Skocz do zawartości

  •         

Zdjęcie

Dziwnie pracujące chłodzenie


Najlepsza odpowiedź Adrianus24 , 07 grudzień 2015 - 05:59

Wymieniłem chłodzenie na Be Quiet Pure Rock i problem ustąpił. Dzięki za pomocxD

Przejdź do postu


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
17 odpowiedzi w tym temacie

#1 Adrianus24

Adrianus24

    Świeżo zarejestrowany

  • Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 25 listopad 2015 - 06:03

Witam, mam problem z komputerem a mianowicie chodzi o to ze niedawno kupiłem nowa płyte głowna ASRock H61M-VG4 do tego procesor i5 2320 po złożeniu tego wszystkiego z okolic procesora buczy myslalem ze to chłodzenie wiec wymieniłem na inne, problem nadal nie ustaje.
Ostatnio zrobilem tak, że podpiołem obydwa chłodzenia jednocześnie ku memu zdziwieniu okazuje sie ze to stare chodzi cichutko, nie wydaje takiego dziwnego dzwieku jak wtedy gdy bylo na procesorze, wiec w czym tkwi problem.
Przez ciekawość odpiołem wiatrak ktory mam założony aktualnie na  procesor i nic nie buczy.
Co w tym jest, wydaje mi sie że każde nowe chłodzenie jakie bym nie założył to i tak będzie ten dzwięk.Prosze o radę
 
 


#2 Tatry13

Tatry13

    Stały bywalec

  • Użytkownik
  • 1471 postów

Napisano 25 listopad 2015 - 06:11

Podaj dokładną specyfikację i jakie to jest chłodzenie ?  Boxowe do procesora ? 


CPU: Athlon II x4 640  Cooler: SilentiumPC Fortis 2+Sigma Pro   MOBO: Asrock 980DE3/U3S3 GPU: Msi R9 270 TF4 1150/1400mhz 1.225v   RAM: A-Data 8gb 1600Mhz  HDD: Seagate 500gb {ST3500413AS} HDDv2 Seagate 500gb {ST500LT012} PSU: Tacens Mars GAMING ( WOW :P ) Mp600 CASE: Zalman Z3

 

 

Najpopularniejsze obrazy ISO WINDOWS : http://baseiso.ucoz.pl/


#3 Xdarkkingx

Xdarkkingx

    Stały bywalec

  • Użytkownik
  • 763 postów

Napisano 25 listopad 2015 - 06:16

Raczej boxowe.

Wysłane z mojego ST26i przy użyciu Tapatalka

"Wyobraźcie sobie tę ciszę, gdyby ludzie mówili tylko to, co wiedzą."


#4 johnieemeister

johnieemeister

    Elita

  • Mod Lokalny
  • 6866 postów

Napisano 25 listopad 2015 - 06:47

Moze trafil na terkoczace boxy ktore w sumie w sandy byly norma


Wpadnij do mnie na Live!

ExDpnSv.png

 


#5 Adrianus24

Adrianus24

    Świeżo zarejestrowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 25 listopad 2015 - 07:23

Obydwa chłodzenia załozone na procesor buczą, gdy podpinam bezposredno wiatrak do płyty głownej  to tego dzwieku nie ma, tylko pojawia sie wtedy gdy jest zamontowane na procesorze. Tak boxowe chłodzenie



#6 Tatry13

Tatry13

    Stały bywalec

  • Użytkownik
  • 1471 postów

Napisano 25 listopad 2015 - 07:26

To jak boxowe chłodzenie ,to to jest normalne. Musisz zakupić inne chłodzenie np fera 2 i wtedy będziesz miał niskie temperatury i cisze. 


CPU: Athlon II x4 640  Cooler: SilentiumPC Fortis 2+Sigma Pro   MOBO: Asrock 980DE3/U3S3 GPU: Msi R9 270 TF4 1150/1400mhz 1.225v   RAM: A-Data 8gb 1600Mhz  HDD: Seagate 500gb {ST3500413AS} HDDv2 Seagate 500gb {ST500LT012} PSU: Tacens Mars GAMING ( WOW :P ) Mp600 CASE: Zalman Z3

 

 

Najpopularniejsze obrazy ISO WINDOWS : http://baseiso.ucoz.pl/


#7 johnieemeister

johnieemeister

    Elita

  • Mod Lokalny
  • 6866 postów

Napisano 25 listopad 2015 - 07:35

tzn jak bucza? Masz w domu telefon z kamera albo cos podobnego?


Wpadnij do mnie na Live!

ExDpnSv.png

 


#8 Tatry13

Tatry13

    Stały bywalec

  • Użytkownik
  • 1471 postów

Napisano 25 listopad 2015 - 07:44

Przypuszczalnie łożysko w wentylatorze pada. 


