" LED GW2760HS Flicker-free


#34 dawidg

dawidg

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 24 postów

Napisano 15 grudzień 2016 - 05:34

Spoiler

Chyba jest dobrze. Nie wiem, czy jest sens się bawić w oc skoro myślę, żeby kupić GTX 1070. I tak da to kilka fps pewnie tylko. :)


FG42 (15 grudzień 2016 - 05:47 ):
Wstawiłem zdjęcie w spoiler.

Użytkownik FG42 edytował ten post 15 grudzień 2016 - 05:46


#35 HAL900

HAL900

    Stały bywalec

  • Użytkownik
  • 3889 postów

Napisano 15 grudzień 2016 - 05:46

No to ładnie .Sprawdz oc i chyba az takie obroty nie sa potrzebne jak jest popnizej 60 stopni


https://www.dropbox....j/4467.rom?dl=0

 

tu masz na próbe inny ale pograj sobioe w cos co bedzie gpu load 100%


 I7 6700K @4.4GHZ /MSI Z270 SLI PLUS /GeForce® GTX 1070 Xtreme Gaming  2050/8700 MHZ

16GB RAM   DDR4  2133MHZ @CL 11 / Crucial MX300 525  GB / Crucial MX200 500 GB  / WD  2TB  / WD 500GB

Chieftec 650W /Fractal ARC R2  /aim SC808 /Microlab Solo7c/ Beyerdynamic DT 990 Pro /ISK-580/ Qpad MK-90 / Dream Machines DM1 Pro / BenQ 27" LED GW2760HS Flicker-free


#36 dawidg

dawidg

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 24 postów

Napisano 15 grudzień 2016 - 06:40

Tylko co? W GTA V są bardzo dobre wyniki fps, a np NFS2015 niezależnie od ustawień, czy wysokie, czy niskie to i tak 30-45 fps... Zobacze jeszcze jak w forzie będzie.

#37 HAL900

HAL900

    Stały bywalec

  • Użytkownik
  • 3889 postów

Napisano 15 grudzień 2016 - 06:44

gtyx 1070 nie kupuj do tego cpu


 I7 6700K @4.4GHZ /MSI Z270 SLI PLUS /GeForce® GTX 1070 Xtreme Gaming  2050/8700 MHZ

16GB RAM   DDR4  2133MHZ @CL 11 / Crucial MX300 525  GB / Crucial MX200 500 GB  / WD  2TB  / WD 500GB

Chieftec 650W /Fractal ARC R2  /aim SC808 /Microlab Solo7c/ Beyerdynamic DT 990 Pro /ISK-580/ Qpad MK-90 / Dream Machines DM1 Pro / BenQ 27" LED GW2760HS Flicker-free


#38 dawidg

dawidg

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 24 postów

Napisano 15 grudzień 2016 - 07:28

A co byś polecił?

#39 yerba

yerba

    Yerba Mate

  • Użytkownik
  • 1285 postów

Napisano 15 grudzień 2016 - 07:34

@HAL900 Tylko dlaczego? 


CPU: i5 6600k @4.5Ghz (Cache 4.2) 1.32V
Cooler: Fortis 3 v2
Mobo: Asrock Z170 Gaming K4
RAM: Corsair Vengeance LPX 2x8gb 3000mhz
GPU: Msi GTX 980Ti Gaming 6G
PSU: SPC SUPREMO M2 550W
SSD: Crucial MX300 275GB
CASE: SPC Aquarius M60W



 


#40 HAL900

HAL900

    Stały bywalec

  • Użytkownik
  • 3889 postów

Napisano 15 grudzień 2016 - 08:28

Zmiana platformyna 7600k lub zen 8 watkowy jak bedzie w miare latał na 6 watkowych grach

A pozniej cos ala gtx 1070 lub inne co bedzie z tego segmentu


 I7 6700K @4.4GHZ /MSI Z270 SLI PLUS /GeForce® GTX 1070 Xtreme Gaming  2050/8700 MHZ

16GB RAM   DDR4  2133MHZ @CL 11 / Crucial MX300 525  GB / Crucial MX200 500 GB  / WD  2TB  / WD 500GB

Chieftec 650W /Fractal ARC R2  /aim SC808 /Microlab Solo7c/ Beyerdynamic DT 990 Pro /ISK-580/ Qpad MK-90 / Dream Machines DM1 Pro / BenQ 27" LED GW2760HS Flicker-free


#41 dawidg

dawidg

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 24 postów

Napisano 15 grudzień 2016 - 08:31

No ja dopiero co ten procesor i płytę nabyłem, więc nawet nie myślę o wymianie. :D Myślałem, by na tym sobie coś zbudować i ewentualnie co sezon grafikę zmieniać.

Użytkownik dawidg edytował ten post 15 grudzień 2016 - 08:32


#42 HAL900

HAL900

    Stały bywalec

  • Użytkownik
  • 3889 postów

Napisano 15 grudzień 2016 - 08:39

Do takiego cpu nie warto brac szybkiej grafy .W fhd nawet gtx 1060 bedzie sie marnował ,To tylko SB z niski zegarem

W crysis 3 na mapie z trawa bedzie ponizej 30 klatek na nim choć gtx `1070 zapewnia z 90

Spoiler

własciwie jak widac spadki do 20 sa xD


FG42 (15 grudzień 2016 - 09:15 ):
Wstawiłem filmik w spoiler.

