Skocz do zawartości

  •         

Zdjęcie

Silent Loop 280mm glosne dzialanie


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
29 odpowiedzi w tym temacie

#1 Santi020

Santi020

    Początkujący

  • Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 13 listopad 2016 - 06:25

Witam i dobry wieczor , od paru dni a doslownie od 2 dni strasznie glosno chodzi papka w tym silent loop od bequiet , moje pytanie co z tym robic? gwarancja?czy cos innego?

 


Intel Core I7 8700K 
Gigabyte Z370 Aorus Gaming 5 
Corsair Vengeance LPX DDR4- 3000 MHz 16GB
Sapphire Radeon RX 580 Nitro+ OC Aktiv 8GB 
Sapphire Radeon RX 580 Nitro + OC Aktiv 8 GB 
be quiet! Dark Power Pro 11 650 Watt 
Fractal Desing Celsius S36 + 3x Noiseblocker 120mm PWM Lüfter  
Samsung 960 Evo 250GB - SSD M.2 
Crucial MX500 1TB – SSD 
Samsung 750 Evo 500GB - SSD
Crucial MX300 1TB – SSD 
Microsoft Windows 10 Home 64 Bit Deutsch
5x be quiet! Silent Wings 3 120mm PWM
2x be quiet! Silent Wings 2 80mm PWM 
Creative Sound BlasterX AE-5/Teufel Concept E 450 Digital
Lian Li PC-011WXC 
ASUS Grafikkarte Halterung

#2 _VeV_

_VeV_

    Stały bywalec

  • Użytkownik
  • 6353 postów

Napisano 13 listopad 2016 - 06:32

gwarancja 



#3 XarduneK

XarduneK

    Dupek

  • Moderator
  • 3403 postów

Napisano 13 listopad 2016 - 06:34

Zepsules bo podpiales pod płytę, ta pompa musi pracować tylko na 12v

#4 Santi020

Santi020

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 13 listopad 2016 - 06:49

jesli mozna dodam filmik kiedy zmienilem na 12 volt : https://www.youtube....h?v=GlP7XHCcWO0 w tedy zmienilem czyli 30.10.2016 , a ona od 2 dni sie tak zachowuje 


Użytkownik Santi020 edytował ten post 13 listopad 2016 - 06:49

Intel Core I7 8700K 
Gigabyte Z370 Aorus Gaming 5 
Corsair Vengeance LPX DDR4- 3000 MHz 16GB
Sapphire Radeon RX 580 Nitro+ OC Aktiv 8GB 
Sapphire Radeon RX 580 Nitro + OC Aktiv 8 GB 
be quiet! Dark Power Pro 11 650 Watt 
Fractal Desing Celsius S36 + 3x Noiseblocker 120mm PWM Lüfter  
Samsung 960 Evo 250GB - SSD M.2 
Crucial MX500 1TB – SSD 
Samsung 750 Evo 500GB - SSD
Crucial MX300 1TB – SSD 
Microsoft Windows 10 Home 64 Bit Deutsch
5x be quiet! Silent Wings 3 120mm PWM
2x be quiet! Silent Wings 2 80mm PWM 
Creative Sound BlasterX AE-5/Teufel Concept E 450 Digital
Lian Li PC-011WXC 
ASUS Grafikkarte Halterung

#5 XarduneK

XarduneK

    Dupek

  • Moderator
  • 3403 postów

Napisano 13 listopad 2016 - 06:50

12V na plycie? Pamietaj ze tam takze skacze ;)

Trzeba puscic przez Sata/Molex na stale napiecie.



#6 Santi020

Santi020

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 13 listopad 2016 - 07:09

tak mam podlaczone : https://www.google.p...z5ULxxVIcwCjGM:


Użytkownik Santi020 edytował ten post 13 listopad 2016 - 07:19

Intel Core I7 8700K 
Gigabyte Z370 Aorus Gaming 5 
Corsair Vengeance LPX DDR4- 3000 MHz 16GB
Sapphire Radeon RX 580 Nitro+ OC Aktiv 8GB 
Sapphire Radeon RX 580 Nitro + OC Aktiv 8 GB 
be quiet! Dark Power Pro 11 650 Watt 
Fractal Desing Celsius S36 + 3x Noiseblocker 120mm PWM Lüfter  
Samsung 960 Evo 250GB - SSD M.2 
Crucial MX500 1TB – SSD 
Samsung 750 Evo 500GB - SSD
Crucial MX300 1TB – SSD 
Microsoft Windows 10 Home 64 Bit Deutsch
5x be quiet! Silent Wings 3 120mm PWM
2x be quiet! Silent Wings 2 80mm PWM 
Creative Sound BlasterX AE-5/Teufel Concept E 450 Digital
Lian Li PC-011WXC 
ASUS Grafikkarte Halterung

#7 XarduneK

XarduneK

    Dupek

  • Moderator
  • 3403 postów

Napisano 13 listopad 2016 - 07:26

No to jak idzie z 12V (bo moze jeszcze isc z 5V, kwestia kabli), to powinno byc git.

