Skocz do zawartości

  •         

Zdjęcie

GeForce GT610 2GB vs geforce 9800GT


34 odpowiedzi w tym temacie

#1 axeltechnologygame

axeltechnologygame

    Forumowicz

  • Użytkownik
  • 267 postów

Napisano 10 październik 2012 - 09:55

Siema chciał bym kupić sobie którąś z tych kart, ale nie wiem która jest będzie lepsza dodam jeszcze, że GT610 2GB nowa kosztuje 170zł, a geforce 9800GT nawet 200zł używana

PC:
Win 10 PRO x64 - C2Q Q9400 - Gigabyte GTX 660 - Adata DDR32x4GB - Asus P5G41T
OCZ CoreXStream 500W - WD 160GB - Seagate Barracuda 500GB Samsung TV 32


#2 andzus12

andzus12

    Major

  • Użytkownik
  • 3979 postów

Napisano 10 październik 2012 - 02:06

podaj budżet na kartę
a moc i markę zasilacza też podaj

CrewRank-britain-1.pngsignature.png

 

Major


#3 Green-Ivan

Green-Ivan

    Bushi

  • Moderator
  • 9220 postów

Napisano 10 październik 2012 - 02:12

Na pewno mocniejszy będzie 9800GT od GT610.Na twoim miejscu w okolicy 200zł szukał bym GTS250 lub HD4850 tylko mówię z góry że nie wiem czy twój zasilacz podoła z którąkolwiek z powyższych kart oprócz GT610.

NIE UDZIELAM PORAD IT NA PW!
 
"Gdy inni mówią o tobie źle, to nie odpłacaj złem, lecz raczej zastanów się nad tym, czy nie mogłeś sumienniej wykonywać swych obowiązków"
"Musisz w ten sposób ukształtować swoją duszę, by największy brutal nie odważył się zaczepić twojej osoby nawet wówczas, gdy najspokojniej sobie siedzisz".
"Wstyd jest jako blizna na drzewie, nie znika, lecz powiększa się z czasem" - Nitobe Inazō


#4 SilenS

SilenS

    Master

  • Użytkownik
  • 929 postów

Napisano 10 październik 2012 - 02:12

GTS-a 250 podoła... z HD4850 na styk może być .

#5 andzus12

andzus12

    Major

  • Użytkownik
  • 3979 postów

Napisano 10 październik 2012 - 02:14

jeszcze zależy jakiej firmy zasilacz

CrewRank-britain-1.pngsignature.png

 

Major


#6 Green-Ivan

Green-Ivan

    Bushi

  • Moderator
  • 9220 postów

Napisano 10 październik 2012 - 02:16

Z tego co pamiętam jak autor kiedyś pisał to jakiś no name.Przydała by się wymiana chociaż by na najtańszego fortrona.

NIE UDZIELAM PORAD IT NA PW!
 
"Gdy inni mówią o tobie źle, to nie odpłacaj złem, lecz raczej zastanów się nad tym, czy nie mogłeś sumienniej wykonywać swych obowiązków"
"Musisz w ten sposób ukształtować swoją duszę, by największy brutal nie odważył się zaczepić twojej osoby nawet wówczas, gdy najspokojniej sobie siedzisz".
"Wstyd jest jako blizna na drzewie, nie znika, lecz powiększa się z czasem" - Nitobe Inazō


#7 andzus12

andzus12

    Major

  • Użytkownik
  • 3979 postów

Napisano 10 październik 2012 - 02:17

na allegro ocz corexstream jest za 150zł więc tanio

CrewRank-britain-1.pngsignature.png

 

Major


#8 Green-Ivan

Green-Ivan

    Bushi

  • Moderator
  • 9220 postów

Napisano 10 październik 2012 - 02:19

Tylko jak autor chce wydać około 200zł na grafikę to szczerze wątpię zęby wydał 150zł na zasilacz.

NIE UDZIELAM PORAD IT NA PW!
 
