Skocz do zawartości

  •         

Zdjęcie

strona internetowa krok po kroku :D


108 odpowiedzi w tym temacie

#51 Pc_world[pecet]

Pc_world[pecet]

    Dużo pisze

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 351 postów

Napisano 12 styczeń 2014 - 08:26

dziś miałem troszkę wolnego czasu i zrobiłem sobie nowy wygląd w ps Dołączona grafika

kurcze zastanawiam się czy nie poszukać kogoś kto by mi top złożył mógł bym przeznaczyć troszku pieniędzy znacie może kogoś ??
Dołączona grafika

#52 bins23

bins23

    Advanced Member

  • Użytkownik
  • 44 postów

Napisano 12 styczeń 2014 - 08:47

"Złożył top" może jakieś konkrety? Chodzi Ci o zakodowanie czy o co?

#53 Pc_world[pecet]

Pc_world[pecet]

    Dużo pisze

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 351 postów

Napisano 12 styczeń 2014 - 10:19

"Złożył top" może jakieś konkrety? Chodzi Ci o zakodowanie czy o co?


nom
Dołączona grafika

#54 bins23

bins23

    Advanced Member

  • Użytkownik
  • 44 postów

Napisano 13 styczeń 2014 - 03:42

Jak podeślesz mi plik .psd to mogę to skleić, praktyki nigdy za wiele ;) jak coś to pisz na PW a najlepiej na maila, którego masz w moim profilu ;)

#55 Pc_world[pecet]

Pc_world[pecet]

    Dużo pisze

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 351 postów

Napisano 13 styczeń 2014 - 03:58

Jak podeślesz mi plik .psd to mogę to skleić, praktyki nigdy za wiele ;) jak coś to pisz na PW a najlepiej na maila, którego masz w moim profilu ;)


ok wysłałem
Dołączona grafika

#56 kaszub1136

kaszub1136

    Gnębiciel gimbusów

  • Główny Moderator
  • 1072 postów

Napisano 13 styczeń 2014 - 04:04

Wiele się nauczysz jak dostaniesz gotowy kod...
Sam powinieneś pociąć szablon i go zakodować bo z takiej roboty to ty się niczego nie nauczysz.

PC: MSI X99 GODLIKE GAMING || I7-6800K + Be Quiet! Dark Rock PRO 3 || 16GB DDR4 || MSI GTX 980 Ti GAMING 6GB || Samsung 950 Pro 256GB || Crucial MX200 250GB || Crucial MX100 256GB || Be Quiet! Silent Base 600 || Antec HPC 850W 80+ Platinum

Work: Dell Vostro 3360 || Intel I3-3227U HD4000 || 8GB DDR3 || Crucial MX300 525GB || 13,3 WXGA

MAC: Apple MacBook Air MD760PL/A || i5-4250U HD5000 || 4GB DRR3 || 128 GB SSD PCIe || 13,3" WXGA+
Ultrabook: Asus S46CA || I3-3217U HD4000 || 4GB DDR3 || Plextor M6V 256GB + 24GB SSD || 14' WXGA
Serwer: Gigabyte GA-J1900N-D3V || NAS: Qnap TS-228 || HTPC: Asrock AD2550B-ITX


#57 Pc_world[pecet]

Pc_world[pecet]

    Dużo pisze

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 351 postów

Napisano 13 styczeń 2014 - 04:06

Wiele się nauczysz jak dostaniesz gotowy kod...
Sam powinieneś pociąć szablon i go zakodować bo z takiej roboty to ty się niczego nie nauczysz.

próbowałem ale dopóki w szkole nie zaczniemy tematu css to nie mogę się w necie nauczyć
Dołączona grafika

#58 kaszub1136

kaszub1136

    Gnębiciel gimbusów

  • Główny Moderator
  • 1072 postów

Napisano 13 styczeń 2014 - 04:51

W jakiej szkole?

