Skocz do zawartości

  •         

Zdjęcie

Wasze Audio


346 odpowiedzi w tym temacie

#1 informatyk96

informatyk96

    Advanced Member

  • Użytkownik
  • 147 postów

Napisano 20 październik 2012 - 03:09

Witajcie.
Chciałbym, żeby w tym temacie każdy się pochwalił co ma za sprzęt Audio
moje to :
Sprzęt Audio
Kolumny:Altus 75,110.140,Alton 80,Scherzo 200
Wzmaki: Technics GX-100,PIONEER A-501R
I7-2600 3.4GHz, Prolimatech MegaShadows,Corsair Vengeance 2x8GB,Seagate 1TB Barracuda 7200.12 32MB SATA III,WD Caviar Black 1TB,Crucial M4 64GB,Kingston 120GB HyperX 3K,GeForce GTX570 1280MB DDR5 320bit,Cooler Master GX 650W Bronz,Fractal Design FD-CA-DEF-R4-BL-W,S19B300,Asus DRW-24B5ST

#2 graci26

graci26

    Dużo pisze

  • Użytkownik
  • 600 postów

Napisano 22 październik 2012 - 10:19

Alton 110 i diy new mildton 170
Wzmacniacza jeszcze brak.
Sprzet bedzie przybywac ale pokoj mnie ogranicza lekko :D

Sent from my Samsung :)

#3 slawekarek

slawekarek

    Początkujący

  • Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 22 listopad 2012 - 09:31

Posiadam kolumny Tonsil Mildton 80, ATech PP-90, wzmacniacz Philips FA-660 i Unitra ZRK AT9100 do tego CD Technics SL-PG590 (około 10 lat temu ten CD kosztował ponad 900 zł, wyższa półka), magnetofon kasetowy JVC TD-W304, korektor graficzny Diora FS-042, głośniki Tonsil GDS 30/30 i do tego komputer z (niestety) zintegrowaną kartą dźwiękowa Realtek ALC662 :/ Trochę w tym czasie się nazbierało, w nowym roku będą nowe plany :) Dokładnie mój sprzęt znajduje się w sygnaturze :) Zapraszam na mój kanał na YT, tam są filmiki z tymi sprzętami ;)

#4 Green-Ivan

Green-Ivan

    Bushi

  • Moderator
  • 9193 postów

Napisano 22 listopad 2012 - 09:32

Zmień sygnaturę na regulaminową maksymalnie 4 linie tekstu w 1920x1080 lub ją usunę.

NIE UDZIELAM PORAD IT NA PW!
 
"Gdy inni mówią o tobie źle, to nie odpłacaj złem, lecz raczej zastanów się nad tym, czy nie mogłeś sumienniej wykonywać swych obowiązków"
"Musisz w ten sposób ukształtować swoją duszę, by największy brutal nie odważył się zaczepić twojej osoby nawet wówczas, gdy najspokojniej sobie siedzisz".
"Wstyd jest jako blizna na drzewie, nie znika, lecz powiększa się z czasem" - Nitobe Inazō


#5 slawekarek

slawekarek

    Początkujący

  • Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 22 listopad 2012 - 09:38

Zmień sygnaturę na regulaminową maksymalnie 4 linie tekstu w 1920x1080 lub ją usunę.


Już zmieniłem.

#6 matidop

matidop

    ROG | Overclocker

  • Użytkownik
  • 10081 postów

Napisano 23 listopad 2012 - 12:52

Głośniki jakie posiadam (uniwersalne czyli urządzenia przenośne typu telefon,iPod oraz komputer czasami) to Creative T6100
Słuchawki: AKG K309 (uszkodzone, ale sprawne w 30%), Sennheiser HD201, Słuchawki od iPod Apple (nie używane), Sennheiser MX170 (obecnie pożyczone i niestety uszkodzone) oraz lada dzień będą nowe Laberg L100

#7 MarTum

MarTum

    Jestem ALFA I ROMEA

  • Użytkownik
  • 9415 postów

Napisano 23 listopad 2012 - 12:57

A ja posiadam sławetne MicroLab Solo 6C

Narazie podpięte do integry ze względu na to ,że starszy sprzęt poszedł na sprzedaż ,ale jeszcze trochę i doczekają sie Xonara lub coś w tym stylu

Sygnaturka.png


#8 Cerq

Cerq

    Dużo pisze

  • Użytkownik
  • 335 postów

Napisano 23 listopad 2012 - 06:48

Do kompa Creative cambirdge soundworks, taki starszy model ale gra na poziomie naprawde :)
Słuchawki kedo KH203- super zadowolony nie jestem, bo ostatnio łamią się w ręcach... ale zato wygodne :)
Jestem skromny i nie chwalę się komputerem pod każdym postem. :)