"Gdy inni mówią o tobie źle, to nie odpłacaj złem, lecz raczej zastanów się nad tym, czy nie mogłeś sumienniej wykonywać swych obowiązków"
"Musisz w ten sposób ukształtować swoją duszę, by największy brutal nie odważył się zaczepić twojej osoby nawet wówczas, gdy najspokojniej sobie siedzisz".
"Wstyd jest jako blizna na drzewie, nie znika, lecz powiększa się z czasem" - Nitobe Inazō


#9 andzus12

andzus12

    Major

  • Użytkownik
  • 3979 postów

Napisano 10 październik 2012 - 02:24

jeszcze nie podał budżetu napisał tylko że używka 9800 tyle kosztuje

CrewRank-britain-1.pngsignature.png

 

Major


#10 axeltechnologygame

axeltechnologygame

    Forumowicz

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 267 postów

Napisano 10 październik 2012 - 02:48

fortron 500W
Zapłacić mogę 200zł bo tylko tak się wyrobie bo chcem sobie kupić jeszcze nową płyte i 8gb ram nowy dysk i monitor dlatego tylko 200zł chcem dać na karte grafiki

PC:
Win 10 PRO x64 - C2Q Q9400 - Gigabyte GTX 660 - Adata DDR32x4GB - Asus P5G41T
OCZ CoreXStream 500W - WD 160GB - Seagate Barracuda 500GB Samsung TV 32


#11 Green-Ivan

Green-Ivan

    Bushi

  • Moderator
  • 9220 postów

Napisano 10 październik 2012 - 02:53

Jeśli zasilacz jaki masz lub będziesz miał to fortron. To spokojna głowa szukaj HD4850 lub HD4870.Na allegro jest Powercolor HD4870 + scythe musashi za 250zł. Moim zdaniem warto ją rozważyć.Samo chłodzenie warte około 90zł.

NIE UDZIELAM PORAD IT NA PW!
 
"Gdy inni mówią o tobie źle, to nie odpłacaj złem, lecz raczej zastanów się nad tym, czy nie mogłeś sumienniej wykonywać swych obowiązków"
"Musisz w ten sposób ukształtować swoją duszę, by największy brutal nie odważył się zaczepić twojej osoby nawet wówczas, gdy najspokojniej sobie siedzisz".
"Wstyd jest jako blizna na drzewie, nie znika, lecz powiększa się z czasem" - Nitobe Inazō


#12 axeltechnologygame

axeltechnologygame

    Forumowicz

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 267 postów

Napisano 10 październik 2012 - 03:49

Dzięki,a lepsza jest od 9800GT?
I jeszcze takie pytanie jak to możliwe, że karta 512mb może być lepsza od karty która mam 2gb?

PC:
Win 10 PRO x64 - C2Q Q9400 - Gigabyte GTX 660 - Adata DDR32x4GB - Asus P5G41T
OCZ CoreXStream 500W - WD 160GB - Seagate Barracuda 500GB Samsung TV 32


#13 graci26

graci26

    Dużo pisze

  • Użytkownik
  • 606 postów

Napisano 10 październik 2012 - 04:24

To teraz powiedz mi jak karta warta 200zł(twoja gt610 2gb) może być lepsza od karty za 800zł(np. gtx560ti 1gb) ? :D
Ilość pamięci to nie wszystko. Black mówił wczoraj na live, że nawet jak byś miał 10gb to i tak by była kicha :). 4870 jest lepsza od 9800gt.

#14 axeltechnologygame

axeltechnologygame

    Forumowicz

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 267 postów

Napisano 10 październik 2012 - 04:28

Wszytko już mi jasne, ale jednak chyba kupie gt610
Wystarczy mi to by jakos w bf3 pograc na low i w nfs'a the run

PC:
Win 10 PRO x64 - C2Q Q9400 - Gigabyte GTX 660 - Adata DDR32x4GB - Asus P5G41T
OCZ CoreXStream 500W - WD 160GB - Seagate Barracuda 500GB Samsung TV 32


#15 graci26

graci26

    Dużo pisze

  • Użytkownik
  • 606 postów

Napisano 10 październik 2012 - 04:30

Oj uparty jesteś... Rób co chcesz, do niczego nie będę cię zmuszał ale będziesz potem żałował.