PC: MSI X99 GODLIKE GAMING || I7-6800K + Be Quiet! Dark Rock PRO 3 || 16GB DDR4 || MSI GTX 980 Ti GAMING 6GB || Samsung 950 Pro 256GB || Crucial MX200 250GB || Crucial MX100 256GB || Be Quiet! Silent Base 600 || Antec HPC 850W 80+ Platinum

Work: Dell Vostro 3360 || Intel I3-3227U HD4000 || 8GB DDR3 || Crucial MX300 525GB || 13,3 WXGA

MAC: Apple MacBook Air MD760PL/A || i5-4250U HD5000 || 4GB DRR3 || 128 GB SSD PCIe || 13,3" WXGA+
Ultrabook: Asus S46CA || I3-3217U HD4000 || 4GB DDR3 || Plextor M6V 256GB + 24GB SSD || 14' WXGA
Serwer: Gigabyte GA-J1900N-D3V || NAS: Qnap TS-228 || HTPC: Asrock AD2550B-ITX


#59 Pc_world[pecet]

Pc_world[pecet]

    Dużo pisze

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 351 postów

Napisano 13 styczeń 2014 - 04:59

W jakiej szkole?

technikum
Dołączona grafika

#60 Pc_world[pecet]

Pc_world[pecet]

    Dużo pisze

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 351 postów

Napisano 14 styczeń 2014 - 07:57

znacie jakieś Hostingi www
z reklamami lub bez z dużym dyskiem ??
Dołączona grafika

#61 kaszub1136

kaszub1136

    Gnębiciel gimbusów

  • Główny Moderator
  • 1072 postów

Napisano 15 styczeń 2014 - 01:42

' pid='197439' dateline='1389628762']


W jakiej szkole?

technikum


Złudne marzenia :angel:


Co do hostingu to każdy normalny jest bez reklam.
Jeżeli mówisz o darmowych to nie warto ich brać pod uwagę pod poważne projekty.

PC: MSI X99 GODLIKE GAMING || I7-6800K + Be Quiet! Dark Rock PRO 3 || 16GB DDR4 || MSI GTX 980 Ti GAMING 6GB || Samsung 950 Pro 256GB || Crucial MX200 250GB || Crucial MX100 256GB || Be Quiet! Silent Base 600 || Antec HPC 850W 80+ Platinum

Work: Dell Vostro 3360 || Intel I3-3227U HD4000 || 8GB DDR3 || Crucial MX300 525GB || 13,3 WXGA

MAC: Apple MacBook Air MD760PL/A || i5-4250U HD5000 || 4GB DRR3 || 128 GB SSD PCIe || 13,3" WXGA+
Ultrabook: Asus S46CA || I3-3217U HD4000 || 4GB DDR3 || Plextor M6V 256GB + 24GB SSD || 14' WXGA
Serwer: Gigabyte GA-J1900N-D3V || NAS: Qnap TS-228 || HTPC: Asrock AD2550B-ITX


#62 bins23

bins23

    Advanced Member

  • Użytkownik
  • 44 postów

Napisano 15 styczeń 2014 - 05:14

Na hostinger.pl masz 2 GB, ale jeśli chodzi o stabilność i szybkość to pozostawia wiele do życzenia, ale jak na darmowy to może być.

#63 tupson.

tupson.

    Advanced Member

  • Użytkownik
  • 119 postów

Napisano 15 styczeń 2014 - 07:22

Jatsu.pl jest dosyć ciekawą opcją na początek. Darmowy, bez reklam i dosyć szybko chodzi.

pacman.png
Zapraszam do pobierania mojej aplikacji w Google Play - OMG! Button! PL - soundboard dla systemu android


#64 Pc_world[pecet]

Pc_world[pecet]

    Dużo pisze

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 351 postów

Napisano 16 styczeń 2014 - 03:44

niech będzie płatny chodzi mi żeby miał spory dysk tak z 200 gb był sprawdzony i tani :D
Dołączona grafika

#65 kaszub1136

kaszub1136

    Gnębiciel gimbusów

  • Główny Moderator
  • 1072 postów

Napisano 16 styczeń 2014 - 08:54

Hosting współdzielony i 200GB?
Współdzielony wyjdzie ci kilkaset złotych bo nikomu nie opłaci się utrzymanie takiej powierzchni.
Jedyna opcja to backupowy serwer VPS na którym sam sobie wszystko postawisz, tylko nie licz na jakąś porażającą wydajność.
https://backupftp.pl/backupvps.php

PC: MSI X99 GODLIKE GAMING || I7-6800K + Be Quiet! Dark Rock PRO 3 || 16GB DDR4 || MSI GTX 980 Ti GAMING 6GB || Samsung 950 Pro 256GB || Crucial MX200 250GB || Crucial MX100 256GB || Be Quiet! Silent Base 600 || Antec HPC 850W 80+ Platinum

Work: Dell Vostro 3360 || Intel I3-3227U HD4000 || 8GB DDR3 || Crucial MX300 525GB || 13,3 WXGA