Ale widocznie wczesniejsze podpiecie pod plyte wystarczylo by ja dobic :(



#8 Rafii

Rafii

    Dużo pisze

  • Użytkownik
  • 536 postów

Napisano 13 listopad 2016 - 07:41

@XarduneK ma rację ;/ załatwiłeś pewnie tym podpięciem ;/ nie wiem czy be quiet Ci to weźmie na gwarancje..


PC1 :   

Obudowa- fractal design r3
GPU - Gtx 970 MSI GAMING 
CPU - I5 6600
Mobo - B150 M3 GAMING
Chłodzenie Cpu - grandis xe1236
PSU- Corsair cx600
Ram - Crucial Ballistix Sport 2400MHz 2x8gb

 

PC2: 

Obudowa - Phanteks Eclipse P400S

GPU - Gtx 980Ti Asus Matrix 
CPU - i5 7600k
Mobo - Z270 MSI Gaming M3
Chłodzenie Cpu - grandis xe1236 v2
PSU - be quiet! Pure Power 10 700W 
Ram - HyperX Predator 3000Mhz 2x8gb
 

#9 Santi020

Santi020

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 13 listopad 2016 - 07:59

Hmmm ? no wlasnie , co dziwne we w instrukcji pisze zeby podlaczyc pod 3 pin na plycie ale teraz wszystkie podpiecia sa na 4 pin 


Użytkownik Santi020 edytował ten post 13 listopad 2016 - 08:01

Intel Core I7 8700K 
Gigabyte Z370 Aorus Gaming 5 
Corsair Vengeance LPX DDR4- 3000 MHz 16GB
Sapphire Radeon RX 580 Nitro+ OC Aktiv 8GB 
Sapphire Radeon RX 580 Nitro + OC Aktiv 8 GB 
be quiet! Dark Power Pro 11 650 Watt 
Fractal Desing Celsius S36 + 3x Noiseblocker 120mm PWM Lüfter  
Samsung 960 Evo 250GB - SSD M.2 
Crucial MX500 1TB – SSD 
Samsung 750 Evo 500GB - SSD
Crucial MX300 1TB – SSD 
Microsoft Windows 10 Home 64 Bit Deutsch
5x be quiet! Silent Wings 3 120mm PWM
2x be quiet! Silent Wings 2 80mm PWM 
Creative Sound BlasterX AE-5/Teufel Concept E 450 Digital
Lian Li PC-011WXC 
ASUS Grafikkarte Halterung

#10 HAL900

HAL900

    Stały bywalec

  • Użytkownik
  • 4806 postów

Napisano 13 listopad 2016 - 08:45

Ale pitolicie 3 po 3 .Jakim cudem miałoby to załatwić pompe .Jakby podłaczyc to po miernikczasowy to z mniejszym napieciem pochodzi dłuzej łozysko i tyle



#11 _VeV_

_VeV_

    Stały bywalec

  • Użytkownik
  • 6353 postów

Napisano 13 listopad 2016 - 08:54

nwm jakim cudem , ale w instrukcji pisze wyraźnie że pompa działa tylko ba 12v i nie wolno regulować bo się ją zepsuje co masie osób w tym kendo z moreleTV się udało ...



#12 XarduneK

XarduneK

    Dupek

  • Moderator
  • 3403 postów

Napisano 13 listopad 2016 - 08:55

HAL nie w tym wypadku i to oficjalne stanowisko Be Quieta ;)

Wiec proszę nie udzielaj się jak masz zerowe pojęcie.