#16 andzus12

andzus12

    Major

  • Użytkownik
  • 3979 postów

Napisano 10 październik 2012 - 04:32

nie bądź głupi koledzy ci napisali najlepsze karty za tą cenę a taki shit chcesz wziąć nie sugeruj się tym że to 610; 8800gts jest od niej lepsza

CrewRank-britain-1.pngsignature.png

 

Major


#17 axeltechnologygame

axeltechnologygame

    Forumowicz

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 267 postów

Napisano 10 październik 2012 - 04:35

Nie widze zadnego HD 4870 do 200zł tansze są to tylko do licytacji

PC:
Win 10 PRO x64 - C2Q Q9400 - Gigabyte GTX 660 - Adata DDR32x4GB - Asus P5G41T
OCZ CoreXStream 500W - WD 160GB - Seagate Barracuda 500GB Samsung TV 32


#18 graci26

graci26

    Dużo pisze

  • Użytkownik
  • 606 postów

Napisano 10 październik 2012 - 04:36

Jak kupisz 9800, 4850 albo 4870 to może nawet przy obecnym procesorze zagrasz w BF3 na niskich/srednich ale to zależy od rozdzielczości. Ja na 4 rdzeniowym Phenomie II x4 i podkręconej fabrycznie 9800gt gram w bf 3 na średnio-wysokich przy 2180x1024 :)
PS.Za 220zł z wysyłką gratis masz Asusa HD4870 512mb :)

#19 axeltechnologygame

axeltechnologygame

    Forumowicz

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 267 postów

Napisano 10 październik 2012 - 04:46

Zastanowie się jeszcze którą wybiore czy 9800 czy hd4870 a roździelczość mojego ekranu to 1280 na 960

PC:
Win 10 PRO x64 - C2Q Q9400 - Gigabyte GTX 660 - Adata DDR32x4GB - Asus P5G41T
OCZ CoreXStream 500W - WD 160GB - Seagate Barracuda 500GB Samsung TV 32


#20 SilenS

SilenS

    Master

  • Użytkownik
  • 929 postów

Napisano 10 październik 2012 - 04:51

4870 kolego.

#21 graci26

graci26

    Dużo pisze

  • Użytkownik
  • 606 postów

Napisano 10 październik 2012 - 04:56

To bez problemu myślę średnie w BF3 da rade :)

#22 Green-Ivan

Green-Ivan

    Bushi

  • Moderator
  • 9220 postów

Napisano 10 październik 2012 - 06:31

Nie wiem czy znalazłeś tą HD4870 co pisałem z chłodzeniem scythe musashi. Jednak powiem ci że to by była opłacalna inwestycja bo to chłodzenie pasuje na szereg innych konstrukcji.

NIE UDZIELAM PORAD IT NA PW!
 
"Gdy inni mówią o tobie źle, to nie odpłacaj złem, lecz raczej zastanów się nad tym, czy nie mogłeś sumienniej wykonywać swych obowiązków"
"Musisz w ten sposób ukształtować swoją duszę, by największy brutal nie odważył się zaczepić twojej osoby nawet wówczas, gdy najspokojniej sobie siedzisz".
"Wstyd jest jako blizna na drzewie, nie znika, lecz powiększa się z czasem" - Nitobe Inazō


#23 axeltechnologygame

axeltechnologygame

    Forumowicz

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 267 postów

Napisano 10 październik 2012 - 06:34

Nie wiem czy znalazłeś tą HD4870 co pisałem z chłodzeniem scythe musashi. Jednak powiem ci że to by była opłacalna inwestycja bo to chłodzenie pasuje na szereg innych konstrukcji.


Widziałem tą grafe

PC:
Win 10 PRO x64 - C2Q Q9400 - Gigabyte GTX 660 - Adata DDR32x4GB - Asus P5G41T
OCZ CoreXStream 500W - WD 160GB - Seagate Barracuda 500GB Samsung TV 32


#24 Green-Ivan

Green-Ivan

    Bushi

  • Moderator
  • 9220 postów

Napisano 10 październik 2012 - 06:37

Na stronie producenta jest podane dość sporo kart na które pasuje to chłodzenie ,a w internecie posiadacze znajdują nowe możliwości montażu go na innych modelach kart graficznych.Tak bierz to co ci pisałem nie dość że masz dobrą grafikę to masz jeszcze chłodzenie które pół roku temu w jednym ze sklepów kosztowało 130zł.

NIE UDZIELAM PORAD IT NA PW!
 