MAC: Apple MacBook Air MD760PL/A || i5-4250U HD5000 || 4GB DRR3 || 128 GB SSD PCIe || 13,3" WXGA+
Ultrabook: Asus S46CA || I3-3217U HD4000 || 4GB DDR3 || Plextor M6V 256GB + 24GB SSD || 14' WXGA
Serwer: Gigabyte GA-J1900N-D3V || NAS: Qnap TS-228 || HTPC: Asrock AD2550B-ITX


#66 Pc_world[pecet]

Pc_world[pecet]

    Dużo pisze

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 351 postów

Napisano 16 styczeń 2014 - 10:32

Hosting współdzielony i 200GB?
Współdzielony wyjdzie ci kilkaset złotych bo nikomu nie opłaci się utrzymanie takiej powierzchni.
Jedyna opcja to backupowy serwer VPS na którym sam sobie wszystko postawisz, tylko nie licz na jakąś porażającą wydajność.
https://backupftp.pl/backupvps.php


nie no troszkę przesadziłem 100 gb może 80 by się przydało

co powiesz na taki ?? http://www.ovh.pl/ho...ng-osobisty.xml lub ten
Dołączona grafika

#67 kaszub1136

kaszub1136

    Gnębiciel gimbusów

  • Główny Moderator
  • 1072 postów

Napisano 16 styczeń 2014 - 10:53

Dedyki z OVH są ok, ale z kontami współdzielonymi kiedyś były problemy i nie wiem jak jest teraz.

PC: MSI X99 GODLIKE GAMING || I7-6800K + Be Quiet! Dark Rock PRO 3 || 16GB DDR4 || MSI GTX 980 Ti GAMING 6GB || Samsung 950 Pro 256GB || Crucial MX200 250GB || Crucial MX100 256GB || Be Quiet! Silent Base 600 || Antec HPC 850W 80+ Platinum

Work: Dell Vostro 3360 || Intel I3-3227U HD4000 || 8GB DDR3 || Crucial MX300 525GB || 13,3 WXGA

MAC: Apple MacBook Air MD760PL/A || i5-4250U HD5000 || 4GB DRR3 || 128 GB SSD PCIe || 13,3" WXGA+
Ultrabook: Asus S46CA || I3-3217U HD4000 || 4GB DDR3 || Plextor M6V 256GB + 24GB SSD || 14' WXGA
Serwer: Gigabyte GA-J1900N-D3V || NAS: Qnap TS-228 || HTPC: Asrock AD2550B-ITX


#68 Pc_world[pecet]

Pc_world[pecet]

    Dużo pisze

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 351 postów

Napisano 19 styczeń 2014 - 04:29

Dedyki z OVH są ok, ale z kontami współdzielonymi kiedyś były problemy i nie wiem jak jest teraz.


pojawia mi się suwak na stronie i chciał bym go zamienić na moją grafikę suwaka da się ??
Dołączona grafika

#69 Pc_world[pecet]

Pc_world[pecet]

    Dużo pisze

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 351 postów

Napisano 19 styczeń 2014 - 08:46

kolejne pytanie http://www.menucool....p/css3-tooltip# chciał bym to dodać na moją stronę tylko nie wiem jak to wkleić dał by mi ktoś jakiś przykład ??
Dołączona grafika

#70 Pc_world[pecet]

Pc_world[pecet]

    Dużo pisze

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 351 postów

Napisano 20 styczeń 2014 - 05:15

kolejne pytanie http://www.menucool....p/css3-tooltip# chciał bym to dodać na moją stronę tylko nie wiem jak to wkleić dał by mi ktoś jakiś przykład ??

up po zmianie forum 


Dołączona grafika

#71 bins23

bins23

    Advanced Member

  • Użytkownik
  • 44 postów

Napisano 20 styczeń 2014 - 06:13

Wklej zawartość tego: CSS and CSS3 of the Tooltip do swojego pliku .css + w tam gdzie chcesz w body umieść to:

<a href="#" class="tooltip">
	Jakiś tekst
	<span> — tekst 1
		<b></b> — reszta informacji
	</span> — dalsza część tekstu
</a>
<b></b>

odpowiada za pojawienie się tej strzałeczki, u mnie się coś przesunęło i zasłaniało tekst, ale to już w sumie kwestia dostosowania css'a ;)


"Jesteśmy różni, pochodzimy z różnych stron Polski, mamy różne zainteresowania, ale łączy nas jeden cel. Cel ten to Ojczyzna, dla której chcemy żyć i pracować." ~ Roman Dmowski


#72 Pc_world[pecet]

Pc_world[pecet]