#9 Greg

Greg

    Forumowicz

  • Użytkownik
  • 177 postów

Napisano 25 listopad 2012 - 08:47

Mam jedynie Logitech Z906. Testuje je i po analogu z Audigy 4 jak i po Toslinku z Integry.
mam dynamicznie przydzielane IQ

#10 PiotrQ

PiotrQ

    AS Monaco FC

  • Użytkownik
  • 2128 postów

Napisano 25 listopad 2012 - 12:38

Ja na ogół używam wbudowanych głośników z LG Flatrona M2280df-pz. Mam jeszcze słuchawki Hama CS-408 a jak chce się poczuć w kinie lub robię imprezke to to podłączam swoją wieże Panasonic SA-AK27:) chciałem do niej podłączyć dodatkowo stare wieże Pioniera ale mają one inny opór.

#11 masaj007

masaj007

    Advanced Member

  • Użytkownik
  • 76 postów

Napisano 25 listopad 2012 - 04:01

U mnie bez zmian.
Cambridge Audio 640A + Cambridge Audio 640C + Infinity Alpha 30 + Sennheiser HD-485
Alienware M17xR4 3630QM/22GB 1600Mhz/7970M 2GB/Adata SX300 128GB+Vertex 3 120GB+Seagate 500GB/Windows 8 Pro/Logitech G700

#12 Guest_Chill3r_*

Guest_Chill3r_*
  • Guests

Napisano 14 styczeń 2013 - 10:05

ASUS D1
Sony MHC-EC79i
Superlux 668b

#13 finerek123

finerek123

    zal

  • Użytkownik
  • 4251 postów

Napisano 14 styczeń 2013 - 10:32

W PC : Asus Xonar DG
Amplituner : Yamaha RX-V373
Głośniki : Z kina domowego LG + subwoofer Yamaha
Słuchawki : SONY MDR-XD200

Nie, nie jestem wymagający co do audio :)

#14 Guest_Chill3r_*

Guest_Chill3r_*
  • Guests

Napisano 14 styczeń 2013 - 10:05

ASUS D1
Sony MHC-EC79i
Superlux 668b

#15 finerek123

finerek123

    zal

  • Użytkownik
  • 4251 postów

Napisano 14 styczeń 2013 - 10:32

W PC : Asus Xonar DG
Amplituner : Yamaha RX-V373
Głośniki : Z kina domowego LG + subwoofer Yamaha
Słuchawki : SONY MDR-XD200

Nie, nie jestem wymagający co do audio :)

#16 Koko

Koko

    .

  • Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 21 styczeń 2013 - 04:42

DIY Visaton VIB 130 TL
Pioneer A-676
Pioneer GR 777
Pioneer PD 8700


#17 graci26

graci26

    Dużo pisze

  • Użytkownik
  • 600 postów

Napisano 21 styczeń 2013 - 06:25

U mnie mała aktualizacja:
Tonsil Alton 110, Tonsil New Mildton 200, Goldstar-GSA 9320, Philips shp-1900+zalman zm-mic1

#18 fajtower

fajtower

    Advanced Member

  • Użytkownik
  • 98 postów

Napisano 21 styczeń 2013 - 08:30

Qpad qh-1339 polecam bardzo wygodne i co ważne wyciszają otoczeni jak i nie wydaja dźwięku na zewnątrz.
/Coolmaster ATCS840 /Asus Rampage 2 Extreme / i7 920 @ 4.0 Ghz / 6gb Corsair XMS3,PC3-12800/
EVGA 670 FTW/256GB Plextor M5 Pro Extreme/Corsair AX 1200w ATX /WIN Pro7 64bit/Klawiatura Razer Lycosa/
SteelSeries IKARI Laser/Słuchawki QPAD QH-1339/DELL U2410



Dołączona grafika

#19 informatyk96

informatyk96

    Advanced Member

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 147 postów

Napisano 25 luty 2013 - 10:30

U mnie mała aktualizacja:
Tonsil Alton 110, Tonsil New Mildton 200, Goldstar-GSA 9320, Philips shp-1900+zalman zm-mic1


No ladny sprzecik widze masz ;d widze altony i altusy jeszcze zyja ostatnio co raz wiecej w telewizji widze je xD
I7-2600 3.4GHz, Prolimatech MegaShadows,Corsair Vengeance 2x8GB,Seagate 1TB Barracuda 7200.12 32MB SATA III,WD Caviar Black 1TB,Crucial M4 64GB,Kingston 120GB HyperX 3K,GeForce GTX570 1280MB DDR5 320bit,Cooler Master GX 650W Bronz,Fractal Design FD-CA-DEF-R4-BL-W,S19B300,Asus DRW-24B5ST