Użytkownik FG42 edytował ten post 15 grudzień 2016 - 09:14

 I7 6700K @4.4GHZ /MSI Z270 SLI PLUS /GeForce® GTX 1070 Xtreme Gaming  2050/8700 MHZ

16GB RAM   DDR4  2133MHZ @CL 11 / Crucial MX300 525  GB / Crucial MX200 500 GB  / WD  2TB  / WD 500GB

Chieftec 650W /Fractal ARC R2  /aim SC808 /Microlab Solo7c/ Beyerdynamic DT 990 Pro /ISK-580/ Qpad MK-90 / Dream Machines DM1 Pro / BenQ 27" LED GW2760HS Flicker-free


#43 yerba

yerba

    Yerba Mate

  • Użytkownik
  • 1285 postów

Napisano 15 grudzień 2016 - 08:42

Ale on ma 6600K @HAL900 Myślę, że to przeoczyłeś xD


CPU: i5 6600k @4.5Ghz (Cache 4.2) 1.32V
Cooler: Fortis 3 v2
Mobo: Asrock Z170 Gaming K4
RAM: Corsair Vengeance LPX 2x8gb 3000mhz
GPU: Msi GTX 980Ti Gaming 6G
PSU: SPC SUPREMO M2 550W
SSD: Crucial MX300 275GB
CASE: SPC Aquarius M60W



 


#44 HAL900

HAL900

    Stały bywalec

  • Użytkownik
  • 3889 postów

Napisano 15 grudzień 2016 - 08:46

A nie to gicio .Faktycznie przeoczyłem .

Spoiler

0:50 s

Z 6600K gtx 1070bedzie latać tak .

Tylko jakim cudem na tak marnej grafie nie masz gpu load 100%hmmm?


Użytkownik FG42 edytował ten post 15 grudzień 2016 - 09:15

 I7 6700K @4.4GHZ /MSI Z270 SLI PLUS /GeForce® GTX 1070 Xtreme Gaming  2050/8700 MHZ

16GB RAM   DDR4  2133MHZ @CL 11 / Crucial MX300 525  GB / Crucial MX200 500 GB  / WD  2TB  / WD 500GB

Chieftec 650W /Fractal ARC R2  /aim SC808 /Microlab Solo7c/ Beyerdynamic DT 990 Pro /ISK-580/ Qpad MK-90 / Dream Machines DM1 Pro / BenQ 27" LED GW2760HS Flicker-free


#45 dawidg

dawidg

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 24 postów

Napisano 15 grudzień 2016 - 08:49

Zobaczę jak będę w domu w NFS i w Forzie. :D

#46 HAL900

HAL900

    Stały bywalec

  • Użytkownik
  • 3889 postów

Napisano 15 grudzień 2016 - 08:50

 NFS2015 niezależnie od ustawień, czy wysokie, czy niskie to i tak 30-45 fps... Zobacze jeszcze jak w forzie będzie.


 I7 6700K @4.4GHZ /MSI Z270 SLI PLUS /GeForce® GTX 1070 Xtreme Gaming  2050/8700 MHZ

16GB RAM   DDR4  2133MHZ @CL 11 / Crucial MX300 525  GB / Crucial MX200 500 GB  / WD  2TB  / WD 500GB

Chieftec 650W /Fractal ARC R2  /aim SC808 /Microlab Solo7c/ Beyerdynamic DT 990 Pro /ISK-580/ Qpad MK-90 / Dream Machines DM1 Pro / BenQ 27" LED GW2760HS Flicker-free


#47 dawidg

dawidg

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 24 postów

Napisano 15 grudzień 2016 - 08:59

Mam na myśli ten gpuload

#48 MiK

MiK

    Ostatni konsolowiec forum.

  • Moderator
  • 1395 postów

Napisano 15 grudzień 2016 - 09:52

Jaki dokładnie masz zasilacz? 


Płyta główna: Msi Z77A-G45 Procesor: i5 3570K @ 4.2GHz Chłodzenie procesora: Zalman Performa Pamięć RAM: Kingston HyperX 2x4GB 1600MHz Karta graficzna: Asus GTX1050 Zasilacz: Seasonic G-550 Dysk twardy: intel SSD 330 60 GB + Seagate 1TB Karta muzyczna: Sound Blaster Z Zestaw Audio: Edifier R1600T III Obudowa: Corsair Carbide 330R Monitor: Dell P2214H. 

 

kaz.png Trust me, I'm an engineer.


#49 dawidg

dawidg

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 24 postów

Napisano 15 grudzień 2016 - 10:12

Teraz dokładnie ci nie powiem. Ale dość wiekowy. Kupiony pod koniec 2010 roku. Ale daje radę. :D

#50 MiK

MiK

    Ostatni konsolowiec forum.

  • Moderator
  • 1395 postów

Napisano 15 grudzień 2016 - 10:14

Mierzyłeś napięcia? 


Płyta główna: Msi Z77A-G45 Procesor: i5 3570K @ 4.2GHz Chłodzenie procesora: Zalman Performa Pamięć RAM: Kingston HyperX 2x4GB 1600MHz Karta graficzna: Asus GTX1050 Zasilacz: Seasonic G-550 Dysk twardy: intel SSD 330 60 GB + Seagate 1TB Karta muzyczna: Sound Blaster Z Zestaw Audio: Edifier R1600T III Obudowa: Corsair Carbide 330R Monitor: Dell P2214H. 

 

kaz.png Trust me, I'm an engineer.




Dodaj odpowiedź



  



Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: evga, gtx, 670, nvidia, problem, lagi

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

  Copyright power by: ITPC.NET.PL