CPU: Athlon II x4 640  Cooler: SilentiumPC Fortis 2+Sigma Pro   MOBO: Asrock 980DE3/U3S3 GPU: Msi R9 270 TF4 1150/1400mhz 1.225v   RAM: A-Data 8gb 1600Mhz  HDD: Seagate 500gb {ST3500413AS} HDDv2 Seagate 500gb {ST500LT012} PSU: Tacens Mars GAMING ( WOW :P ) Mp600 CASE: Zalman Z3

 

 

Najpopularniejsze obrazy ISO WINDOWS : http://baseiso.ucoz.pl/


#9 Adrianus24

Adrianus24

    Świeżo zarejestrowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 25 listopad 2015 - 08:37

Tutaj macie link do mojego filmiku https://youtu.be/voPtkH059yE

Mam nadzieje ze dobrze slychac ten dzwięk.



#10 Tatry13

Tatry13

    Stały bywalec

  • Użytkownik
  • 1471 postów

Napisano 25 listopad 2015 - 08:43

Panie ty masz łożysko zepsute juz :) Wymieniaj chłodzenie ,polecam Fera 2


CPU: Athlon II x4 640  Cooler: SilentiumPC Fortis 2+Sigma Pro   MOBO: Asrock 980DE3/U3S3 GPU: Msi R9 270 TF4 1150/1400mhz 1.225v   RAM: A-Data 8gb 1600Mhz  HDD: Seagate 500gb {ST3500413AS} HDDv2 Seagate 500gb {ST500LT012} PSU: Tacens Mars GAMING ( WOW :P ) Mp600 CASE: Zalman Z3

 

 

Najpopularniejsze obrazy ISO WINDOWS : http://baseiso.ucoz.pl/


#11 johnieemeister

johnieemeister

    Elita

  • Mod Lokalny
  • 6866 postów

Napisano 25 listopad 2015 - 10:51

do tego procesora wystarczy spartan pro v2, po co pchac sie w koszta?
A budzetowo to kup sobie box'a od 1155 - bedzie pasowal a jest lepiej wykonany


Wpadnij do mnie na Live!

ExDpnSv.png

 


#12 Tatry13

Tatry13

    Stały bywalec

  • Użytkownik
  • 1471 postów

Napisano 25 listopad 2015 - 11:00

Moim zdnaiem lepiej fere 2 gdyż lepiej wykonana i ma cichszy wentylator ,a spartan jest za drogi jak na swoje możliwości. 


CPU: Athlon II x4 640  Cooler: SilentiumPC Fortis 2+Sigma Pro   MOBO: Asrock 980DE3/U3S3 GPU: Msi R9 270 TF4 1150/1400mhz 1.225v   RAM: A-Data 8gb 1600Mhz  HDD: Seagate 500gb {ST3500413AS} HDDv2 Seagate 500gb {ST500LT012} PSU: Tacens Mars GAMING ( WOW :P ) Mp600 CASE: Zalman Z3

 

 

Najpopularniejsze obrazy ISO WINDOWS : http://baseiso.ucoz.pl/


#13 Adrianus24

Adrianus24

    Świeżo zarejestrowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 26 listopad 2015 - 05:17

Chłodzenia są nowe i tak samo sie zachowują, mozliwe ze obydwa maja zepsute łożyska??



#14 _VeV_

_VeV_

    Stały bywalec

  • Użytkownik
  • 7370 postów

Napisano 26 listopad 2015 - 05:22

bardzo możliwe , miałem 3 boxy , 1 wytrzymał 2 miesiące , 2 był wadliwy fabrycznie , a 3 nie potrafił ogarnąć mojego proca 



#15 Adrianus24

Adrianus24

    Świeżo zarejestrowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 26 listopad 2015 - 08:47

Dzięki za pomoc, postaram sie wymienic chłodzenie oby to pomogło.



#16 _VeV_

_VeV_

    Stały bywalec

  • Użytkownik
  • 7370 postów

Napisano 26 listopad 2015 - 09:26

kup sobie spc fera \ cooler master hyper 212 \ cryorig h7 \ BQ pure rock i będziesz napewno zadowolony , ciszej i chłodniej :]



#17 Adrianus24

Adrianus24

    Świeżo zarejestrowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 07 grudzień 2015 - 05:59   Najlepsza odpowiedź

Wymieniłem chłodzenie na Be Quiet Pure Rock i problem ustąpił. Dzięki za pomocxD



#18 _VeV_

_VeV_

    Stały bywalec

  • Użytkownik
  • 7370 postów

Napisano 07 grudzień 2015 - 06:24

Wymieniłem chłodzenie na Be Quiet Pure Rock i problem ustąpił. Dzięki za pomocxD

no widzisz :] 

też mam to chłodzenie i zadowolony , ale montaż denerwujący , muszę specjalnie sobie wyginać kawałęk blachy żeby dać radę przykręcić , bo radiator sekcji zasilania strasznie przeszkadza , no i tragiczna standardowa pasta






Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

  Copyright power by: ITPC.NET.PL