Skocz do zawartości

  •         

Zdjęcie

Problem z pamięciami RAM, różnych producentów na tej samej płycie.

ram komputer nie włącza sie nie działa

  • Zamknięty Temat jest zamknięty
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 abas4

abas4

    Świeżo zarejestrowany

  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 18 kwiecień 2016 - 05:02

Witam, mam problem. Mam 2 kości ram nowe good ram ddr3 4g 1333 dimm cl11 i crucial 4 gb ddr3 udimm cl11 1.5v i jest problem bo po włożeniu do płyty głównej w ogóle komputer sie nie włącza tylko sie resetuje co chwile wszystkie patrzyłem osobno a stara pamięć tylko działa 2gb kingston 1066 
 

Płyta główna MSI p45 c51 https://pl.msi.com/M...o-specification

w opisie jest że obsługuje te częstotliwości a tu nie działa i jeszcze jak zrobić to oc 1600* (OC)
 


FG42 (18 kwiecień 2016 - 05:11 ):
Poprawiłem tytuł tematu.


#2 _VeV_

_VeV_

    Stały bywalec

  • Użytkownik
  • 7761 postów

Napisano 18 kwiecień 2016 - 06:12

znajomy ma też podobny problem na jakimś gigaszrocie chipset g41 , kości 2gb 1066mhz tylko przyjmuje i na innych nie rusza.

nwm jak ci pomóc bo poprostu widocznie masz wybredną płytę albo ramy są walnięte



#3 valocho

valocho

    Entuzjasta

  • Użytkownik
  • 252 postów

Napisano 19 kwiecień 2016 - 07:53

wyczyść cmos, zaktualizuj bios (jest klika biosów dla twojej płyty które wprowadzą szerszą obsługę pamięci), próbuj z różnymi biosami, też mam płytę MSI pod serwer na dwóch kościach się wykrzaczyła, działa na obniżonych taktowaniach, podwyższonych timingach i na starym biosie

sprawdź czy gniazda są czyste,


| Filmowanie, animacje, efekty specjalne i inne takie. | AAE CS5, PS CS5, AU CS5.5, SV Pro 12, C4D Studio R12, Blackmagic Fusion 7.5 | 550D (BMPCC niedługo), obiektywy, lampy, filtry, rig, blendy i inne takie |






Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: ram, komputer, nie włącza sie, nie działa

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

  Copyright power by: ITPC.NET.PL