Skocz do zawartości

  •         

Zdjęcie

Program działający w przeglądarce


12 odpowiedzi w tym temacie

#1 Kaspri

Kaspri

    Advanced Member

  • Użytkownik
  • 94 postów

Napisano 28 luty 2016 - 09:08

Witam wszystkich serdecznie!

Potrzebuję programu, który działa w przeglądarce. Wiem że istnieją takie programy co potrafią poruszać kursorem i klikać w współrzędne które  mu nakazaliśmy, jednak mi chodzi o coś bardziej zaawansowanego. Mój program musi umieć jeszcze rozpoznawać kolory w odkreślonej współrzędnej w przeglądarce. Jestem zainteresowany w jakim programie najłatwiej było by coś takiego napisać. Dodam również że jakieś doświadczenie w programowaniu posiadam. 


CPU: Intel I5 4690K + Grandis XE1236

MOBO: Gigabyte Z97X-Gaming 5
GPU: Geforce GTX 970
RAM: G.Skill  8GB 2400MHz CL9
SSD: Samsung 840 EVO 128GB
HDD: 500 Gb
 
 

#2 Akali

Akali

    Advanced Member

  • Użytkownik
  • 139 postów

Napisano 29 luty 2016 - 05:31

Zorientuj się na tym forum bo tutaj chcieli zrobić coś podobnego 

 

https://forum.4progr...samych_obrazkow

 

Na pewno napisanie czegoś takiego nie będzie łatwe,ale jest to wykonalne.

Najszybciej chyba z C++/php/java.

Radzę popytać na tamtym forum :)



#3 Kaspri

Kaspri

    Advanced Member

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 94 postów

Napisano 29 luty 2016 - 05:46

Dzięki, głównie chodzi mi oto aby programy był wcale nie wykrywalny :D


Zorientuj się na tym forum bo tutaj chcieli zrobić coś podobnego 

 

https://forum.4progr...samych_obrazkow

 

Na pewno napisanie czegoś takiego nie będzie łatwe,ale jest to wykonalne.

Najszybciej chyba z C++/php/java.

Radzę popytać na tamtym forum :)

Zbyt wiele nie ma napisane na tym forum. :(


CPU: Intel I5 4690K + Grandis XE1236

MOBO: Gigabyte Z97X-Gaming 5
GPU: Geforce GTX 970
RAM: G.Skill  8GB 2400MHz CL9
SSD: Samsung 840 EVO 128GB
HDD: 500 Gb
 
 

#4 Akali

Akali

    Advanced Member

  • Użytkownik
  • 139 postów

Napisano 29 luty 2016 - 05:49

Załóż nowy temat tam są specjaliści od programowania,którzy pracują w zawodzie :)



#5 Kaspri

Kaspri

    Advanced Member

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 94 postów

Napisano 29 luty 2016 - 05:51

Wiem, wiem. Kiedyś tam pisałem to nie wyśmiali :D Nie zrozumieli po co mi taki program :)


Użytkownik Kaspri edytował ten post 29 luty 2016 - 05:51

CPU: Intel I5 4690K + Grandis XE1236

MOBO: Gigabyte Z97X-Gaming 5
GPU: Geforce GTX 970
RAM: G.Skill  8GB 2400MHz CL9
SSD: Samsung 840 EVO 128GB
HDD: 500 Gb
 
 

#6 Akali

Akali

    Advanced Member

  • Użytkownik
  • 139 postów

Napisano 29 luty 2016 - 06:11

Bo odrazu widać że to do takich rzeczy jak np csgodouble,margonem itp ;)



#7 Kaspri

Kaspri

    Advanced Member

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 94 postów

Napisano 29 luty 2016 - 06:38

Haha. A to racja, ale każdy chce się nauczyć napisać coś takiego :D

 

 

 

http://forum.4progra...ak_napisac_bota

Hmm. Ciekawe ;)


Użytkownik Kaspri edytował ten post 29 luty 2016 - 06:38

CPU: Intel I5 4690K + Grandis XE1236

MOBO: Gigabyte Z97X-Gaming 5
GPU: Geforce GTX 970
RAM: G.Skill  8GB 2400MHz CL9
SSD: Samsung 840 EVO 128GB
HDD: 500 Gb
 
 

#8 Akali

Akali

    Advanced Member

  • Użytkownik
  • 139 postów

Napisano 29 luty 2016 - 06:45

 

Chyba można to oprzeć na OpenCV + java/php



#9 Kaspri

Kaspri

    Advanced Member

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 94 postów

Napisano 29 luty 2016 - 06:58

A łatwiejsze nie było by napisanie tego w AutoIT.


CPU: Intel I5 4690K + Grandis XE1236

MOBO: Gigabyte Z97X-Gaming 5
GPU: Geforce GTX 970
RAM: G.Skill  8GB 2400MHz CL9
SSD: Samsung 840 EVO 128GB
HDD: 500 Gb
 
 

#10 Akali

Akali

    Advanced Member

  • Użytkownik
  • 139 postów

Napisano 29 luty 2016 - 07:10

Też się da,tyle że zależy jakie ma doświadczenie w programowaniu dla niektórych łatwiej było by napisać to po prostu w php niż bawić się i poznawać coś od początku :)



#11 Kaspri

Kaspri

    Advanced Member

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 94 postów

Napisano 03 marzec 2016 - 06:36

Jednak piszę ma AutoIT:sleepy:

 

Jest mi ktoś w stanie pomóc w poprawnym napisaniu komendy do-while?


CPU: Intel I5 4690K + Grandis XE1236

MOBO: Gigabyte Z97X-Gaming 5
GPU: Geforce GTX 970
RAM: G.Skill  8GB 2400MHz CL9
SSD: Samsung 840 EVO 128GB
HDD: 500 Gb
 
 

#12 Akali

Akali

    Advanced Member

  • Użytkownik
  • 139 postów

Napisano 03 marzec 2016 - 09:06

a czego nie rozumiesz ?

 

struktura jest prosta

 

do

 

 

coś tam

 

}while(liczba<=100);



#13 Kaspri

Kaspri

    Advanced Member

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 94 postów

Napisano 07 marzec 2016 - 11:36

A czy AutoIt jest w stanie odczytać liczbę?

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Kaspri edytował ten post 07 marzec 2016 - 11:37

CPU: Intel I5 4690K + Grandis XE1236

MOBO: Gigabyte Z97X-Gaming 5
GPU: Geforce GTX 970
RAM: G.Skill  8GB 2400MHz CL9
SSD: Samsung 840 EVO 128GB
HDD: 500 Gb
 
 



Dodaj odpowiedź



  


Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

  Copyright power by: ITPC.NET.PL