    Dużo pisze

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 351 postów

Napisano 20 styczeń 2014 - 06:47

Wklej zawartość tego: CSS and CSS3 of the Tooltip do swojego pliku .css + w tam gdzie chcesz w body umieść to:

<a href="#" class="tooltip">
	Jakiś tekst
	<span> — tekst 1
		<b></b> — reszta informacji
	</span> — dalsza część tekstu
</a>
<b></b>

odpowiada za pojawienie się tej strzałeczki, u mnie się coś przesunęło i zasłaniało tekst, ale to już w sumie kwestia dostosowania css'a ;)

<a href="incomparable/178.html"><img alt="" class="obrazek" height="150" src="images/okl/(NPWM)Slowa Prawdy.png" width="150" /></a> mam taki kod i do tego chce dodać ten dymek to jak to połączyć ??


Dołączona grafika

#73 Pc_world[pecet]

Pc_world[pecet]

    Dużo pisze

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 351 postów

Napisano 20 styczeń 2014 - 07:01

<a href="incomparable/178.html"><img alt="" class="obrazek" height="150" src="images/okl/(NPWM)Slowa Prawdy.png" width="150" /></a> mam taki kod i do tego chce dodać ten dymek to jak to połączyć ??

dobra już wiem 


Dołączona grafika

#74 Pc_world[pecet]

Pc_world[pecet]

    Dużo pisze

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 351 postów

Napisano 20 styczeń 2014 - 10:51

dobra już wiem 

pojawia mi się suwak na stronie i chciał bym go zamienić na moją grafikę suwaka da się ?? 


Dołączona grafika

#75 bins23

bins23

    Advanced Member

  • Użytkownik
  • 44 postów

Napisano 20 styczeń 2014 - 11:23

http://www.hongkiat....css-scroll-bar/ Tutaj masz, lepiej użyj jakieś biblioteki jQuery :)


"Jesteśmy różni, pochodzimy z różnych stron Polski, mamy różne zainteresowania, ale łączy nas jeden cel. Cel ten to Ojczyzna, dla której chcemy żyć i pracować." ~ Roman Dmowski


#76 d2b

d2b

    Advanced Member

  • Użytkownik
  • 38 postów

Napisano 22 styczeń 2014 - 10:34

Czy ty kolego użyłeś kiedykolwiek wyszukiwarki zanim zadałeś pytanie? Nie chce byś złośliwy czy coś w tym stylu, ale czasami zadajesz takie pytania na które istnieją setki odpowiedzi.

 

Jak będziesz cały czas komuś dawał coś do kodowania to się sam nigdy nie nauczysz. Chcesz znać CSS to czytaj http://www.w3schools.com/css/, kup jakąś książkę lub Video tutorial, a najlepiej to i to. Ćwicz, ćwicz i szukaj ewentualnego rozwiązania w internecie. Otrzymując cały czas gotowce nie nauczysz się nigdy szukać informacji + nie nauczysz się niczego skoro zawsze będziesz miał na tacy.

 

Jak masz problem ze startem pobiersz sobie jakieś darmowe szablony. Próbuje je modyfikować, w firebug w FF zobaczysz za co odpowiada jakaś funkcja, edytując ją itd. itd. powoli zaczniesz orientować się w podstawach to będzie Ci łatwiej.

 

A w tej całej stronie Hip Hop to nic do wycinania nie ma, bo wszystko da się za pomocą styli zrobić. Jedynie te ikonki, które pewnie masz w plikach .png i bg.


IT, SEO, Grafika, Programowanie, Sieci Komputerowe :heart:.

#77 Pc_world[pecet]

Pc_world[pecet]

    Dużo pisze

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 351 postów

Napisano 22 styczeń 2014 - 11:55

dzięki poczytam a tym czasem wyszło to tak co jest do poprawy ?? http://tylkodobryhiphop.jcom.pl/


Dołączona grafika

#78 Pc_world[pecet]

Pc_world[pecet]

    Dużo pisze

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 351 postów

Napisano 28 styczeń 2014 - 04:23

jak zrobić przycisk żeby ładował dwie różne strony w dwóch różnych div ?

<li><a href="start.html" target="main" ><img src="images/ikony/home.png" onmouseover="this.src='images/ikony/home1.png'" onmouseout="this.src='images/ikony/home.png'" ></a></li>


Dołączona grafika

#79 kaszub1136

kaszub1136

    Gnębiciel gimbusów

  • Główny Moderator
  • 1072 postów

Napisano 28 styczeń 2014 - 05:36

Wyjaśnij co masz na myśli pisząc "dwie różne strony w dwóch różnych div".