Użytkownik XarduneK edytował ten post 13 listopad 2016 - 08:55


#13 HAL900

HAL900

    Stały bywalec

  • Użytkownik
  • 4806 postów

Napisano 13 listopad 2016 - 08:59

Nie ma opcji aby to sie stało od niskiego napiecia chyba ze po forach siedzieli magicy co moze dawali po 1 v na pompke i popalili co zdenerwowało tą firme jak duzo zwrotów było to raz a dwa jakim cudem mieliby udowodnić jakie napiecie tam było .Otóz nie da sie. A tutaj jesli głosna pompka sie zrobiła to jest to od wylatałego łozyska i tyle .Niby co sie stało przy 7v ze jest głosna ?


Uszkodzenie od za maego v to głosna? No nie sadze


XarduneK (13 listopad 2016 - 09:04 ):
Pieprzenie głupot - nie pierwszy i nie ostatni raz jak sądzę.


#14 Rafii

Rafii

    Dużo pisze

  • Użytkownik
  • 536 postów

Napisano 14 listopad 2016 - 06:12

@HAL900 nie masz pojęcia trochę akurat w tym momencie. Be quiet sam ostrzegł użytkowników o tym i nawet dali oficjalny komunikat. Tej pompki nie można wgl regulować. Ona ma ten odwrócony przepływ jako pierwsza na rynku i wszyscy się chyba na to złapali. Ogólnie jak chłopaki mówią, stałe 12v inaczej śmierć chłodzenia i be quiet chyba nie udziela z tego tytułu gwarancji.


PC1 :   

Obudowa- fractal design r3
GPU - Gtx 970 MSI GAMING 
CPU - I5 6600
Mobo - B150 M3 GAMING
Chłodzenie Cpu - grandis xe1236
PSU- Corsair cx600
Ram - Crucial Ballistix Sport 2400MHz 2x8gb

 

PC2: 

Obudowa - Phanteks Eclipse P400S

GPU - Gtx 980Ti Asus Matrix 
CPU - i5 7600k
Mobo - Z270 MSI Gaming M3
Chłodzenie Cpu - grandis xe1236 v2
PSU - be quiet! Pure Power 10 700W 
Ram - HyperX Predator 3000Mhz 2x8gb
 

#15 _VeV_

_VeV_

    Stały bywalec

  • Użytkownik
  • 6353 postów

Napisano 14 listopad 2016 - 06:14

no tak jest , w instrukcji pisze , oficjalny komunikat był i tyle , pompa ma odwrócony obieg i spadek napięcia powoduje jej uszkodzenie ... a na gwarancję niezbyt chcą z tego powodu przyjmować . autorowi życzymy powodzenia , może mu uznają .



#16 Santi020

Santi020

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 14 listopad 2016 - 06:15

moze mi ktos pokazac gdzie w istrukcji pisze ze pod stale 12 volt podlaczyc? bo ja tez mam instrukcje i tam nie pisze, a zmienilem z podlaczenia na plycie  z 12 volt na stale pod molex 12 volt jak obejrzalem ten filmik kando na youtube.  


Użytkownik Santi020 edytował ten post 14 listopad 2016 - 06:16

Intel Core I7 8700K 
Gigabyte Z370 Aorus Gaming 5 
Corsair Vengeance LPX DDR4- 3000 MHz 16GB
Sapphire Radeon RX 580 Nitro+ OC Aktiv 8GB 
Sapphire Radeon RX 580 Nitro + OC Aktiv 8 GB 
be quiet! Dark Power Pro 11 650 Watt 
Fractal Desing Celsius S36 + 3x Noiseblocker 120mm PWM Lüfter  
Samsung 960 Evo 250GB - SSD M.2 
Crucial MX500 1TB – SSD 
Samsung 750 Evo 500GB - SSD
Crucial MX300 1TB – SSD 
Microsoft Windows 10 Home 64 Bit Deutsch
5x be quiet! Silent Wings 3 120mm PWM
2x be quiet! Silent Wings 2 80mm PWM 
Creative Sound BlasterX AE-5/Teufel Concept E 450 Digital
Lian Li PC-011WXC 
ASUS Grafikkarte Halterung

#17 _VeV_

_VeV_

    Stały bywalec

  • Użytkownik
  • 6353 postów

Napisano 14 listopad 2016 - 06:39

Kendo mowił że w instrukcji jest , tylko nie na pierwszej stronie . BQ też podawało że jest więc przejrzyj instrukcję bo pewnie znajdziesz .



#18 Santi020

Santi020

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 14 listopad 2016 - 08:46

okay teraz znalazlem : cytuje zdanie: pompa powinna pracowac wylacznie pod napieciem 12v. nie powinno stostowac sie zadnego regulatora napiec , poniewaz moze to doprowadzic  do awarii.