#20 masaj007

masaj007

    Advanced Member

  • Użytkownik
  • 76 postów

Napisano 07 listopad 2013 - 10:52

To moze ja cos napisze. Nie slucham tyle co kiedys no i syn lubi sie bawic potencjometrem.
Ca 640c
Ca 640a
Jbl ls80-najnowszy nabytek. Wygladaja cudnie i graja tez niezle ale sa wielkie i mam klopot z dobrym ich ustawieniem. Kupilem w mega promocji


Tapniete z iPhona
Alienware M17xR4 3630QM/22GB 1600Mhz/7970M 2GB/Adata SX300 128GB+Vertex 3 120GB+Seagate 500GB/Windows 8 Pro/Logitech G700

#21 Siwy007

Siwy007

    Forumowicz

  • Użytkownik
  • 250 postów

Napisano 08 listopad 2013 - 03:09

Z ciekawości Andrzeju, ile dałeś za te JBLe i dlaczego pozbyłeś się infinity? ;)

#22 masaj007

masaj007

    Advanced Member

  • Użytkownik
  • 76 postów

Napisano 08 listopad 2013 - 03:35

3 500zł za parę bo były minimalnie zarysowane. Kolega Czarny ninja mi sprzedał. To jest kawał kolumny i trzeba mieć dużo miejsca aby postawić
Alienware M17xR4 3630QM/22GB 1600Mhz/7970M 2GB/Adata SX300 128GB+Vertex 3 120GB+Seagate 500GB/Windows 8 Pro/Logitech G700

#23 Waryjat

Waryjat

    AUDIO: wzmacniacz Renkforce HVA-8050 i kolumny ALTUS 110 !

  • Użytkownik
  • 690 postów

Napisano 09 listopad 2013 - 12:23

To i ja :D

Kolumny: Unitra Altus 110 po regeneracji :)
Tymczasowy wzmacniacz: Renkforce HVA-8050 :D
Wzmacniacz który będzie w następnym tygodniu: Pioneer SA-710
Słuchawki: Creative Sound Blaster Tactic 3D Sigma

Jak narazie 1 kolumna tylko gra :( bo w drugiej głośnik nisko tonowy lekko ,,pierdzi'' i kolega dzisiaj się nim zajmie :)

W życiu tak zaje******* dźwięku nie słyszałem :D I nie wiedziałem, że nasze Polskie stare kolumny takie coś potrafią :D

#24 Siwy007

Siwy007

    Forumowicz

  • Użytkownik
  • 250 postów

Napisano 12 listopad 2013 - 05:01

Miałem kiedyś okazję od Tomka kupić właśnie Paradigm Monitor 11v4 za śmieszne pieniądze, ale niestety nie kupiłem, a szkoda... Fajne kolumny są;)
Tak, że gratuluje Andrzeju dobrego sprzętu

#25 Green-Ivan

Green-Ivan

    Bushi

  • Moderator
  • 9193 postów

Napisano 12 listopad 2013 - 05:26

Ja na razie mam dobytek słaby tylko wzmacniacz Diora WS4421+ZgP 25-8-569 niestety z niskotonowych nie było,a nie było też funduszy na oryginalne Tonsile i padł wybór STX GDN 16/50.Jednak lepszy rydz niż nic.
Do tego mam Tonsil ZG15 czekają tylko na na wymianę zawieszeń w głośnikach GDN.
Planuje w ZgP 25-8-569 zrobić jakieś zwrotki i do tego jakieś terminale.
Chciałem kupić jakiś zestaw głośników 2.0 czy nawet 5.0 by zbędne przeczekały na lepsze czasy ,ale raczej nic ciekawego za 600-700zł nie znajdę.

NIE UDZIELAM PORAD IT NA PW!
 
"Gdy inni mówią o tobie źle, to nie odpłacaj złem, lecz raczej zastanów się nad tym, czy nie mogłeś sumienniej wykonywać swych obowiązków"
"Musisz w ten sposób ukształtować swoją duszę, by największy brutal nie odważył się zaczepić twojej osoby nawet wówczas, gdy najspokojniej sobie siedzisz".
"Wstyd jest jako blizna na drzewie, nie znika, lecz powiększa się z czasem" - Nitobe Inazō


#26 Siwy007

Siwy007

    Forumowicz

  • Użytkownik
  • 250 postów

Napisano 12 listopad 2013 - 08:40

E tam nie znajdziesz, wzmacniacz już masz, wystarczą tylko kolumny ;)
Odezwij się na PW to coś znajdziemy. Chociaż ja zrezygnowałem nawet z kolumn ostatnio, podobnie jak powoli rezygnuje z CD. Teraz tylko winyl i słuchawki, niedługo planuje zrobić sobie małe DIY - czyli wzmacniacz lampowy do słuchawek (Beyerdynamic dt990). Raczej nie będzie problemow :)