PC: MSI X99 GODLIKE GAMING || I7-6800K + Be Quiet! Dark Rock PRO 3 || 16GB DDR4 || MSI GTX 980 Ti GAMING 6GB || Samsung 950 Pro 256GB || Crucial MX200 250GB || Crucial MX100 256GB || Be Quiet! Silent Base 600 || Antec HPC 850W 80+ Platinum

Work: Dell Vostro 3360 || Intel I3-3227U HD4000 || 8GB DDR3 || Crucial MX300 525GB || 13,3 WXGA

MAC: Apple MacBook Air MD760PL/A || i5-4250U HD5000 || 4GB DRR3 || 128 GB SSD PCIe || 13,3" WXGA+
Ultrabook: Asus S46CA || I3-3217U HD4000 || 4GB DDR3 || Plextor M6V 256GB + 24GB SSD || 14' WXGA
Serwer: Gigabyte GA-J1900N-D3V || NAS: Qnap TS-228 || HTPC: Asrock AD2550B-ITX


#80 Pc_world[pecet]

Pc_world[pecet]

    Dużo pisze

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 351 postów

Napisano 28 styczeń 2014 - 05:47

Wyjaśnij co masz na myśli pisząc "dwie różne strony w dwóch różnych div".

 

 klikasz w 1 przycisk i do div 1 ładuje się jeden html a do div 2 ładuje się 2 jednocześnie po klik 1 przycisku 


Dołączona grafika

#81 kaszub1136

kaszub1136

    Gnębiciel gimbusów

  • Główny Moderator
  • 1072 postów

Napisano 28 styczeń 2014 - 06:17

możesz wykorzystać do tego ramki 


PC: MSI X99 GODLIKE GAMING || I7-6800K + Be Quiet! Dark Rock PRO 3 || 16GB DDR4 || MSI GTX 980 Ti GAMING 6GB || Samsung 950 Pro 256GB || Crucial MX200 250GB || Crucial MX100 256GB || Be Quiet! Silent Base 600 || Antec HPC 850W 80+ Platinum

Work: Dell Vostro 3360 || Intel I3-3227U HD4000 || 8GB DDR3 || Crucial MX300 525GB || 13,3 WXGA

MAC: Apple MacBook Air MD760PL/A || i5-4250U HD5000 || 4GB DRR3 || 128 GB SSD PCIe || 13,3" WXGA+
Ultrabook: Asus S46CA || I3-3217U HD4000 || 4GB DDR3 || Plextor M6V 256GB + 24GB SSD || 14' WXGA
Serwer: Gigabyte GA-J1900N-D3V || NAS: Qnap TS-228 || HTPC: Asrock AD2550B-ITX


#82 Pc_world[pecet]

Pc_world[pecet]

    Dużo pisze

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 351 postów

Napisano 28 styczeń 2014 - 06:19

możesz wykorzystać do tego ramki 

chodzi mi o to ze mam divy porobione i jeden przycisk ma odpalać 1 treść do 1 ramki a 2 treść do 2 ramki w tym samym czasie 


Dołączona grafika

#83 arthur82

arthur82

    Forumowicz

  • Użytkownik
  • 165 postów

Napisano 29 styczeń 2014 - 02:57

<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
<meta charset='utf-8' />
<link rel="stylesheet" href="css/style.css" />
<script src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.10.2/jquery.min.js"></script>


<script>
$(document).ready(function(){
  $(".myButton").click(function(){
    $("p").toggle();
  });
});
</script>

</head>
<body>
<div id="wrapper">

    <div id="cont">
    
		<a href="#" class="myButton">PRZYCISK ;)</a>
	
		<div id="box_left">
			<p>
				Lorem Ipsum jest tekstem stosowanym jako przykładowy wypełniacz w przemyśle poligraficznym.
				Został po raz pierwszy użyty w XV w. przez nieznanego drukarza do wypełnienia tekstem próbnej książki.
				Pięć wieków później zaczął być używany przemyśle elektronicznym, pozostając praktycznie niezmienionym.
				Spopularyzował się w latach 60. XX w. wraz z publikacją arkuszy Letrasetu, zawierających fragmenty
				Lorem Ipsum, a ostatnio z zawierającym różne wersje Lorem Ipsum oprogramowaniem przeznaczonym do realizacji
			</p>	
			
