Skocz do zawartości

  •         

Zdjęcie

Problem z dżwiękiem


Brak odpowiedzi do tego tematu

#1 Finarfin

Finarfin

    Advanced Member

  • Użytkownik
  • 134 postów

Napisano 06 lipiec 2016 - 11:28

Witam,

Na wstępie chciałbym zaznaczyć iż jestem zielony w tej materii i absolutnie wszelkie wiadomości trzeba artykułować mi dość jasno.

 

A więc co posiadam:

Technics SU-610

 

Dwa głośniki (Nie wiem czy inne dane są potrzebne)

8 OHm

45hz

100WATT

 

 

Mianowicie mam problem z moim Stereo bądź głośnikami do niego, problem wygląda następująco:

- bardzo często zdarza się niekontrolowana zmiana głośności poszczególnych głośników raz jeden gra głośniej a po kilku minutach drugi praktycznie jest niesłyszalny.

- wpierw tuż po zamontowaniu uznałem iż lewy głośnik gra za cicho i wyrównałem go balansem lecz dość szybko sprawa przeniosła się na prawy głośnik i ten jest prawie niesłyszalny nawet po zmianie balansu.

- dodam, że te zmiany zaszły "prawdopodobnie" po przestawianiu ich bądź ruszaniu, jednak kable trzymają się dość przyzwoicie.

- w prawym głośniku słychać dziwne trzeszczenie którego wcześniej nie było, jest ono bardzo ciche.

 

Ważną sprawą pewnie jest również wiek tych podzespołów, sprzęt był nieużywany przez lata, a na moim strychu był (przynajmniej) 10 lat.

Może zmiana kabli by pomogła?(Nie mam pojęcia jakie należy kupić) Może warto również rozebrać skrzyneczkę i posprawdzać kondensatory, nic innego nie przychodzi mi do głowy...


Użytkownik Finarfin edytował ten post 06 lipiec 2016 - 11:58




Dodaj odpowiedź



  


Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

  Copyright power by: ITPC.NET.PL