#27 MarTum

MarTum

    Jestem ALFA I ROMEA

  • Użytkownik
  • 9415 postów

Napisano 12 listopad 2013 - 08:42

A ja posiadam sławetne MicroLab Solo 6C

Narazie podpięte do integry ze względu na to ,że starszy sprzęt poszedł na sprzedaż ,ale jeszcze trochę i doczekają sie Xonara lub coś w tym stylu



To ja zaktualizuję sytuację:

Nadal Microlaby SOLO 6C ale wspomagane przez ASUS XONAR D2/PM, połączone kablami MELODICA

Sygnaturka.png


#28 Waryjat

Waryjat

    AUDIO: wzmacniacz Renkforce HVA-8050 i kolumny ALTUS 110 !

  • Użytkownik
  • 690 postów

Napisano 13 listopad 2013 - 02:01

No mi już kumpel zrobił niskotonowca i robię zadymę w bloku :D A już myślałem, że kable 2.5mm nie wejdą :D


Zdjęcia: http://img9.imagesha...9/7438/7s4n.jpg http://img543.images...3/2843/9ukq.jpg słaba jakość ... i tak postawione bo ostatnio miałem kabelki po 2 metry długości :D

Czekam jeszcze na wzmacniacz Pioneer sa-710 i zobaczę czy lepiej zagra od tego renkforca :D

#29 Siwy007

Siwy007

    Forumowicz

  • Użytkownik
  • 250 postów

Napisano 13 listopad 2013 - 04:09

Mam dziwne wrażenie, że pioneer jednak nie zagra lepiej ;)
Zagra pewnie odrobinę inaczej, ale wątpie, że wychwycisz jakieś większe różnice na 110tkach.

#30 PC Ekspert

PC Ekspert

    Stały bywalec

  • Użytkownik
  • 1126 postów

Napisano 13 listopad 2013 - 10:23

No to i ja się pochwalę :P

Asus Xonar DX + Pioneer VSX-420 + Kolumny 3.0 DIY oparte na Tonsilach + Słuchwaki Panasonic RP-HTF295

Może to nie najwyższa półka ale gra bardzo przyzwoicie tak w muzyce jak i filmach i grach.

CPU: AMD Athlon II X4 635 2,9 GHz + SilentiumPC Fortis HE1225 |MB: Asus M4A77TD Pro/U3S6 |RAM: 2GB DDR3 Goodram |GPU: Gigabyte GeForce GTX660 2GB DDR5 |Audio: Asus Xonar DX |Case: Zalman Z9 U3 |PSU: OCZ ZT650W |DVD: LG GH22NS50 |HDD: Samsung HD502HJ (500 GB) + Western Digital WD10EALX-009BA0 (1 TB) |OS: Windows 7 HP 64 Bit ITPC Gamers League


#31 Waryjat

Waryjat

    AUDIO: wzmacniacz Renkforce HVA-8050 i kolumny ALTUS 110 !

  • Użytkownik
  • 690 postów

Napisano 14 listopad 2013 - 03:49

Mam dziwne wrażenie, że pioneer jednak nie zagra lepiej ;)
Zagra pewnie odrobinę inaczej, ale wątpie, że wychwycisz jakieś większe różnice na 110tkach.


No zobaczymy:P kumpel przyniesie i zobaczymy w końcu albo ten renk albo pionner wszystko za darmo to sobie wybiorę :P :D Nie wiem dlaczego boję się rozgłosić te 110 na tym renkforce :D max dam 8 oczek a jest 20 :D przy ośmiu oczkach u kumpla piętro wyżej całkiem po innej stronie mieszka niż ja podłoga mu się trzęsie :D

#32 Green-Ivan

Green-Ivan

    Bushi

  • Moderator
  • 9193 postów

Napisano 14 listopad 2013 - 04:12

Ja teraz zbieram pieniądze na jakiś lepszy wzmacniacz lub ewentualnie poszukać jakąś hybyrde lampowo-tranzystorową lub ewentualnie jakąś tańszą lampę przy odrobinie szczęścia.
Myślałem nad takim czymś.
http://www.ceneo.pl/9073798
Może Siwy coś o tym cudzie wie.

NIE UDZIELAM PORAD IT NA PW!
 