Intel Core I7 8700K 
Gigabyte Z370 Aorus Gaming 5 
Corsair Vengeance LPX DDR4- 3000 MHz 16GB
Sapphire Radeon RX 580 Nitro+ OC Aktiv 8GB 
Sapphire Radeon RX 580 Nitro + OC Aktiv 8 GB 
be quiet! Dark Power Pro 11 650 Watt 
Fractal Desing Celsius S36 + 3x Noiseblocker 120mm PWM Lüfter  
Samsung 960 Evo 250GB - SSD M.2 
Crucial MX500 1TB – SSD 
Samsung 750 Evo 500GB - SSD
Crucial MX300 1TB – SSD 
Microsoft Windows 10 Home 64 Bit Deutsch
5x be quiet! Silent Wings 3 120mm PWM
2x be quiet! Silent Wings 2 80mm PWM 
Creative Sound BlasterX AE-5/Teufel Concept E 450 Digital
Lian Li PC-011WXC 
ASUS Grafikkarte Halterung

#19 Santi020

Santi020

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 14 listopad 2016 - 08:50

widze z takiego pytania , porady zrobil sie taki temat a mi tu pompka terkocze :D, jak sobie popatrzysz na filmiki na youtube montaz chodzenia to sie przestraszysz bo kazdy podlancza do plyty pompke.


Użytkownik Santi020 edytował ten post 14 listopad 2016 - 08:51

Intel Core I7 8700K 
Gigabyte Z370 Aorus Gaming 5 
Corsair Vengeance LPX DDR4- 3000 MHz 16GB
Sapphire Radeon RX 580 Nitro+ OC Aktiv 8GB 
Sapphire Radeon RX 580 Nitro + OC Aktiv 8 GB 
be quiet! Dark Power Pro 11 650 Watt 
Fractal Desing Celsius S36 + 3x Noiseblocker 120mm PWM Lüfter  
Samsung 960 Evo 250GB - SSD M.2 
Crucial MX500 1TB – SSD 
Samsung 750 Evo 500GB - SSD
Crucial MX300 1TB – SSD 
Microsoft Windows 10 Home 64 Bit Deutsch
5x be quiet! Silent Wings 3 120mm PWM
2x be quiet! Silent Wings 2 80mm PWM 
Creative Sound BlasterX AE-5/Teufel Concept E 450 Digital
Lian Li PC-011WXC 
ASUS Grafikkarte Halterung

#20 _VeV_

_VeV_

    Stały bywalec

  • Użytkownik
  • 6353 postów

Napisano 14 listopad 2016 - 08:52

czyli miałem rację żę jest zapis . no to powodzenia z gwarancją :]



#21 Wodniakkk

Wodniakkk

    Advanced Member

  • Użytkownik
  • 31 postów

Napisano 27 grudzień 2016 - 08:16

Lubię złoci czytam tutaj co poniektóre komentarze i brak słów.... Nie ma znaczenia czy masz podpięte bezpośrednio pod zasilacz czy pod płytę jak ustawiclsz na płycie że ma być stale 12 V to też będzie dobrze. Ja mam już 4 miesiące na płycie podpięte i ustawione na 12V i chłodzenie chodzi jak żyleta zero problemow. Jak się nie znacie to nie wypisujcie bredni...

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka

#22 XarduneK

XarduneK

    Dupek

  • Moderator
  • 3403 postów

Napisano 27 grudzień 2016 - 08:30

Ma znaczenie ;)

Bo płyta nigdy nie ma stałych 12V, a lekko skacze...



#23 Luxanna

Luxanna

    krulofa

  • Użytkownik
  • 471 postów

Napisano 28 grudzień 2016 - 03:24

Jak już coś próbujecie wytłumaczyć to zróbcie to porządnie - nie jest to pompa o odwróconym obiegu, a pompa ssąca (której budowa jest całkowicie inna, @HAL900 popatrz sobie na google graphics jak wygląda budowa pompy tego typu). Gdyby to była po prostu pompa o odwróconym obiegu, to takie problemy by nie wystąpiły.

Jeśli jeszcze masz czas  to spróbowałbym skorzystać z prawa 14-dniowego zwrotu i kupiłbym coś na powietrzu, bo jak widzisz AiO albo jest głośne, albo awaryjne, albo kosztuje tyle, co custom WC. 

