Witam,
od jakiegoś czasu mam problem z moimi pamięciami ram... (HyperX Fury 2x4GB CL11 2400Mhz) Dodam jeszcze, że problem zaczął występować w momencie aktualizacji systemu do Win10.
Problem objawia się nadmiernym zużyciem pamięci (dołączam zdjęcie na dole wpisu). Objawia się to w najprostszy sposób- komputer cholernie ścina. Normalnie dzieje się tak po dłuższym użytkowaniu sprzętu (2 dni temu np gry grałem w CS:GO około 4 godzin nie działo się nić, ale gdy z CS:GO przerzuciłem się na Fife 16 gra niestety była niemożliwa...) Nie jest to sprzęt pierwszej świeżości aczkolwiek obejmuje go jeszcze okres gwarancji (zazwyczaj sprzęt psuje się tuż po ^^)
Pozostała specyfikacja:
Intel Core i5 4690k
MSI GTX 760
Gigabyte Z97X Gaming 3
Proszę o podpowiedzi, co może być przyczyną problemu, jak go rozwiązać? Rozmawiałem kiedyś z Blackiem na temat tych kości i proponował mi wymianę (ponoć są wadliwe) lub przynajmniej zmniejszenie taktowania kości. Może to mieć jakiś wpływ? Piszę tutaj, ponieważ w sieci znalazłem mnóstwo podobnych tematów, a odpowiedzi na ten problem jeszcze więcej... Liczę jednak na Wasze doświadczenie i szybką pomoc.

Edited by Pch3lowaty, 04 February 2016 - 01:05 PM.
CPU: Intel Core I5 4690k (overclocked 4.5 GHz) Klawiatura: Hama uRage Illuminated
GPU: MSI GTX 760 Myszka: Stellseries Rival 300
MOBO: Gigabyte GA Z97X- Gaming 3
RAM: Kingston HyperX Fury 2x4 Gb 2400 MHz CL11
Zasilacz: Corsair CX 500
Obudowa: Zalman Z9 U3
HDD/SSD: Seagate 1TB 7200 RPM 64MB CACHE, Transcend 370 128GB
Najczęściej grane: CS:GO, Fifa 16
Link do steam: http://steamcommunit...61198119647353/