"Gdy inni mówią o tobie źle, to nie odpłacaj złem, lecz raczej zastanów się nad tym, czy nie mogłeś sumienniej wykonywać swych obowiązków"
"Musisz w ten sposób ukształtować swoją duszę, by największy brutal nie odważył się zaczepić twojej osoby nawet wówczas, gdy najspokojniej sobie siedzisz".
"Wstyd jest jako blizna na drzewie, nie znika, lecz powiększa się z czasem" - Nitobe Inazō


#33 Siwy007

Siwy007

    Forumowicz

  • Użytkownik
  • 250 postów

Napisano 14 listopad 2013 - 06:22

Niestety, czasy kiedy szukałem nowości w świecie audio skończyły się na czwartej serii paradigm monitor, więc dawno temu - wtedy nie było tego "wynalazku". Za tą cene jednak nie szukałbym tego. Kup Yamahe Pianocraft e810. Ma świetny wzmacniacz słuchawkowy, niezłe kolumny i dźwięk, którego długo się nie zapomina. Słuchałem ją setki razy i za każdym razem mnie oczarowała. Wersja z subwooferem gra równie dobrze, jak zwykle stereo - ale zdecydowanie ładniej wypełnia niskie rejestry i nie męczy.

#34 Green-Ivan

Green-Ivan

    Bushi

  • Moderator
  • 9193 postów

Napisano 14 listopad 2013 - 06:25

Jak dopadnę gdzieś w styczniu/lutym za ok.1000zł to może przygarnę taką wieże.
Chociaż wątpię bym znalazł jak jest taka dobra.

NIE UDZIELAM PORAD IT NA PW!
 
"Gdy inni mówią o tobie źle, to nie odpłacaj złem, lecz raczej zastanów się nad tym, czy nie mogłeś sumienniej wykonywać swych obowiązków"
"Musisz w ten sposób ukształtować swoją duszę, by największy brutal nie odważył się zaczepić twojej osoby nawet wówczas, gdy najspokojniej sobie siedzisz".
"Wstyd jest jako blizna na drzewie, nie znika, lecz powiększa się z czasem" - Nitobe Inazō


#35 Siwy007

Siwy007

    Forumowicz

  • Użytkownik
  • 250 postów

Napisano 14 listopad 2013 - 06:34

Możesz polować na model niżej, tj 410. Różni się tym, że nie ma napędu dvd.

#36 Waryjat

Waryjat

    AUDIO: wzmacniacz Renkforce HVA-8050 i kolumny ALTUS 110 !

  • Użytkownik
  • 690 postów

Napisano 15 listopad 2013 - 03:08

Chyba jednak zostanę przy pioneer sa 710 :P Słychać od razu, że gra troszkę czyściej ale ma mniejszy bass co troszkę mnie denerwuje ale co inna piosenka to inny bass i w renkorce muszę zmniejszać albo zwiększać co mi się nie chce :D a w pioneer jest bass równy , kij zobaczę do jutra i sobie wybiorę :D

Ale i tak nie mam co narzekać bo ten sprzęt mam za darmo :D

#37 masaj007

masaj007

    Advanced Member

  • Użytkownik
  • 76 postów

Napisano 02 grudzień 2013 - 08:44

Dzisiaj zrobiłem sobie prezent świąteczny i zamówiłem -amplifier' class='bbc_url' title='Zewnętrzny odnośnik' rel='nofollow external'>CA 851A.
Mam nadzieję, że w środę mój syn da mi przetestować nową zabawkę. Teraz tylko muszę dotrwać do urodzin i dokupić 851C
Alienware M17xR4 3630QM/22GB 1600Mhz/7970M 2GB/Adata SX300 128GB+Vertex 3 120GB+Seagate 500GB/Windows 8 Pro/Logitech G700

#38 PC Ekspert

PC Ekspert

    Stały bywalec

  • Użytkownik
  • 1126 postów

Napisano 02 grudzień 2013 - 09:04

Nawet fajny tylko szkoda że, tylko do stereo.

CPU: AMD Athlon II X4 635 2,9 GHz + SilentiumPC Fortis HE1225 |MB: Asus M4A77TD Pro/U3S6 |RAM: 2GB DDR3 Goodram |GPU: Gigabyte GeForce GTX660 2GB DDR5 |Audio: Asus Xonar DX |Case: Zalman Z9 U3 |PSU: OCZ ZT650W |DVD: LG GH22NS50 |HDD: Samsung HD502HJ (500 GB) + Western Digital WD10EALX-009BA0 (1 TB) |OS: Windows 7 HP 64 Bit ITPC Gamers League


#39 masaj007

masaj007

    Advanced Member

  • Użytkownik
  • 76 postów

Napisano 02 grudzień 2013 - 09:09

Dlaczego szkoda? Ja słucham głównie muzyki a uwierz mi, że film na tym też będzie świetnie słychać. Kiedyś myślałem nad rozbudową systemu do 5.1 ale nie miał bym czasu na jego wykorzystanie
Alienware M17xR4 3630QM/22GB 1600Mhz/7970M 2GB/Adata SX300 128GB+Vertex 3 120GB+Seagate 500GB/Windows 8 Pro/Logitech G700

#40 Green-Ivan

Green-Ivan

    Bushi

  • Moderator
  • 9193 postów

Napisano 02 grudzień 2013 - 10:29

Wzmacniacz fajny ,jestem w szoku tylko wielkością tej cewki.
PC Ekspert Porządny zestaw kolumn 2.0 potrafi zaskoczyć tym co potrafi bez pomocy żadnych pobocznych kolumn.