		</div>
		
		
		<div id="box_right">
			<p>
				Lorem Ipsum jest tekstem stosowanym jako przykładowy wypełniacz w przemyśle poligraficznym.
				Został po raz pierwszy użyty w XV w. przez nieznanego drukarza do wypełnienia tekstem próbnej książki.
				Pięć wieków później zaczął być używany przemyśle elektronicznym, pozostając praktycznie niezmienionym.
				Spopularyzował się w latach 60. XX w. wraz z publikacją arkuszy Letrasetu, zawierających fragmenty
				Lorem Ipsum, a ostatnio z zawierającym różne wersje Lorem Ipsum oprogramowaniem przeznaczonym do realizacji
			</p>	
			
		</div>
		
    </div>
	
</div>

</body>
</html>
#wrapper{
	
	margin:0 auto;
	width:960px;
	
}

#cont{
 width:960px;
 height:400px;
 background:#222;
 margin:80px 0 0 0;
 -webkit-box-shadow: 1px 6px 5px 2px rgba(0,0,0,0.75);
-moz-box-shadow: 1px 6px 5px 2px rgba(0,0,0,0.75);
box-shadow: 1px 6px 5px 2px rgba(0,0,0,0.75);
}


#box_left{
 width:320px;
 height:340px; 
 background:#444;
 float:left;
 margin:30px 0 0 30px;
 
}


#box_right{
 width:320px;
 height:340px;
 background:#444;
 float:right;
 margin:30px 30px 0 0;

}

#box_left  p {
margin:20px;
display:none;
color:#fff;
}

#box_right p{
margin:20px;
display:none;
color:#fff;
}

/*-------------PRZYCISK-------------*/

.myButton {
	-moz-box-shadow: 0px 10px 14px -7px #276873;
	-webkit-box-shadow: 0px 10px 14px -7px #276873;
	box-shadow: 0px 10px 14px -7px #276873;
	background-color:#599bb3;
	-moz-border-radius:8px;
	-webkit-border-radius:8px;
	border-radius:8px;
	display:inline-block;
	cursor:pointer;
	color:#ffffff;
	font-family:arial;
	font-size:20px;
	font-weight:bold;
	padding:13px 32px;
	margin:170px 0 0 40px;
	text-decoration:none;
	text-shadow:0px 1px 0px #3d768a;
}
.myButton:hover {
	background-color:#408c99;
}
.myButton:active {
	position:relative;
	top:1px;
}



Użytkownik arthur82 edytował ten post 29 styczeń 2014 - 02:12


#84 Pc_world[pecet]

Pc_world[pecet]

    Dużo pisze

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 351 postów

Napisano 29 styczeń 2014 - 07:14

kurde chyba jeszcze nie o to mi chodziło jest tak 

mam taki przycisk  <li><a href="start.html" target="main"><img src="images/ikony/home.png" onmouseover="this.src='images/ikony/home1.png'" onmouseout="this.src='images/ikony/home.png'" ></a></li>

 

i pod niego chciał bym podłączyć drugi href i target jest taka możliwość ??


Dołączona grafika

#85 arthur82

arthur82

    Forumowicz

  • Użytkownik
  • 165 postów

Napisano 30 styczeń 2014 - 11:52

Przyznam się że nie mogę sobie wyobrazić twej wizji może o to ci chodziło

 

 

wklej przed </body>

<script type="text/javascript">
  function Open2Popups (page1,page2) {
    window.open(page1,'','width=600,height=500, scrollbars, resizable');
    window.open(page2,'','width=600,height=500, scrollbars, resizable');
    return false;
  }
</script>
<a href="#" onclick="Open2Popups('http://itpc.net.pl/','http://lab.itpc.net.pl/');">PRZYCISK</a>


#86 Pc_world[pecet]

Pc_world[pecet]

    Dużo pisze

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 351 postów

Napisano 31 styczeń 2014 - 11:53

fxp6.jpg  

chodzi o to po wciśnięciu start  do jednego diva tego u góry ładuje się taki pasek ikonek a do 2 zawartość strony tak jak na obrazku da się coś takiego zrobić 
??