"Gdy inni mówią o tobie źle, to nie odpłacaj złem, lecz raczej zastanów się nad tym, czy nie mogłeś sumienniej wykonywać swych obowiązków"
"Musisz w ten sposób ukształtować swoją duszę, by największy brutal nie odważył się zaczepić twojej osoby nawet wówczas, gdy najspokojniej sobie siedzisz".
"Wstyd jest jako blizna na drzewie, nie znika, lecz powiększa się z czasem" - Nitobe Inazō


#25 axeltechnologygame

axeltechnologygame

    Forumowicz

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 267 postów

Napisano 23 grudzień 2012 - 06:38

Jednak wezmę HD 4870

PC:
Win 10 PRO x64 - C2Q Q9400 - Gigabyte GTX 660 - Adata DDR32x4GB - Asus P5G41T
OCZ CoreXStream 500W - WD 160GB - Seagate Barracuda 500GB Samsung TV 32


#26 matidop

matidop

    ROG | Overclocker

  • Użytkownik
  • 10084 postów

Napisano 23 grudzień 2012 - 07:34

Słaby zasilacz...

#27 Guest_marcin21164_*

Guest_marcin21164_*
  • Guests

Napisano 23 grudzień 2012 - 07:46

Czemu ?

#28 andzus12

andzus12

    Major

  • Użytkownik
  • 3979 postów

Napisano 23 grudzień 2012 - 08:42

zacznijmy od tego jakiej firmy to zasilacz

CrewRank-britain-1.pngsignature.png

 

Major


#29 matidop

matidop

    ROG | Overclocker

  • Użytkownik
  • 10084 postów

Napisano 23 grudzień 2012 - 08:57

400W wydaje mi się mało.Pewnie Modecom albo Logic.Ew. Tracer.

#30 Guest_marcin21164_*

Guest_marcin21164_*
  • Guests

Napisano 23 grudzień 2012 - 09:21

Pisal ze ma fortona 500w

#31 PiotrQ

PiotrQ

    AS Monaco FC

  • Użytkownik
  • 2129 postów

Napisano 23 grudzień 2012 - 10:47

Jak kupisz 9800, 4850 albo 4870 to może nawet przy obecnym procesorze zagrasz w BF3 na niskich/srednich ale to zależy od rozdzielczości. Ja na 4 rdzeniowym Phenomie II x4 i podkręconej fabrycznie 9800gt gram w bf 3 na średnio-wysokich przy 2180x1024 :)
PS.Za 220zł z wysyłką gratis masz Asusa HD4870 512mb :)


Jaki cudem grasz w bf3 na takiej rozdzielczości na tej karcie?

#32 matidop

matidop

    ROG | Overclocker

  • Użytkownik
  • 10084 postów

Napisano 23 grudzień 2012 - 10:47

A wyżej jest napisane że ma 400W.

#33 axeltechnologygame

axeltechnologygame

    Forumowicz

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 267 postów

Napisano 24 grudzień 2012 - 01:12

Nie pisałem, że mam fortrona mam deer 400W ale w lutym będę miał już nowy zasilacz OCZ 500W plyte i 8gb ram więc uznajcie to jak bym miał ocz 500w i jeszcze grafika

PC:
Win 10 PRO x64 - C2Q Q9400 - Gigabyte GTX 660 - Adata DDR32x4GB - Asus P5G41T
OCZ CoreXStream 500W - WD 160GB - Seagate Barracuda 500GB Samsung TV 32


#34 matidop

matidop

    ROG | Overclocker

  • Użytkownik
  • 10084 postów

Napisano 24 grudzień 2012 - 02:10

To jeszcze gorzej.Najpierw zasilacz potem karta.

#35 axeltechnologygame

axeltechnologygame

    Forumowicz

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 267 postów

Napisano 24 grudzień 2012 - 11:47

no przecież tak chce zrobić

PC:
Win 10 PRO x64 - C2Q Q9400 - Gigabyte GTX 660 - Adata DDR32x4GB - Asus P5G41T
OCZ CoreXStream 500W - WD 160GB - Seagate Barracuda 500GB Samsung TV 32




Dodaj odpowiedź



  


Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

  Copyright power by: ITPC.NET.PL