NIE UDZIELAM PORAD IT NA PW!
 
"Gdy inni mówią o tobie źle, to nie odpłacaj złem, lecz raczej zastanów się nad tym, czy nie mogłeś sumienniej wykonywać swych obowiązków"
"Musisz w ten sposób ukształtować swoją duszę, by największy brutal nie odważył się zaczepić twojej osoby nawet wówczas, gdy najspokojniej sobie siedzisz".
"Wstyd jest jako blizna na drzewie, nie znika, lecz powiększa się z czasem" - Nitobe Inazō


#41 KuboxGaming

KuboxGaming

    Jestem tu często

  • Użytkownik
  • 1104 postów

Napisano 02 grudzień 2013 - 10:38

Ja nie mam się czym chwalić, głośniki to samsung sms 7841 :(
Na moje szczęście nie używam ich tylko sluchawek creative draco :D

CPU: Intel Pentium G3258 @4,2GHz

MOBO: MSI Z97-G43

GPU: Msi Radeon R9 280X

RAM: 8GB 1600MHz

HDD: Seagete 320gb

PSU: XFX TS 550


#42 Cryzys3

Cryzys3

    Brat Ramzesa

  • Użytkownik
  • 439 postów

Napisano 03 grudzień 2013 - 12:03

Aktualnie w domu coś takiego ( Sprzęt samochodowy )

Dołączona grafika SPLX 2x500W ^

Dołączona grafika 500W Sub

A zasila to wszystko to cacuszko moc wyjściowa 1100W był jeszcze wzmacniacz samochodowy ale sprzedałemDołączona grafika

Nie daje więcej niż 60 % mocy wieży bo już nie jeden Sub lub głośnik poleciał w kosmos :D

W aucie miałem coś takiego Dołączona grafika

#43 PC Ekspert

PC Ekspert

    Stały bywalec

  • Użytkownik
  • 1126 postów

Napisano 03 grudzień 2013 - 02:02

Dlaczego szkoda? Ja słucham głównie muzyki a uwierz mi, że film na tym też będzie świetnie słychać. Kiedyś myślałem nad rozbudową systemu do 5.1 ale nie miał bym czasu na jego wykorzystanie


Prawda jest taka że, wszystko zależy od tego kto dany sprzęt i do czego potrzebuje. Ja nie twierdzę że, sprzęty stereo są złe. Wręcz przeciwnie. Sam jak wcześniej w tym wątku wspomniałem, posiadam amplituner 5.1, ale na chwile obecną tylko dlatego że, lubię sobie czasem jakiś film w 5.1 obejrzeć (tak na prawdę w 3.0 bo nie mam suba a, tylne odłączyłem bo mam za mały pokój). Na początku jak ten amplituner kupiłem to słuchałem muzyki w 5.1 po przerobieniu przez Dolby Pro Logic IIx, ale mi się to trochę znudziło bo do tego trzeba mieć na prawdę dobrze zrealizowany materiał (chodzi mi tu o dobrą stereofonię). Więc z powrotem przerzuciłem się na słuchawki. Jakbym nie oglądał filmów to bym pewnie też kupił wzmacniacz stereo albo został przy swojej wieży z Panasonica, która ma niezłego kompa. Najważniejsze jest to żeby dany sprzęt nam pasował i żebyśmy byli z niego zadowoleni. :)

Wzmacniacz fajny ,jestem w szoku tylko wielkością tej cewki.
PC Ekspert Porządny zestaw kolumn 2.0 potrafi zaskoczyć tym co potrafi bez pomocy żadnych pobocznych kolumn.


Green-Ivan Też o tym słyszałem ale, nie mam zamiaru się z Tobą kłócić na ten temat bo to nie ma sensu. Każdy lubi to co woli. Jeden stereo a, drugi 5.1. A na kinie domowym z prawdziwego zdarzenia z porządnymi kolumnami na froncie tez można słuchać muzyki w stereo w przyzwoitej jakości. :)

CPU: AMD Athlon II X4 635 2,9 GHz + SilentiumPC Fortis HE1225 |MB: Asus M4A77TD Pro/U3S6 |RAM: 2GB DDR3 Goodram |GPU: Gigabyte GeForce GTX660 2GB DDR5 |Audio: Asus Xonar DX |Case: Zalman Z9 U3 |PSU: OCZ ZT650W |DVD: LG GH22NS50 |HDD: Samsung HD502HJ (500 GB) + Western Digital WD10EALX-009BA0 (1 TB) |OS: Windows 7 HP 64 Bit ITPC Gamers League