Dołączona grafika

#87 RosheD

RosheD

    Forumowicz

  • Użytkownik
  • 174 postów

Napisano 31 styczeń 2014 - 03:05

Mógł byś jeszcze raz zadać to pytanie?  Bo nic z niego nie zrozumiałem.
Jeśli "Start" ma przenosić do strony głównej to <a href="http://www.jakas.strona.www.pl/"> Tutaj dajesz treść czyli "START" </a>
I tak samo robisz z obrazkiem w tym przypadku tego domku.
<a href="http://www.jakas.strona.www.pl/"><img src=" tutaj dajesz lokalizacje obrazka"></a>
 


Mój "złomek"
Intel core 2 duo t6600
Karta Nvidia 220M
Asus 71Vn

#88 Pc_world[pecet]

Pc_world[pecet]

    Dużo pisze

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 351 postów

Napisano 31 styczeń 2014 - 03:22

Mógł byś jeszcze raz zadać to pytanie?  Bo nic z niego nie zrozumiałem.
Jeśli "Start" ma przenosić do strony głównej to <a href="http://www.jakas.strona.www.pl/"> Tutaj dajesz treść czyli "START" </a>
I tak samo robisz z obrazkiem w tym przypadku tego domku.
<a href="http://www.jakas.strona.www.pl/"><img src=" tutaj dajesz lokalizacje obrazka"></a>
 

no tak ale chce żeby jak wciskasz start ładował do 1 diva np www.123.pl a do 2 www.321.pl tak jak na obrazku 


Dołączona grafika

#89 arthur82

arthur82

    Forumowicz

  • Użytkownik
  • 165 postów

Napisano 31 styczeń 2014 - 03:28

pytanko dlaczego stosujesz iframe przecież można wszystko zrobić w css jakiegoś box o rozmiarze width:600px na min-height:500px w tedy po dodaniu listy wypunktowaną listę utworów lista sama by się rozciągała w dółładnie by to wszystko działało a tak to jakieś to dziwne jak chcesz mogę zrobić ci przykładową stronkę może to coś cię nakieruje, pomoże do takiej stronki/bloga nadał by się WordPress lub Joomla



#90 RosheD

RosheD

    Forumowicz

  • Użytkownik
  • 174 postów

Napisano 31 styczeń 2014 - 03:34

Użyjmy ajaxa
$(document).ready(function(){

var str = $( "form" ).serialize();

 $(.start).click(function(){

$.ajax({

 url:('wgraj1.php'),

 type: 'POST',
 data: str,
 success : function(){
 alert('Działa');
 $('#div1').html(html);
}, 

});

});

});

 

$(document).ready(function(){

var str = $( "form" ).serialize();

 $(.start).click(function(){

$.ajax({

 url:('wgraj2.php'),

 type: 'POST',
 data: str,
 success : function(){
 alert('Działa');
 $('#div2').html(html);
}, 

});

});

});
<div id="div1">

</div>

<div id="div2">

</div>
No i musisz do wgraj1,wgraj2.php dać to co ma się wgrać.


Użytkownik RosheD edytował ten post 31 styczeń 2014 - 03:38

Mój "złomek"
Intel core 2 duo t6600
Karta Nvidia 220M
Asus 71Vn

#91 Pc_world[pecet]

Pc_world[pecet]

    Dużo pisze

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 351 postów

Napisano 31 styczeń 2014 - 05:20

pytanko dlaczego stosujesz iframe przecież można wszystko zrobić w css jakiegoś box o rozmiarze width:600px na min-height:500px w tedy po dodaniu listy wypunktowaną listę utworów lista sama by się rozciągała w dółładnie by to wszystko działało a tak to jakieś to dziwne jak chcesz mogę zrobić ci przykładową stronkę może to coś cię nakieruje, pomoże do takiej stronki/bloga nadał by się WordPress lub Joomla

stosuje iframe bo tylko to przyszło mi do głowy :D

 no jeśli masz czas to możesz zrobić tą przykładową stronkę

 a co do wordpressa lub joomla to nie znam się na tym  totalnie  szukałem trochę po yt itp ale to wydaje się strasznie skomplikowane 


Dołączona grafika

#92 Jendru

Jendru

    Forumowicz

  • Użytkownik
  • 172 postów

Napisano 31 styczeń 2014 - 05:40

Ja ze swojej strony polecam naukę, bo html jest chyba najprostszym językiem programowania, a css to same pola i atrybuty zmieniające jedynie styl (wygląd strony).

Żeby mieć naprawdę porządnie z górki polecam gotowe szablony budowy kolumn z tej strony http://www.dynamicdr...s/category/C10/ i naukę podstaw z kurshtml.boo.pl

Z taką pomocą stworzenie własnej strony jak masz już gotową grafikę to ok. 1-2 godzin pracy.