Jeśli chciałbyś jakąś dokładniejszą rekomendację: https://www.morele.n...3-bk018-625559/

Do 6600k to chłodzenie będzie idealne. 

A i zgodzę się z Xardim, że to prawdopodobnie wina płyty. Nazwijcie mnie hejterem MSI (to będzie nie pierwszy i nie ostatni raz xD ) , ale to co te płyty wyprawiają z kontrolą napięć wentylatorów to żart. 


Użytkownik JTN5M edytował ten post 28 grudzień 2016 - 03:57

Zawsze wierny swojej pięknej, wspaniałej, zaradnej, oświeconej, niezastąpionej, pomysłowej, kreatywnej, wdzięcznej, kulturalnej i ogólnie rzecz biorąc - perfekcyjnej pani. <3 

k2PCD6P.png

Spoiler

Audio: 

Spoiler

#24 Wodniakkk

Wodniakkk

    Advanced Member

  • Użytkownik
  • 31 postów

Napisano 28 grudzień 2016 - 12:27

Tu chodzi o to żeby pompa pracowała cały czas na maksymalnych o obrotach a to czy są jakieś falowania małe na płycie to nic nie zmienia .... Jeżeli pompa ma maksymalne obroty to nie pojawiają się wibracje o których wspomina producent i tyle w temacie tutaj chodzi o obroty i nic wiecej

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka

#25 HAL900

HAL900

    Stały bywalec

  • Użytkownik
  • 4806 postów

Napisano 28 grudzień 2016 - 01:23

Jak już coś próbujecie wytłumaczyć to zróbcie to porządnie - nie jest to pompa o odwróconym obiegu, a pompa ssąca (której budowa jest całkowicie inna, @HAL900 popatrz sobie na google graphics jak wygląda budowa pompy tego typu). Gdyby to była po prostu pompa o odwróconym obiegu, to takie problemy by nie wystąpiły.

 @ hal ?A co ty do mnie piszesz ? Gdzie ja napisałem coś co ty mi tłumaczysz a ja napisałem inaczej lub tak jak piszesz tyhmm? Znajdz mi ten post


I czym to sie rózni ? Wytłumacz mi to prosze xD


 

Bo płyta nigdy nie ma stałych 12V, a lekko skacze...

Norma zasilacza ATX 11.4 -12.6

I?


http://ladnydom.pl/b...entralnego.html

a pompa dzieli sie na dwie .

Albo na zasilaniu albo na powrocie .Innych nie ma

Na zasilaniu daje wieksze cisnienie przez co mozna zmniejszyc rpm a na powrocie pracuje w duzo nizszych temperaturach

W instalacjach z kotłami, w których jedyną metodą sterowania temperaturą jest ręczna zmiana ciągu kominowego, temperatura wody może okresowo bardzo wzrastać. Wskutek "zagotowania" kotła, gorąca woda, a czasem para, może trafiać do pompy, powodując uszkodzenie wirnika lub łożysk.

W takiej sytuacji rzeczywiście bezpieczniej jest umieścić pompę na powrocie. Musimy jednak wziąć pod uwagę to, że w instalacji (począwszy od naczynia, aż do pompy) będzie niższe ciśnienie, co może skutkować zasysaniem powietrza.

 

ja bym nawet na C.O nie dał na zasilaniu chyba ze bym mnie denerwowała w nocy io miał jej zywotnosc gdzieś .

Delta to ok 50 stopni .

Water extreme moge podgrzac do blisko 80 stopni na 980ti a wraca ponizej 40 stopni

Zywotnoscpompy pracujacej w duzej temperturze mocno sie skraca .Szczególnosci takiej jak jest w chłodzeniu pc gdzie wirnik przypomina ten z filtra od akwarium i nie ma nic wspolnego z co .Tyle


Ogarnie to nawet hydraulik po szkole specjalnej



#26 Luxanna

Luxanna

    krulofa

  • Użytkownik
  • 471 postów

Napisano 28 grudzień 2016 - 01:26

Haluś, spokojnie - Ja tylko ci wytknąłem twój błąd, który jest tak ogromny, że powinieneś się schować w kącie i nic już nie mówić, bo póki co bardziej przeszkadzasz, niż pomagasz. 

Co ma norma zasilacza, do regulacji napięć na płycie? 