#44 masaj007

masaj007

    Advanced Member

  • Użytkownik
  • 76 postów

Napisano 03 grudzień 2013 - 10:08

Niestety ale amplituner 5.1, który mógłby się równać z takim wzmacniaczem będzie kosztował przynajmniej 4 razy tyle. Można kombinować ze podłączeniem wzmaka pod ampli i zasilenie tylko frontów ale trzeba mieć do tego dobre kolumny 5.1 i odpowiednie pomieszczenie.
Każdy powinien sprawdzić co zajmuje mu najwięcej czasu. Jeżeli muzyka to strereo a jeżeli filmy to 5.1/71.
Alienware M17xR4 3630QM/22GB 1600Mhz/7970M 2GB/Adata SX300 128GB+Vertex 3 120GB+Seagate 500GB/Windows 8 Pro/Logitech G700

#45 Siwy007

Siwy007

    Forumowicz

  • Użytkownik
  • 250 postów

Napisano 03 grudzień 2013 - 12:52

Dokładnie Andrzeju :)
Ale o ile pamiętam miałeś kiedyś już styczność z CA?
Nie pamiętam już kto miał jaki sprzęt za czasów IDG. Pamiętam tylko sprzęt śp. Skibusa, bo często o nim mówił. tj Supernait i AmstaffMini.
Cryzys3 nie 1100W tylko 11W :D
A dlatego głośniki poleciały w kosmos, bo sprzęt jest za słaby żeby to wysterować.

#46 masaj007

masaj007

    Advanced Member

  • Użytkownik
  • 76 postów

Napisano 03 grudzień 2013 - 04:11

Siwy007 dalej mam CA 640A i 640C, które kiedyś miał Bartek. Sprzedał mi je jak się przesiadł na Naima. Jak chcesz to są do wzięcia.
Alienware M17xR4 3630QM/22GB 1600Mhz/7970M 2GB/Adata SX300 128GB+Vertex 3 120GB+Seagate 500GB/Windows 8 Pro/Logitech G700

#47 Cryzys3

Cryzys3

    Brat Ramzesa

  • Użytkownik
  • 439 postów

Napisano 03 grudzień 2013 - 04:44

Cryzys3 nie 1100W tylko 11W :D
A dlatego głośniki poleciały w kosmos, bo sprzęt jest za słaby żeby to wysterować.


11W to ja mam głośniczki przy kompie . Jak piszę 1100 W to wiem co piszę , Sprzęt za słaby weź mnie nie rozśmieszaj jak słaby sprzęt może spalić kolumny Technicsa ?? . Ta wieża moje Alpine z samochodu zasilała i było mało dopiero wzmacniacz pomagał . Głośniki się palą jak dostają więcej mocy niż są w stanie znieść . Zaraz mi napiszesz iż moje Alpine mają 12 W haha

#48 kaszub1136

kaszub1136

    Gnębiciel gimbusów

  • Główny Moderator
  • 1068 postów

Napisano 03 grudzień 2013 - 04:59

I kolejny mądry który sam sobie udowadnia że nie ma pojęcia o czym mówi.
Po 1 - moc końcówki jaką napędzasz kolumny głośnikowe. Jeżeli podajesz na nie przesterowany sygnał wyżyłowany z resztek sił końcówki mocy to szybciej upieczesz głośniki niż podając im mocniejszy sygnał. Zazwyczaj kolumny które mają powiedzmy 100W w RMS spokojnie wytrzymują dobrej jakości sygnał 150W i to nie jest żadna ściema tylko sprawdzona niejednokrotnie teza. Moc jest podawana głównie w RMS i to moc którą kolumna przyjmuje non stop bez uszkodzenia, ale jest też moc momentalna, którą można przez jakiś czas (w głośniejszych partiach pasma) podać kolumnie która też to wytrzyma. (W piątek grałem na drobnym pokazie tanecznym, gdzie miałem dwie kolumny 150W RMS i spokojnie cały czas przyjmowały moc 150-250W bez kompletnie żadnych zniekształceń bo były napędzane porządnym końcem 400W)
2 - impedancja. Jeżeli sam składałeś ten zestaw to powinieneś wiedzieć ile Ohm ma kolumna i jaki koniec do niej dobrać.
3 - jeżeli jest to zestaw autorski to powinieneś zastosować odpowiednią zwrotnicę która prawidłowo rozdzieli sygnał między dołem a górą na poszczególne głośniki w kolumnie, co po części może uchronić głośniki przed "spaleniem".