Polecam jeszcze naukę podsaw php a mianowicie obsługi komendy include która pomoże np. zachowywać menu w oddzielnym pliku tak aby nie trzeba było go edytować na każdej podstronie. W razie konkretnych pytań z chęcią odpowiadam ;)

 


fja0.jpg

Zapraszam do sklepu z wyposażeniem łazienki http://www.armahome.pl

Nowinki i inne informacje na temat Nvidia Shield http://www.nvidia-shield.pl


#93 Pc_world[pecet]

Pc_world[pecet]

    Dużo pisze

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 351 postów

Napisano 31 styczeń 2014 - 10:05

troszkę poczytałem i pooglądałem filmików o tym wordpresie i wydaje mi się ze była by to fajna opcja tylko czy będzie się dało zrobić taką stronę jak ja sobie wymyśliłem ??


Dołączona grafika

#94 Pc_world[pecet]

Pc_world[pecet]

    Dużo pisze

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 351 postów

Napisano 31 styczeń 2014 - 10:49

yy dobra zainstalowałem server itp wordpressa ale czy da się przenieść tam moją stronę którą do tej pory robiłem ??


Dołączona grafika

#95 Jendru

Jendru

    Forumowicz

  • Użytkownik
  • 172 postów

Napisano 31 styczeń 2014 - 10:58

Nie wiem jak w wordpressie ale w normalnych skryptach zazwyczaj musisz edytować skórkę, a do tego potrzebujesz nieco wiedzy jak znajomość działania arkuszy stylów CSS. Lepiej zacząć od czegoś mniejszego jak wordpress chyba że chcesz mieć brzydką przepełnioną bzdetami stronę.

W ogóle jak chcesz gotowce to zacznij od czegoś prostego, jak CuteNews. CuteNews nie wymaga bazy danych i ma prosty czytelny kod z komentarzami. Cała jego obsługa to jeden prosty panel i krótki kod do wklejenia który zaimplementuje CN do twojej strony.

Możesz zaufać tym którzy mówią ci o wordpressie i innych dużych cmsach albo mi i zacząć to robić porządnie pozyskując wiedzę którą prędzej czy później raczej będziesz musiał nabyć chcąc prowadzić tą stronę.

 

Tak żeby dać tylko rzut na to że wiem o czym mówię zapraszam do działu Galeria -> Layouty na jendru.cba.pl


fja0.jpg

Zapraszam do sklepu z wyposażeniem łazienki http://www.armahome.pl

Nowinki i inne informacje na temat Nvidia Shield http://www.nvidia-shield.pl


#96 Pc_world[pecet]

Pc_world[pecet]

    Dużo pisze

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 351 postów

Napisano 31 styczeń 2014 - 11:11

nie chce gotowca tylko chciał bym ze tak powiem prosty system dodawania treści 


Dołączona grafika

#97 Jendru

Jendru

    Forumowicz

  • Użytkownik
  • 172 postów

Napisano 31 styczeń 2014 - 11:15

To polecam douczyć się i użyć CuteNews, kompletnie nic nie znając nie zrobisz dobrej strony internetowej, a zastosowanie własnego stylu to już w ogóle bo większość skryptów z panelu oferuje jedynie dodanie loga i zmianę szerokości strony

 

PS: Fajnego kompa masz :P


Użytkownik Jendru edytował ten post 31 styczeń 2014 - 11:17

fja0.jpg

Zapraszam do sklepu z wyposażeniem łazienki http://www.armahome.pl

Nowinki i inne informacje na temat Nvidia Shield http://www.nvidia-shield.pl


#98 Pc_world[pecet]

Pc_world[pecet]

    Dużo pisze

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 351 postów

Napisano 31 styczeń 2014 - 11:31

dzięki dobra coś pokombinuje z tym CuteNews 


Dołączona grafika

#99 Jendru

Jendru

    Forumowicz

  • Użytkownik
  • 172 postów

Napisano 31 styczeń 2014 - 11:47

Linki masz, w kurshtml.boo.pl masz fajnie wyjaśnione podstawy bo jest napisany kod i niżej dokładnie co robi. W wypadku CSS i HTML nie masz żadnego kodu który się wykonuje jak np. pętle tylko stałe elementy co czyni go naprawdę prostym językiem wręcz idealnym do nauki jako pierwszy język programowania.


fja0.jpg

Zapraszam do sklepu z wyposażeniem łazienki http://www.armahome.pl

Nowinki i inne informacje na temat Nvidia Shield http://www.nvidia-shield.pl


#100 Pc_world[pecet]

Pc_world[pecet]

    Dużo pisze

  • Autor tematu
  • Użytkownik
  • 351 postów

Napisano 06 luty 2014 - 02:12

kurde nie mam to tego głowy coś :D


Dołączona grafika



Dodaj odpowiedź



  


Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

  Copyright power by: ITPC.NET.PL