CO MA OGRZEWANIE MIESZKANIA DO PIEPRZONEGO WATER COOLINGU? W twoim krakenie jest pompa wirowa, która "jest oparta o działanie elementu wirującego", podczas gdy w Silent Loop'ach jest zastosowany INNY RODZAJ POMPY. Więc nie obchodzi mnie twój kraken, bo on ma tyle wspólnego z tym silent loopem, co ja mam wspólnego z papieżem hydraulikiem po szkole specjalnej. 

Wodniakk - Obroty pompki to nic innego, jak praca prądu. 

Wzór na pracę: W = U x I x t (NAPIĘCIE x natęzenie x czas)

Zanim pochwalisz się, że płyty mają PWM od razu to wytłumaczę. Mniej więcej od czasów LGA1155 w większości płyt nawet wtyczki PWM regulują obroty przy użyciu napięcia (świetnym przykładem mogą być płyty asusa, gdzie tylko wtyczki od CPU używają PWM, podczas gdy reszta mogłaby mieć 3 piny). 


Użytkownik JTN5M edytował ten post 28 grudzień 2016 - 01:35

Zawsze wierny swojej pięknej, wspaniałej, zaradnej, oświeconej, niezastąpionej, pomysłowej, kreatywnej, wdzięcznej, kulturalnej i ogólnie rzecz biorąc - perfekcyjnej pani. <3 

k2PCD6P.png

Spoiler

Audio: 

Spoiler

#27 HAL900

HAL900

    Stały bywalec

  • Użytkownik
  • 4806 postów

Napisano 28 grudzień 2016 - 01:32

@JTN5M

pitolisz 3 po 3 a co to ta sama zasada innych nie ma i mi nic nie wytknąłes bo



Ogarnie to nawet hydraulik po szkole specjalnej


;)


Niestety ty nie ogarniasz:(


Użytkownik HAL900 edytował ten post 28 grudzień 2016 - 01:32


#28 Luxanna

Luxanna

    krulofa

  • Użytkownik
  • 471 postów

Napisano 28 grudzień 2016 - 01:37

http://strefapomp.pl...ial-pomp/0/1/2 

"rodzaje pomp" pierwszy link z google. 

Przeczytaj, polecam. Królowa JTN5M. 


Zawsze wierny swojej pięknej, wspaniałej, zaradnej, oświeconej, niezastąpionej, pomysłowej, kreatywnej, wdzięcznej, kulturalnej i ogólnie rzecz biorąc - perfekcyjnej pani. <3 

k2PCD6P.png

Spoiler

Audio: 

Spoiler

#29 HAL900

HAL900

    Stały bywalec

  • Użytkownik
  • 4806 postów

Napisano 28 grudzień 2016 - 01:44

Iwklejewnie tomax co z ciebie moze być xD

Otóz jest tak ja pisałem . Post 25 .Ta technologia ma 100 lat i inna juz nie bedzie .

Zasilanie to wysokie temp i wiekszy przepływ ( przez co nizsze rpm ustawili i zmniejszyli zywotnosc ) a powrót to nizsze temperatury i mniejszy przepływ .

Wbij sobie to do głowy bo trudne to to nie jest .Ogarnia to kazdy z iQ 80 ;)



#30 FG42

FG42

    VX-120

  • Moderator
  • 1772 postów

Napisano 28 grudzień 2016 - 01:52

Panowie. Odkopaliście starszawy już temat i zamiast normalnie rozmawiać spamujecie i wytykacie sobie błędy niezrozumienia zagadnienia. To prowadzi jedynie do nabijania postów i kłótni. Autor tematu zapewne już dawno rozwiązał swój problem, więc dalsza dyskusja w tym temacie jest zbędna.

 

 

Do Autora:  Jeżeli będzie taka konieczność to proszę o kontakt na PW celem ponownego aktywowania tematu.


CPU:  i7 3770K 4,5GHz                                                   SSD 1:  ADATA SU900  256GB              Creative Sound Blaster X-Fi Titanium HD

COOLER:  Noctua NH-U12P SE2                                  SSD 2:  Crucial MX100 256GB             Logitech  K120

MOBO:  Gigabyte Z77X-UD5H Rev.1.1                         HDD 1:  WD Caviar Blue 500GB           Logitech  Performance MX

RAM:  Kingston HyperX XMP 1600MHz 16GB CL9     HDD 2:  WD Caviar Blue 1TB               2x LG IPS/LED224

GPU:  Gigabyte GTX-670 OC

PSU: Corsair CMP SU-850TXV2

CASE: big tower NZXT Phantom





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

  Copyright power by: ITPC.NET.PL