Jeżeli wszystkiego ładnie przypilnujesz przy wyborze sprzętu to nic nie ma prawa się "spalić".


@edyta:
Pofatygowałem się i znalazłem manual od twojego "cacuszka". Jak się okazuje to dziwnym cudem wyparowały te twoje Waty:
Continuous RMS power output
85 + 85 watts (6 ohms at 1 kHz, 5% THD

PC: MSI Z170 Krait Gaming || I5-6600K + Enermax ETS-T40-W || 16GB DDR4 || Gigabyte GTX 770 OC 2GB || Crucial MX200 250GB || Crucial MX100 256GB || Fractal Design Arc Midi R2 || OCZ MXS 600W 80+

Work: Asus P8H77-I || Intel I3-2120 || 8GB DDR3 || MSI GTX 750Ti GAMING 2GB || Plextor M6V 128GB || WD Blue 500GB || Phanteks Enthoo EVOLV ITX || OCZ ZT 550W

MAC: Apple MacBook Air MD760PL/A || i5-4250U HD5000 || 4GB DRR3 || 128 GB SSD PCIe || 13,3" WXGA+
Ultrabook: Asus S46CA || I3-3217U HD4000 || 4GB DDR3 || OCZ Agility 3 120GB + 24GB SSD || 14' WXGA
Serwer: Gigabyte GA-J1900N-D3V || HTPC - Asrock AD2550B-ITX


#49 Cryzys3

Cryzys3

    Brat Ramzesa

  • Użytkownik
  • 439 postów

Napisano 03 grudzień 2013 - 05:18

@kaszub1136

Spaliłem jedne końcówki mocy w zmacniaczu Unitry o ile pamiętam kolumnami o niskiej mocy (100W 4 Ohm ) wzmacniak niby miał więcej mocy na wyjściu niż kolumna

Po 1 primo SPLX ma 500W max jeden RMS a subwoofer ma też 500 W jest to BlauPunkt po małym remoncie . Wszystkie ładnie grają . Podłączone pod osobne kanały . Odróżniam moc wyjściową od wejściowej

Po 2 primo : Wszystkie kolumny mają taką samą oporność jak wieżą 8 Ohm na kanał

Po 3 primo : Zestaw składałem sam ale wtedy jeszcze miałem wzmacniacz (Samochodowy 500W) podłączony pod linię 12V pod zasilacz od komputera . O jakiej zwrotnicy mówisz np chce aby przez Sub leciał sam bass a przez SPLX reszta podasz link do takiej w miarę taniej

#50 kaszub1136

kaszub1136

    Gnębiciel gimbusów

  • Główny Moderator
  • 1068 postów

Napisano 03 grudzień 2013 - 05:27

Zacznijmy od tego czy pamiętasz jaka była dopuszczalna minimalna impedancja na tej końcówce od Unitry? Jeżeli podpiąłeś 4 Ohm'owe kolumny do 6/8 Ohm'owej końcówki to nic dziwnego że po jakimś czasie padnie.

I tutaj sam widzisz że mamy sprzeczne dane. Twoja wieża jest przystosowana i fabrycznie była sprzedawana z paczkami 85W na 6 Ohm. Ty podpinasz paczki o mocy 500W i wyższej impedancji przez co wieża nie daje rady i jej faktyczna moc wyjściowa to pewnie coś koło 70W (+/-). Z tego wynika że jeżeli przesterujesz sygnał to:
1. Koniec dostanie po dupie.
2. Kolumny dostaną przesterowany sygnał i też im się oberwie.

Jak chcesz się czegoś dowiedzieć o zwrotnicach to zapraszam do lektury: http://www.elektroda...c320515-30.html

PC: MSI Z170 Krait Gaming || I5-6600K + Enermax ETS-T40-W || 16GB DDR4 || Gigabyte GTX 770 OC 2GB || Crucial MX200 250GB || Crucial MX100 256GB || Fractal Design Arc Midi R2 || OCZ MXS 600W 80+

Work: Asus P8H77-I || Intel I3-2120 || 8GB DDR3 || MSI GTX 750Ti GAMING 2GB || Plextor M6V 128GB || WD Blue 500GB || Phanteks Enthoo EVOLV ITX || OCZ ZT 550W

MAC: Apple MacBook Air MD760PL/A || i5-4250U HD5000 || 4GB DRR3 || 128 GB SSD PCIe || 13,3" WXGA+
Ultrabook: Asus S46CA || I3-3217U HD4000 || 4GB DDR3 || OCZ Agility 3 120GB + 24GB SSD || 14' WXGA
Serwer: Gigabyte GA-J1900N-D3V || HTPC - Asrock AD2550B-ITX




Dodaj odpowiedź



  


Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

  Copyright power by: ITPC.NET.PL